Je bent hier: Home > Nieuws > Universele app Crashform voor aangifte ongeval

Universele app Crashform voor aangifte ongeval

Universele app Crashform voor aangifte ongeval

19 januari 2017

Assuralia lanceert later dit jaar een universe app waarmee je de aangifte van een ongeval kan doen. De app is heel wat handiger dan de traditionele papieren aanrijdingsformulieren die je tot nog toe moet invullen.

Sommige verzekeraars hebben al langer een app om schadegevallen aan te geven, maar deze apps genereren geen officiële aanrijdingsformulieren. Ze worden alleen gebruikt om de klant snel te laten communiceren met de verzekeraar.

De app Crashform zal het nu wel makkelijker maken om een officiële aangifte te doen bij jouw autoverzekering. Je kan op voorhand al je gegevens al in de app bewaren, zodat je bij een aanrijding meteen kan overgaan tot een aangifte. Op de groene kaarten zullen QR codes worden afgedrukt waarmee je onmiddellijk je verzekeringsgegevens in de app kan laden. Vervolgens zal je kunnen aanvinken over wat voor een ongeval het gaat en zal je de schade aan de voertuigen kunnen aangeven door dit aan te duiden op een afbeelding.

Door de ingebouwde GPS kan je de auto's positioneren op de kaart, zodat de omstandigheden van het ongeval duidelijk worden. Je kan ook de gegevens van eventuele getuigen registreren. Tenslotte moet je nog foto's toevoegen waarna je de aangifte met je vinger op je smartphone scherm moet ondertekenen. De aangifte zal daarna automatisch afgeleverd worden in je eigen mailbox, bij je verzekeraar en eventueel bij je tussenpersoon.

Het papieren aanrijdingsformulier blijft uiteraard nog steeds geldig.
 


Laatste artikels over Verzekeren

Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

12 maart 2021

De voorbije dagen zorgden de hevige winden voor veel schadegevallen. De verzekeraars hebben hun handen weer vol met aangiftes van stormschade.
Lees meer


Groene kaart wordt gedigitaliseerd

01 maart 2021

Onlangs veranderde de traditionele groene kaart voor de autoverzekering in een wit papier. In de komende jaren volgt een verdere digitalisering.
Lees meer


Gevoelig minder ongevallen in 2020

26 februari 2021

De kans op een aanrijding is in 2020 verder gedaald. Definitieve cijfers zijn nog niet gepubliceerd, maar het aantal ongevallen is door de lockdown en het thuiswerken gevoelig gedaald.
Lees meer


Belfius beste digitale verzekeraar in België

18 februari 2021

Consultingbedrijf Sia Partners maakte een rangschikking van de Belgische verzekeraars die het best scoren qua digitaal aanbod en dienstverlening.
Lees meer


Schadedatabank moet verzekeringsfraude halt toeroepen

30 januari 2021

De Belgische verzekeraars richten samen een databank op om oplichters sneller op het spoor te komen. Jaarlijks proberen zij de verzekeraars voor honderden miljoenen op te lichten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken