Je bent hier: Home > Nieuws > Premie autoverzekeringen kan licht dalen

Premie autoverzekeringen kan licht dalen

Premie autoverzekeringen kan licht dalen

17 oktober 2018

Vorig jaar heeft maar 6% van de automobilisten beroep moeten doen op zijn autoverzekering. Het aantal schadegevallen komt hiermee op een absoluut dieptepunt.

Voor het eerst in de geschiedenis waren er minder dan 6 op de 100 bestuurders die geconfronteerd werden met schade. De daling in het aantal schadegevallen is al een tijdje bezig en kan worden verklaard door enkele factoren. Ten eerste worden auto's steeds beter uitgerust met waarschuwingssystemen, parkeersensoren, achteruitrijcamera's enzovoorts. Ten tweede lijkt de herinrichting van gevaarlijke punten zijn vruchten af te werpen. Door een betere verkeersinfrastructuur gebeuren er dus minder ongevallen.

Opvallend is wel dat slechts een klein deel van de schadegevallen verantwoordelijk is voor een groot deel van de uitkeringen. In totaal waren er 343.000 schadegevallen en in slechts 782 gevallen liep de schade op tot meer dan 125.000 euro. De gemiddelde schade in deze categorie bedroeg zelfs 422.657 euro. Hierdoor was slechts 0,23% van de schadegevallen verantwoordelijk voor ruim één vierde van de totale schadelast.

Door de daling in het aantal schadegevallen kan de premie van de autoverzekering BA wel lichtjes dalen. Ook in de toekomst zou deze trend zich kunnen verderzetten. Zo wordt er veel verwacht van de (semi-)zelfrijdende auto en nieuwe snufjes zoals radars die de kans op ongevallen aanzienlijk moeten doen verminderen.

Voor dit jaar zou de premie enkele euro's kunnen dalen. Wie nog meer wil besparen kan eventueel een autoverzekering simulatie maken bij verschillende aanbieders.


Laatste artikels over Verzekeren

Woonplaats belangrijke factor in prijs autoverzekering

12 november 2018

Waar je woont is een doorslaggevende factor in de prijs die je betaalt voor een autoverzekering. Mensen die in een drukke stad wonen betalen zo al snel 30% meer dan mensen die op het platteland wonen.
Lees meer


Zijn winterbanden verplicht in België?

24 oktober 2018

In België zijn winterbanden wettelijk gezien niet verplicht. Zelfs voor jouw verzekeraar zijn ze niet nodig, ook niet als je een omniumverzekering hebt.
Lees meer


Aparte annulatieverzekering nemen of niet?

10 oktober 2018

Als je een reis boekt krijg je meestal de vraag voorgeschoteld of je een annulatieverzekering wenst te nemen. In sommige gevallen heb je echter al een annulatieverzekering bij andere producten.
Lees meer


Belfius wil meer inkomsten puren uit niet-bancaire activiteiten

08 oktober 2018

Belfius lanceerde vorige week een nieuwe app die vraag en aanbod van kluswerken wil samenbrengen. Daarnaast wil de staatsbank de inkomsten uit verzekeringen verder opdrijven.
Lees meer