Je bent hier: Home > Nieuws > Universele app Crashform voor aangifte ongeval

Universele app Crashform voor aangifte ongeval

Universele app Crashform voor aangifte ongeval

19 januari 2017

Assuralia lanceert later dit jaar een universe app waarmee je de aangifte van een ongeval kan doen. De app is heel wat handiger dan de traditionele papieren aanrijdingsformulieren die je tot nog toe moet invullen.

Sommige verzekeraars hebben al langer een app om schadegevallen aan te geven, maar deze apps genereren geen officiële aanrijdingsformulieren. Ze worden alleen gebruikt om de klant snel te laten communiceren met de verzekeraar.

De app Crashform zal het nu wel makkelijker maken om een officiële aangifte te doen bij jouw autoverzekering. Je kan op voorhand al je gegevens al in de app bewaren, zodat je bij een aanrijding meteen kan overgaan tot een aangifte. Op de groene kaarten zullen QR codes worden afgedrukt waarmee je onmiddellijk je verzekeringsgegevens in de app kan laden. Vervolgens zal je kunnen aanvinken over wat voor een ongeval het gaat en zal je de schade aan de voertuigen kunnen aangeven door dit aan te duiden op een afbeelding.

Door de ingebouwde GPS kan je de auto's positioneren op de kaart, zodat de omstandigheden van het ongeval duidelijk worden. Je kan ook de gegevens van eventuele getuigen registreren. Tenslotte moet je nog foto's toevoegen waarna je de aangifte met je vinger op je smartphone scherm moet ondertekenen. De aangifte zal daarna automatisch afgeleverd worden in je eigen mailbox, bij je verzekeraar en eventueel bij je tussenpersoon.

Het papieren aanrijdingsformulier blijft uiteraard nog steeds geldig.
 


Laatste artikels over Verzekeren

Vlaamse regering en verzekeraars vergoeden waterschade

09 september 2021

De enorme wateroverlast tussen 14 en 16 juli van dit jaar zorgde voor veel schade. De Vlaamse Regering en de verzekeraars zorgen er samen voor dat iedereen volledig vergoed zal worden.
Lees meer


Noodweer zorgt voor veel schadedossiers

24 juli 2021

De verzekeraars krijgen door de overstromingen te maken met heel wat aangiftes van schade. De banken geven ondertussen aan dat ze wat financiële ruimte kunnen scheppen voor de slachtoffers.
Lees meer


Verzekeraars ondersteunen BOB-campagne tijdens EK

20 juni 2021

De nieuwe BOB-zomercampagne tracht het aantal slachtoffers door overmatig drankgebruik terug te dringen.
Lees meer


Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

12 maart 2021

De voorbije dagen zorgden de hevige winden voor veel schadegevallen. De verzekeraars hebben hun handen weer vol met aangiftes van stormschade.
Lees meer


Groene kaart wordt gedigitaliseerd

01 maart 2021

Onlangs veranderde de traditionele groene kaart voor de autoverzekering in een wit papier. In de komende jaren volgt een verdere digitalisering.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 100 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken