Je bent hier: Home > Nieuws > Nog meer zorgvastgoed in portefeuille Aedifica

Nog meer zorgvastgoed in portefeuille Aedifica

Nog meer zorgvastgoed in portefeuille Aedifica

11 mei 2017

In maart haalde Aedifica 219 miljoen euro vers kapitaal op. Ondertussen is reeds 46 miljoen euro geinvesteerd in zorgvastgoed. De recentste overname is een site die in opbouw is in het Nederlandse Winschoten.

Aedifica is een beursgenoteerde vastgoedvennootschap die beleggers toegang geeft tot investeringen in het zorgvastgoed

Het pas overgenomen project zal pas klaar zijn tegen midden 2018. Verwacht wordt dat hier een rendement van 7,5% kan gerealiseerd worden.

Sinds de kapitaalverhoging heeft Aedifica reeds geinvesteerd in acht projecten. Maar liefst zes hiervan bevinden zich in Nederland en Aedifica wil zo op termijn een belangrijke Europese speler in het zorgvastgoed worden.

De hele vastgoedwereld kijkt ondertussen al een tijdje richting het zorgvastgoed. Mensen worden steeds ouder en binnen een tiental jaren zal ook de groep tachtigplussers weer flink toegenomen zijn. Voor zulke zorgbehoevende bejaarden is er momenteel al een tekort aan geschikt zorgvastgoed. Door nu zwaar te investeren hoopt Aedifica in de toekomst de vruchten te plukken van deze strategie.

Door zijn sterke groei is Aedifica ook al bij grote beleggers op de rader verschenen. Zo moest Blackrock in maart bekend maken dat het een belang van meer dan 5% in Aedifica had opgebouwd.

Wie overweegt aandelen van Aedifica te kopen, kan best eerst brokers vergelijken.


Laatste artikels over Vastgoed

Drukke vastgoedmarkt in eerste trimester

23 april 2019

In het eerste trimester van 2019 werd er in ons een land een absoluut record aan vastgoedtransacties afgesloten. Dat bewijzen de statistieken van de Federatie van het Notariaat.
Lees meer


Care Property Invest rekent op meer huurinkomsten in 2019

25 maart 2019

Care Property Invest, de zorgvastgoedspecialist die hoofdzakelijk aan OCMW's verhuurt, rekent dit boekjaar op 29 miljoen euro huurinkomsten.
Lees meer


Vastgoed werd weer duurder in 2018

26 januari 2019

Uit de notarisbarometer blijkt dat de gemiddelde prijs voor een woonhuis in 2018 gestegen is met zo'n 5%.
Lees meer


Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

09 januari 2019

Het Belgische bedrijf Aedifica maakte in december bekend dat ze zich op de Britse markt voor zorgvastgoed begeven. Door een overname bezitten ze er momenteel 93 rustoorden die meer dan 5.700 residenten kunnen ontvangen.
Lees meer


Xior wordt belangrijkste speler op Nederlandse markt voor studentenkamers

30 november 2018

Het Belgische Xior Student Housing is met zijn studentenkamers uitgegroeid tot de grootste aanbieder van Nederland. De vastgoedvennootschap noteert sinds eind 2015 op de beurs van Brussel.
Lees meer