Je bent hier: Home > Nieuws > Premie-inkomsten autoverzekeringen onder druk

Premie-inkomsten autoverzekeringen onder druk

Premie-inkomsten autoverzekeringen onder druk

20 september 2018

De inkomsten van autoverzekeringen zullen voor verzekeraars in de komende 10 jaren sterk terugvallen.

Dat is de mening van Ethias CEO Philippe Lallemand. In een gesprek met de krant De Tijd zei hij dat er nieuwe trends in de samenleving zichtbaar worden. Door stimulansen van de overheid zullen steeds meer mensen er voor kiezen om de auto thuis te laten. Verder heeft de jonge generatie minder interesse in het leren rijden met een wagen en zullen werknemers ook minder snel een bedrijfswagen krijgen. Ethias overweegt daarom om mobiliteit in de brede zin van het woord te gaan verzekeren. Welke vervoersmodus je dan gebruikt is niet belangrijk, je zal altijd verzekerd zijn.

De grote omwenteling in de autoverzekeringen is momenteel echter nog steeds toekomstmuziek. Tot zover loont het nog altijd om een autoverzekering simulatie te maken om de goedkoopste verzekering te vinden.

In de komende 5 jaren wil Ethias de grootste verzekeraar blijven voor de openbare besturen, terwijl ze bij de top wil blijven als directe verzekeraar en digitale speler.

In het eerste half jaar van 2018 boekte de verzekeraar een omzet van 1,45 miljard euro en een nettowinst van 98 miljoen euro. De donkere periode na de bankencrisis lijkt hiermee helemaal voorbij en Ethias geeft zelfs aan dat het werkt op een concreet overnamedossier om in de toekomst nog sneller te kunnen groeien.


Laatste artikels over Verzekeren

Touring Verzekeringen kiest voor nieuwe naam Yuzzu

08 mei 2019

De bekende autoverzekeraar Touring Verzekeringen start een rebranding operatie. Er komt een nieuwe naam en logo en er zal ook meer ingezet worden op andere producten.
Lees meer


Geen autoverzekering voor horecapersoneel

30 april 2019

Heel wat mensen die werkzaam zijn in de horeca vinden maar moeilijk een autoverzekering. Volgens de statistieken veroorzaken ze vaker ongevallen.
Lees meer


Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!
Lees meer


Schuldsaldoverzekeringen toegankelijker voor ex-patiënten van zware ziektes

01 april 2019

Vorige week keurde de Kamer een wetsvoorstel goed waarbij genezen patiënten van ondermeer kanker kunnen vragen aan de verzekeraar om te vergeten dat ze ooit ziek geweest zijn.
Lees meer


Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.
Lees meer