Je bent hier: Home > Nieuws > Werkstraffen en boetes voor oplichten verzekeringsmaatschappij

Werkstraffen en boetes voor oplichten verzekeringsmaatschappij

Werkstraffen en boetes voor oplichten verzekeringsmaatschappij

07 april 2016

Een man uit Genk en een andere medeplichtige zijn veroordeeld voor het trachten op te lichten van de verzekeringsmaatschappij door het in scène zetten van een ongeval. Beide mannen kijken aan tegen een werkstraf van 120 uur en een gevangenisstraf van tien maanden met uitstel.

De Genkenaar wou een premie ontvangen van zijn autoverzekering en had met een andere medeplichtige het plan aangevat om een ongeval in scène te zetten. Met een gehuurde bestelwagen zou de medeplichtige botsen op de auto van de Genkenaar en de uitgekeerde verzekeringspremie zou onder beide heren verdeeld worden. De aanrijder botste echter erg hard en de auto van de Genkenaar was perte totale.

De twee heren legden de afgesproken verklaringen af bij de politie, maar deze kwamen niet overeen met de bevindingen van de experts. Het ongeval was dus blijkbaar iets anders gelopen dan verwacht en de fraudeurs vielen zo door de mand.

Naast de werkstraf moeten beide heren ook een boete betalen van 600 euro en moeten ze aan de verhuurfirma een schadevergoeding van zo'n 3700 euro betalen.


Laatste artikels over Verzekeren

Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!
Lees meer


Schuldsaldoverzekeringen toegankelijker voor ex-patiënten van zware ziektes

01 april 2019

Vorige week keurde de Kamer een wetsvoorstel goed waarbij genezen patiënten van ondermeer kanker kunnen vragen aan de verzekeraar om te vergeten dat ze ooit ziek geweest zijn.
Lees meer


Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.
Lees meer


Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

06 februari 2019

Heel wat mensen betalen jaarlijks heel braaf de premie van hun autoverzekering, maar beseffen niet dat ze eigenlijk te veel betalen. 
Lees meer


AI helpt om verzekeringsfraude op te sporen

22 januari 2019

P&V maakt gebruik van artificiële intelligentie of machine learning om sneller verzekeringsfraude op te sporen. Het heeft daarom recent een samenwerking opgestart met Shift Technology.
Lees meer