Je bent hier: Home > Nieuws > Tax-on-web plat op laatste dag aangifte

Tax-on-web plat op laatste dag aangifte

Tax-on-web plat op laatste dag aangifte

13 juli 2018

Gisteren was de laatste dag voor de elektronische belastingaangifte. Net op dat cruciale moment ging de website Tax-on-web plat. De deadline wordt daarom uitgesteld tot 15 juli.

Deze keer was het niet de extreme drukte die ervoor zorgde dat de website plat ging. Een kabelbreuk zou de oorzaak geweest zijn van de problemen. Hierdoor was bijvoorbeeld ook het contactcenter van de FOD Financiën niet bereikbaar.

Via de website Tax-on-web kan je op een gebruiksvriendelijke manier jouw belastingen berekenen. Vorig jaar gebruikten bijna 3,8 miljoen mensen de toepassing. Dit jaar waren dat er veel minder: amper 2,4 miljoen. Een verklaring voor deze daling is terug te vinden in het aantal voorstellen voor vereenvoudigde aangiftes. Wie akkoord gaat met het voorstel moet niets ondernemen en hoeft dan ook niet in te loggen op de website.

Aanpassing belastingschijven

De huidige aangifte is de laatste aangifte waarbij er 5 belastingschijven van toepassing zijn. De belastingschijf van 30% wordt namelijk afgeschaft in het kader van de tax-shift. Hierdoor wordt een groter deel van het inkomen belast aan 25%. Bovendien wordt de inkomensschijf die aan 45% wordt belast ook kleiner gemaakt. Zo valt een groter deel van het inkomen onder de schijf van 40%. 

Ook voor de beroepskosten is er een grote wijziging. Hier zal niet langer gewerkt worden met verschillende schijven om het kostenforfait te berekenen.


Laatste artikels over Belastingen

Deze hulpmiddelen realiseren jouw professionele groei als bedrijf zijnde

07 mei 2021

Je hebt een goedlopend bedrijf en je hebt de ambitie om dat bedrijf verder te laten groeien? Dan is het belangrijk om voor jezelf op een rij te zetten welke mogelijkheden er zijn.
Lees meer


Nieuwe effectentaks weer zo lek als een zeef?

29 december 2020

De vorige taks op effectenrekeningen werd vernietigd door het Grondwettelijk Hof. De regering De Croo toverde een aangepaste versie uit zijn hoed, maar opnieuw zijn er enkele gaten.
Lees meer


Bedragen belastingvrijstellingen voor drie jaren bevroren

27 december 2020

Om ondermeer tegemoet te komen aan de hoge kosten van de coronacrisis, heeft de Belgische overheid ervoor gekozen om een aantal bedragen niet te indexeren.
Lees meer


Oplossing voor buitenlandse huurinkomsten

02 december 2020

In plaats van een belastingverhoging voor binnenlandse huurinkomsten komt er een belastingverlaging voor de buitenlandse inkomsten.
Lees meer


Belasting werkelijke huurinkomsten op tafel

22 november 2020

Volgens het Europees Hof van Justitie moet er een einde komen aan de verschillende manieren waarop huurinkomsten uit binnenlandse of buitenlandse eigendommen worden belast.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken