Je bent hier: Home > Nieuws > Werkstraffen en boetes voor oplichten verzekeringsmaatschappij

Werkstraffen en boetes voor oplichten verzekeringsmaatschappij

Werkstraffen en boetes voor oplichten verzekeringsmaatschappij

07 april 2016

Een man uit Genk en een andere medeplichtige zijn veroordeeld voor het trachten op te lichten van de verzekeringsmaatschappij door het in scène zetten van een ongeval. Beide mannen kijken aan tegen een werkstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van tien maanden met uitstel.

De Genkenaar wou een premie ontvangen van zijn autoverzekering en had met een andere medeplichtige het plan aangevat om een ongeval in scène te zetten. Met een gehuurde bestelwagen zou de medeplichtige botsen op de auto van de Genkenaar en de uitgekeerde verzekeringspremie zou onder beide heren verdeeld worden. De aanrijder botste echter erg hard en de auto van de Genkenaar was perte totale.

De twee heren legden de afgesproken verklaringen af bij de politie, maar deze kwamen niet overeen met de bevindingen van de experts. Het ongeval was dus blijkbaar iets anders gelopen dan verwacht en de fraudeurs vielen zo door de mand.

Naast de werkstraf moeten beide heren ook een boete betalen van 600 euro en moeten ze aan de verhuurfirma een schadevergoeding van zo'n 3700 euro betalen.


Laatste artikels over Verzekeren

Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

06 februari 2019

Heel wat mensen betalen jaarlijks heel braaf de premie van hun autoverzekering, maar beseffen niet dat ze eigenlijk te veel betalen. 
Lees meer


AI helpt om verzekeringsfraude op te sporen

22 januari 2019

P&V maakt gebruik van artificiële intelligentie of machine learning om sneller verzekeringsfraude op te sporen. Het heeft daarom recent een samenwerking opgestart met Shift Technology.
Lees meer


Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

10 januari 2019

Ekeren telt 5.000 nieuwe inwoners die allemaal een goedkopere autoverzekering krijgen simpelweg omdat hun postcode gewijzigd is.
Lees meer


Woonplaats belangrijke factor in prijs autoverzekering

12 november 2018

Waar je woont is een doorslaggevende factor in de prijs die je betaalt voor een autoverzekering. Mensen die in een drukke stad wonen betalen zo al snel 30% meer dan mensen die op het platteland wonen.
Lees meer


Zijn winterbanden verplicht in België?

24 oktober 2018

In België zijn winterbanden wettelijk gezien niet verplicht. Zelfs voor jouw verzekeraar zijn ze niet nodig, ook niet als je een omniumverzekering hebt.
Lees meer