02 december 2017
Het beursgenoteerde Xior Student Housing investeert 36 miljoen euro in een kantorencomplex in Zaventem en 12,7 miljoen euro in een studentenpand in Leiden, Nederland.
Xior Student Housing wordt verhandeld op de beurs van Brussel als een openbare GVV naar Belgisch recht. Het bouwt al haast 10 jaren aan kwalitatieve studentenhuizen en blijft zijn portefeuille flink uitbreiden. Zopas werd bekend gemaakt dat een kantorencomplex in Zaventem werd verworven. De kantoren liggen vlakbij belangrijke campussen van UCL, Ecam, Vinci en Ephec en het UZ Saint Luc.
Het kantoorgebouw zal worden omgevormd tot een complex met 256 studio's en een studentenhotel met 72 units. Op het gelijkvloers is plaats voor ondermeer een buurtsupermarkt en een trendy restaurant.
Na de herontwikkeling zal de totale investering ongeveer 36 miljoen euro bedragen. Het pand zal in gebruik genomen worden vanaf september 2019 en het verwacht aanvangsrendement bedraagt 6,3%.
Xior tast verder ook in de buidel om een studentenpand op een toplocatie in Leiden te verwerven. Het gebouw werd in 2016 gerenoveerd en omgevormd tot studentenvoorzieningen en is ondertussen volledig verhuurd. Xior verzekert zich hiermee opnieuw van een plaatsje in een top-10 studentenstad in Nederland: Leiden telt zo'n 32.000 studenten.
Xior verwacht voor 2017 een winst per aandeel van 1,40 euro. Er zal een bruto dividend van 1,20 euro worden uitgekeerd. Dit vertegenwoordigt momenteel een bruto rendement van 3,07% op de huidige prijs van het aandeel. Xior sloot de beursweek af op 39 euro. Wie overweegt aandelen te kopen, kan best eerst brokertarieven vergelijken.
19 april 2021
Uit de Ardennenbarometer van de Federatie van het Notariaat blijkt dat in sommige gemeenten meer dan één op de drie kopers een Vlaming is.
Lees meer
07 april 2021
De Tijd schreef gisteren dat de prijzen voor studentenkamers de voorbije twee jaren met 9 procent zijn gestegen in Vlaanderen.
Lees meer
04 maart 2021
De Belgische vastgoedontwikkelaar Cofinimmo heeft vlotjes 180 miljoen euro opgehaald bij institutionele beleggers.
Lees meer
12 februari 2021
De Nederlandse hypotheekrenteaftrek verdwijnt sneller dan je denkt. En dat komt doordat de hypotheek verplicht moet worden afgelost en door de stijgende huizenprijzen.
Lees meer
08 januari 2021
De coronacrisis zorgde voor minder transacties op de Belgische vastgoedmarkt, maar er werden wel recordprijzen genoteerd.
Lees meer