Je bent hier: Home > Nieuws > Premie-inkomsten autoverzekeringen onder druk

Premie-inkomsten autoverzekeringen onder druk

Premie-inkomsten autoverzekeringen onder druk

20 september 2018

De inkomsten van autoverzekeringen zullen voor verzekeraars in de komende 10 jaren sterk terugvallen.

Dat is de mening van Ethias CEO Philippe Lallemand. In een gesprek met de krant De Tijd zei hij dat er nieuwe trends in de samenleving zichtbaar worden. Door stimulansen van de overheid zullen steeds meer mensen er voor kiezen om de auto thuis te laten. Verder heeft de jonge generatie minder interesse in het leren rijden met een wagen en zullen werknemers ook minder snel een bedrijfswagen krijgen. Ethias overweegt daarom om mobiliteit in de brede zin van het woord te gaan verzekeren. Welke vervoersmodus je dan gebruikt is niet belangrijk, je zal altijd verzekerd zijn.

De grote omwenteling in de autoverzekeringen is momenteel echter nog steeds toekomstmuziek. Tot zover loont het nog altijd om een autoverzekering simulatie te maken om de goedkoopste verzekering te vinden.

In de komende 5 jaren wil Ethias de grootste verzekeraar blijven voor de openbare besturen, terwijl ze bij de top wil blijven als directe verzekeraar en digitale speler.

In het eerste half jaar van 2018 boekte de verzekeraar een omzet van 1,45 miljard euro en een nettowinst van 98 miljoen euro. De donkere periode na de bankencrisis lijkt hiermee helemaal voorbij en Ethias geeft zelfs aan dat het werkt op een concreet overnamedossier om in de toekomst nog sneller te kunnen groeien.


Laatste artikels over Verzekeren

Woonplaats belangrijke factor in prijs autoverzekering

12 november 2018

Waar je woont is een doorslaggevende factor in de prijs die je betaalt voor een autoverzekering. Mensen die in een drukke stad wonen betalen zo al snel 30% meer dan mensen die op het platteland wonen.
Lees meer


Zijn winterbanden verplicht in België?

24 oktober 2018

In België zijn winterbanden wettelijk gezien niet verplicht. Zelfs voor jouw verzekeraar zijn ze niet nodig, ook niet als je een omniumverzekering hebt.
Lees meer


Premie autoverzekeringen kan licht dalen

17 oktober 2018

Vorig jaar heeft maar 6% van de automobilisten beroep moeten doen op zijn autoverzekering. Het aantal schadegevallen komt hiermee op een absoluut dieptepunt.
Lees meer


Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

10 oktober 2018

Als je een reis boekt krijg je meestal de vraag voorgeschoteld of je een annulatieverzekering wenst te nemen. In sommige gevallen heb je echter al een annulatieverzekering bij andere producten.
Lees meer


Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

08 oktober 2018

Belfius lanceerde vorige week een nieuwe app die vraag en aanbod van kluswerken wil samenbrengen. Daarnaast wil de staatsbank de inkomsten uit verzekeringen verder opdrijven.
Lees meer