Je bent hier: Home > Nieuws > Tax-on-web plat op laatste dag aangifte

Tax-on-web plat op laatste dag aangifte

Tax-on-web plat op laatste dag aangifte

13 juli 2018

Gisteren was de laatste dag voor de elektronische belastingaangifte. Net op dat cruciale moment ging de website Tax-on-web plat. De deadline wordt daarom uitgesteld tot 15 juli.

Deze keer was het niet de extreme drukte die ervoor zorgde dat de website plat ging. Een kabelbreuk zou de oorzaak geweest zijn van de problemen. Hierdoor was bijvoorbeeld ook het contactcenter van de FOD Financiën niet bereikbaar.

Via de website Tax-on-web kan je op een gebruiksvriendelijke manier jouw belastingen berekenen. Vorig jaar gebruikten bijna 3,8 miljoen mensen de toepassing. Dit jaar waren dat er veel minder: amper 2,4 miljoen. Een verklaring voor deze daling is terug te vinden in het aantal voorstellen voor vereenvoudigde aangiftes. Wie akkoord gaat met het voorstel moet niets ondernemen en hoeft dan ook niet in te loggen op de website.

Aanpassing belastingschijven

De huidige aangifte is de laatste aangifte waarbij er 5 belastingschijven van toepassing zijn. De belastingschijf van 30% wordt namelijk afgeschaft in het kader van de tax-shift. Hierdoor wordt een groter deel van het inkomen belast aan 25%. Bovendien wordt de inkomensschijf die aan 45% wordt belast ook kleiner gemaakt. Zo valt een groter deel van het inkomen onder de schijf van 40%. 

Ook voor de beroepskosten is er een grote wijziging. Hier zal niet langer gewerkt worden met verschillende schijven om het kostenforfait te berekenen.


Laatste artikels over Belastingen

Fiscus betaalt 41,9 miljoen roerende voorheffing terug

18 juli 2020

De Belgische fiscus heeft voor het jaar 2019 zo'n 41,9 miljoen euro roerende voorheffing terugbetaald aan de belastingplichtigen. Het gaat over de vrijstellingsregeling voor dividenden.
Lees meer


Zijn winsten van cryptomunten belastbaar?

24 mei 2020

Moet je gerealiseerde winsten op cryptocurrency als de bitcoin aangeven in je belastingaangifte en hoeveel bedraagt de belasting in België?
Lees meer


Weer tijd voor de belastingaangifte

06 mei 2020

Wie een papieren aangifte wil indienen, heeft nog tijd tot 30 juni 2020. Elektronisch kan het nog tot 16 juli.
Lees meer


Belgische belastingdruk blijft hoog

29 november 2019

De belastingdruk in België bedroeg 55,4% in 2018, een weinig benijdenswaardige derde plaats in Europa.
Lees meer


Wat als je de personenbelasting niet kan betalen?

17 juni 2019

In 2018 kregen 190.668 mensen een afbetalingsplan van de fiscus, ruim 50.000 meer dan een jaar voorheen. Dat rapporteerde De Tijd.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken