Je bent hier: Home > Beleggen > Brokers vergelijken

Brokers vergelijken

Er zijn heel wat brokers actief op de Belgische markt. In de onderstaande tabel worden er enkele gepresenteerd. We bekijken enkele tarieven, zoals de transactiekosten die je betaalt telkens als je aandelen koopt of verkoopt.

Vergelijking transactiekost brokers

Euronext aandelen tot €5000,- Amerikaanse aandelen tot €5000,- Bewaarloon Opmerking
Keytrade €14,95 $29,95 Gratis Gratis zicht-en spaarrekening, gratis kredietkaart Meer info
Lynx €6,00 $5,00 Gratis Goedkope Belgische broker, uitgebreid handelsplatform van Interactive Brokers Meer info
200x50 €6,00 $5,00 Gratis Goedkope Nederlandse broker, uitgebreid handelsplatform van Interactive Brokers Meer info

Hoe een bank of broker kiezen?

Om geld te verdienen met aandelen moet je niet alleen kopen maar ook regelmatig verkopen. Er zijn diverse banken en brokers die jouw aandelen transacties kunnen uitvoeren. Echter is het van belang dat de transactiekosten niet te hoog zijn. Anders verdient de bank teveel aan je transacties. Meestal zijn de traditionele banken erg duur en zijn de gespecialiseerde brokers een pak goedkoper. Je wilt natuurlijk een hoger rendement dan een spaarrekening, dan zijn natuurlijk de kosten zoals de transactiekosten en het bewaarloon zeer belangrijk.

Hierboven kan je een aantal banken en brokers met elkaar vergelijken als het gaat om transactiekosten van aandelen kopen en verkopen voor normale Belgische beleggers.

Keytrade bank

Keytrade bank is een bekende bank in België met alle soorten financiële producten de Belgische consument ten dienst kunnen zijn. U kunt dus niet alleen aandelen kopen ook kunt u bij Keytrade bank sparen tegen een aantrekkelijke rente.

Lynx en TradersOnly

Lynx en TradersOnly zijn prijsvechters die vooral gericht zijn op de zeer actieve belegger. Beiden maken ze gebruik van het platform van het wereldwijd bekende Interactive Brokers. Dus als je veel transacties uitvoert dan ben je veel goedkoper uit bij Lynx en TradersOnly. Ook is het platform erg geschikt om optie’s op te verhandelen.


Gratis nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
E-mail adres: