Je bent hier: Home > Nieuws > Werkstraffen en boetes voor oplichten verzekeringsmaatschappij

Werkstraffen en boetes voor oplichten verzekeringsmaatschappij

Werkstraffen en boetes voor oplichten verzekeringsmaatschappij

07 april 2016

Een man uit Genk en een andere medeplichtige zijn veroordeeld voor het trachten op te lichten van de verzekeringsmaatschappij door het in scène zetten van een ongeval. Beide mannen kijken aan tegen een werkstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van tien maanden met uitstel.

De Genkenaar wou een premie ontvangen van zijn autoverzekering en had met een andere medeplichtige het plan aangevat om een ongeval in scène te zetten. Met een gehuurde bestelwagen zou de medeplichtige botsen op de auto van de Genkenaar en de uitgekeerde verzekeringspremie zou onder beide heren verdeeld worden. De aanrijder botste echter erg hard en de auto van de Genkenaar was perte totale.

De twee heren legden de afgesproken verklaringen af bij de politie, maar deze kwamen niet overeen met de bevindingen van de experts. Het ongeval was dus blijkbaar iets anders gelopen dan verwacht en de fraudeurs vielen zo door de mand.

Naast de werkstraf moeten beide heren ook een boete betalen van 600 euro en moeten ze aan de verhuurfirma een schadevergoeding van zo'n 3700 euro betalen.


Laatste artikels over Verzekeren

Autoverzekering prijs: hoe wordt de premie berekend?

27 juli 2019

De prijs die je betaalt voor een autoverzekering is vooral afhankelijk van een aantal factoren. Op sommige van deze factoren heb je zelf invloed waardoor je een goedkopere verzekering kan krijgen.
Lees meer


Touring Verzekeringen kiest voor nieuwe naam Yuzzu

08 mei 2019

De bekende autoverzekeraar Touring Verzekeringen start een rebranding operatie. Er komt een nieuwe naam en logo en er zal ook meer ingezet worden op andere producten.
Lees meer


Geen autoverzekering voor horecapersoneel

30 april 2019

Heel wat mensen die werkzaam zijn in de horeca vinden maar moeilijk een autoverzekering. Volgens de statistieken veroorzaken ze vaker ongevallen.
Lees meer


Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!
Lees meer


Schuldsaldoverzekeringen toegankelijker voor ex-patiënten van zware ziektes

01 april 2019

Vorige week keurde de Kamer een wetsvoorstel goed waarbij genezen patiënten van ondermeer kanker kunnen vragen aan de verzekeraar om te vergeten dat ze ooit ziek geweest zijn.
Lees meer