Je bent hier: Home > Leningen > Persoonlijke lening > Renovatieleningen

Renovatieleningen

Een renovatielening is een lening op afbetaling waarmee je verbouwingen of opknapwerken kan uitvoeren aan jouw woning of tuin.

Let op: Er gelden fors goedkopere tarieven voor zogenaamde 'energieleningen' waarbij je investeert in energiezuinige toepassingen.

De bank zal het geleende bedrag in één keer op jouw rekening storten. Afhankelijk van de financiële instelling zijn renovatieleningen mogelijk tot 100.000 euro. In het geval van grote bedragen kan de aflossingstermijn oplopen tot 5 of zelfs 7 jaren.

De lening op afbetaling heeft een vaste rentevoet. Maandelijks zal je dus een vast bedrag moeten aflossen (kapitaal-en rentedeel). De rentevoet is afhankelijk van de omvang en de duur van de lening en verschilt uiteraard van bank tot bank.

De rente van een renovatielening is over het algemeen lager dan bij een persoonlijke lening. Dit komt doordat deze lening een duidelijk doel voor ogen heeft, dat bovendien de waarde van je woning zal verhogen.

Met de offerte van jouw aannemer kan je naar de bank stappen om het juiste bedrag te lenen.

Ook wanneer je besloten hebt om zelf renovatiewerkzaamheden uit te voeren, kun je in aanmerking komen voor een renovatielening.


Populair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.