Je bent hier: Home > Nieuws > Weldra opnieuw lage tarieven voor autoleningen

Weldra opnieuw lage tarieven voor autoleningen

Weldra opnieuw lage tarieven voor autoleningen

16 oktober 2018

Traditioneel gezien pakken de banken tijdens het autosalon uit met extreem lage tarieven voor autoleningen. Het autosalon zal lopen van 19 tot 27 januari 2019.

In de aanloop naar het autosalon verlagen de banken traditioneel gezien de rentevoeten van hun autoleningen. Meestal kan je gedurende enkele weken profiteren van deze lagere tarieven. 

De kans is groot dat een aantal banken ook dit jaar zullen stunten met een rentevoet die onder de 1 procent ligt. Door het maken van een autolening simulatie kan je snel zien hoeveel geld je hiermee zal kunnen besparen.

Door de kortingen op het autosalon en de goedkopere leningen doet de autoverkoop het doorgaans erg goed bij de start van een nieuw jaar.

Ook voor wat betreft autoverzekeringen zijn er vaak gouden zaken te doen tijdens het autosalon. Zo worden er grote kortingen gegeven of krijg je een verzekering gratis gedurende 2 maanden. Ondanks deze kortingen loont het ook om nog steeds een autoverzekering simulatie te maken bij verschillende aanbieders.


Laatste artikels over Leningen

Duizenden euro's besparen door het oversluiten van een lening

19 juni 2019

Heb je in het verleden meerdere leningen afgesloten waarover je nu veel kosten betaalt? Door het samenvoegen van verschillende afgesloten leningen ben je weer in het bezit van een enkele lening met een gunstig rentetarief en een voordelige looptijd.
Lees meer


Rente blijft nog langer extreem laag voor lenen en sparen

13 maart 2019

Door de vertragende economie zal de Europese Centrale Bank de nulrente aanhouden tot in 2020, wat een impact heeft op de rente op spaarboekjes en woonkredieten.
Lees meer


Kredieten: minder wanbetalers in 2018

21 februari 2019

Vorig jaar daalde het aantal openstaande betalingsachterstanden voor het tweede jaar op rij. Dat blijkt uit cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank.
Lees meer


Woonkredieten worden te soepel toegekend

15 februari 2019

De Nationale Bank waarschuwt in haar jaarlijkse analyse voor te goedkope en te grote hypotheekleningen. In 2018 werden daarom reeds extra kapitaalbuffers opgelegd aan de banken, maar voorlopig zonder resultaat.
Lees meer


'Hypothecair krediet mag niet samen met verzekeringen verkocht worden'

12 februari 2019

In aanloop naar de federale verkiezingen van 26 mei 2019 heeft de Federatie voor Verzekerings- en Financiële tussenpersonen politieke prioriteiten op tafel gelegd.
Lees meer