Je bent hier: Home > Nieuws > Premie autoverzekeringen kan licht dalen

Premie autoverzekeringen kan licht dalen

Premie autoverzekeringen kan licht dalen

17 oktober 2018

Vorig jaar heeft maar 6% van de automobilisten beroep moeten doen op zijn autoverzekering. Het aantal schadegevallen komt hiermee op een absoluut dieptepunt.

Voor het eerst in de geschiedenis waren er minder dan 6 op de 100 bestuurders die geconfronteerd werden met schade. De daling in het aantal schadegevallen is al een tijdje bezig en kan worden verklaard door enkele factoren. Ten eerste worden auto's steeds beter uitgerust met waarschuwingssystemen, parkeersensoren, achteruitrijcamera's enzovoorts. Ten tweede lijkt de herinrichting van gevaarlijke punten zijn vruchten af te werpen. Door een betere verkeersinfrastructuur gebeuren er dus minder ongevallen.

Opvallend is wel dat slechts een klein deel van de schadegevallen verantwoordelijk is voor een groot deel van de uitkeringen. In totaal waren er 343.000 schadegevallen en in slechts 782 gevallen liep de schade op tot meer dan 125.000 euro. De gemiddelde schade in deze categorie bedroeg zelfs 422.657 euro. Hierdoor was slechts 0,23% van de schadegevallen verantwoordelijk voor ruim één vierde van de totale schadelast.

Door de daling in het aantal schadegevallen kan de premie van de autoverzekering BA wel lichtjes dalen. Ook in de toekomst zou deze trend zich kunnen verderzetten. Zo wordt er veel verwacht van de (semi-)zelfrijdende auto en nieuwe snufjes zoals radars die de kans op ongevallen aanzienlijk moeten doen verminderen.

Voor dit jaar zou de premie enkele euro's kunnen dalen. Wie nog meer wil besparen kan eventueel een autoverzekering simulatie maken bij verschillende aanbieders.


Laatste artikels over Verzekeren

Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.
Lees meer


Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

06 februari 2019

Heel wat mensen betalen jaarlijks heel braaf de premie van hun autoverzekering, maar beseffen niet dat ze eigenlijk te veel betalen. 
Lees meer


AI helpt om verzekeringsfraude op te sporen

22 januari 2019

P&V maakt gebruik van artificiële intelligentie of machine learning om sneller verzekeringsfraude op te sporen. Het heeft daarom recent een samenwerking opgestart met Shift Technology.
Lees meer


Goedkopere autoverzekering door te verhuizen

10 januari 2019

Ekeren telt 5.000 nieuwe inwoners die allemaal een goedkopere autoverzekering krijgen simpelweg omdat hun postcode gewijzigd is.
Lees meer


Woonplaats belangrijke factor in prijs autoverzekering

12 november 2018

Waar je woont is een doorslaggevende factor in de prijs die je betaalt voor een autoverzekering. Mensen die in een drukke stad wonen betalen zo al snel 30% meer dan mensen die op het platteland wonen.
Lees meer