Je bent hier: Home > Nieuws > Deadline belastingaangifte nadert

Deadline belastingaangifte nadert

Deadline belastingaangifte nadert

27 juni 2018

Wie zijn belastingsaangifte op papier indient, moet zich haasten. De deadline van 29 juni nadert en op dat moment moet de administratie in bezit zijn van jouw aangifte. 

Wie zijn aangifte online indient heeft iets meer tijd, namelijk tot 12 juli. Wie zijn aangifte laat verzorgen door een boekhouder heeft nog veel meer tijd: tot 25 oktober 2018.

Zo'n 3 miljoen mensen ontvangen een voorstel van vereenvoudigde aangifte. Het gaat dan over personen waarbij er jaarlijks amper iets wijzigt, zoals bijvoorbeeld mensen die met pensioen zijn. De administratie beschikt daarom over vrijwel alle gegevens. Als je akkoord gaat met het voorstel, moet je niets ondernemen. Als je niet akkoord bent moet je een papieren of digitale aangifte indienen voor de deadline.

Online aangifte

Het systeem van Tax-on-web is erg eenvoudig om jouw belastingen te berekenen. Heel wat gegevens zijn reeds vooraf ingevuld, zoals bijvoorbeeld het loon dat je verdiende en dat aan de fiscus werd gemeld. Ook gegevens die vorig jaar werden ingevuld en opnieuw van toepassing zijn zullen reeds ingevuld zijn.

Ook wie een bruine enveloppe met papieren aangifte in de bus heeft gekregen, kan zich nog wenden naar Tax-on-web. Een vooraf ingevulde aangifte is voor elke belastingplichtige beschikbaar. 

Online aanmelden kan via de eID of sinds dit jaar ook met de itsme app. Wacht niet te lang met inloggen, naarmate de deadline nadert wordt het vaak drukker op de website en het proces kan daarom trager verlopen. In het verleden is het systeem ook soms gecrasht onder de hoge druk.


Laatste artikels over Belastingen

Belgische belastingdruk blijft hoog

29 november 2019

De belastingdruk in België bedroeg 55,4% in 2018, een weinig benijdenswaardige derde plaats in Europa.
Lees meer


Wat als je de personenbelasting niet kan betalen?

17 juni 2019

In 2018 kregen 190.668 mensen een afbetalingsplan van de fiscus, ruim 50.000 meer dan een jaar voorheen. Dat rapporteerde De Tijd.
Lees meer


Weer meer codes op belastingaangifte

09 april 2019

De belastingaangifte telt dit jaar 829 codes, 6 meer dan vorig jaar. Er zijn tientallen nieuwe codes, maar tegelijk werden er ook heel wat oude codes geschrapt.
Lees meer


Vergeet vrijstelling voor dividenden niet aan te vragen

04 februari 2019

Op de eerste schijf van 640 euro aan dividenden is geen roerende voorheffing verschuldigd. Dit geld moet je zelf terug vragen via je belastingaangifte.
Lees meer


Tax-on-web plat op laatste dag aangifte

13 juli 2018

Gisteren was de laatste dag voor de elektronische belastingaangifte. Net op dat cruciale moment ging de website Tax-on-web plat. De deadline wordt daarom uitgesteld tot 15 juli.
Lees meer