Je bent hier: Home > Nieuws > Premie autoverzekeringen kan licht dalen

Premie autoverzekeringen kan licht dalen

Premie autoverzekeringen kan licht dalen

17 oktober 2018

Vorig jaar heeft maar 6% van de automobilisten beroep moeten doen op zijn autoverzekering. Het aantal schadegevallen komt hiermee op een absoluut dieptepunt.

Voor het eerst in de geschiedenis waren er minder dan 6 op de 100 bestuurders die geconfronteerd werden met schade. De daling in het aantal schadegevallen is al een tijdje bezig en kan worden verklaard door enkele factoren. Ten eerste worden auto's steeds beter uitgerust met waarschuwingssystemen, parkeersensoren, achteruitrijcamera's enzovoorts. Ten tweede lijkt de herinrichting van gevaarlijke punten zijn vruchten af te werpen. Door een betere verkeersinfrastructuur gebeuren er dus minder ongevallen.

Opvallend is wel dat slechts een klein deel van de schadegevallen verantwoordelijk is voor een groot deel van de uitkeringen. In totaal waren er 343.000 schadegevallen en in slechts 782 gevallen liep de schade op tot meer dan 125.000 euro. De gemiddelde schade in deze categorie bedroeg zelfs 422.657 euro. Hierdoor was slechts 0,23% van de schadegevallen verantwoordelijk voor ruim één vierde van de totale schadelast.

Door de daling in het aantal schadegevallen kan de premie van de autoverzekering BA wel lichtjes dalen. Ook in de toekomst zou deze trend zich kunnen verderzetten. Zo wordt er veel verwacht van de (semi-)zelfrijdende auto en nieuwe snufjes zoals radars die de kans op ongevallen aanzienlijk moeten doen verminderen.

Voor dit jaar zou de premie enkele euro's kunnen dalen. Wie nog meer wil besparen kan eventueel een autoverzekering simulatie maken bij verschillende aanbieders.


Laatste artikels over Verzekeren

Touring Verzekeringen kiest voor nieuwe naam Yuzzu

08 mei 2019

De bekende autoverzekeraar Touring Verzekeringen start een rebranding operatie. Er komt een nieuwe naam en logo en er zal ook meer ingezet worden op andere producten.
Lees meer


Geen autoverzekering voor horecapersoneel

30 april 2019

Heel wat mensen die werkzaam zijn in de horeca vinden maar moeilijk een autoverzekering. Volgens de statistieken veroorzaken ze vaker ongevallen.
Lees meer


Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!
Lees meer


Schuldsaldoverzekeringen toegankelijker voor ex-patiënten van zware ziektes

01 april 2019

Vorige week keurde de Kamer een wetsvoorstel goed waarbij genezen patiënten van ondermeer kanker kunnen vragen aan de verzekeraar om te vergeten dat ze ooit ziek geweest zijn.
Lees meer


Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.
Lees meer