Je bent hier: Home > Nieuws > Apple Pay nu ook mogelijk in België

Apple Pay nu ook mogelijk in België

Apple Pay nu ook mogelijk in België

29 november 2018

Gisteren werd Apple Pay gelanceerd voor de klanten van BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank. Andere banken zullen op termijn volgen.

Apple Pay draait in de Wallet app op iPhones. In deze app kon je bijvoorbeeld al kaartjes voor concerten bewaren die je via een dienst als eventbrite had aangekocht, maar voortaan kunnen je bank-of kredietkaarten ook in deze app bewaard worden.

Bij het openen van de Wallet app  is er voortaan de mogelijkheid om kaarten toe te voegen. De app vraagt vervolgens van welke bank je een kaart wil toevoegen. Momenteel toont de app alleen BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank. Na het selecteren van de bank kies je of je een bankkaart of een kredietkaart wil toevoegen. Vervolgens wordt de app van de bank opgestart om de activatie te voltooien.

Hoe werkt het betalen in winkels?

Voortaan hoef je slechts twee keer te duwen op de rechterknop van de iPhone X modellen, waardoor onmiddellijk de Wallet app wordt geopend en Face ID wordt uitgevoerd. Je moet dan alleen nog je smartphone met de bovenkant dicht tegen een terminal houden die contactloos betalen ondersteunt. Bij de oudere iPhone modellen wordt gewerkt met Touch ID en wordt dus je vingerafdruk gecontroleerd. 

Veiligheid

Betalingen worden alleen uitgevoerd nadat je geïdentificeerd bent door jouw toestel en zo ben je veilig voor digitale zakkenrollers. Wanneer je toestel vergrendeld is kunnen er dus geen betalingen worden uitgevoerd.

Wanneer je toestel gestolen wordt kun je via icloud.com en 'Zoek mijn iPhone' jouw toestel in de 'verloren' modus zetten, waardoor Apple Pay gedeactiveerd wordt. Als je bankkaart gestolen is moet je deze blokkeren door te bellen naar Card Stop (070 344 344), waardoor ze ook onbruikbaar zal worden in de app. Vervolgens zal je een nieuwe bankkaart ontvangen die je opnieuw kan toevoegen aan Apple Pay.

Update februari 2019: 4 nieuwe spelers in zee met Apple Pay


Laatste artikels over Bankieren

Zichtrekening opnieuw duurder

25 juni 2019

De gemiddelde prijs voor een zichtrekening steeg het afgelopen jaar met zo'n 2,2%. Dat blijkt een onderzoek van het  Prijzenobservatorium van de federale overheidsdienst Economie.
Lees meer


Alleen ezels lenen hun bankkaart uit

10 juni 2019

Jongeren lopen soms in de val om hun bankkaart uit te lenen aan een onbekende, in ruil voor wat extra zakgeld. Wat ze niet beseffen is dat hun rekening op die manier gebruikt wordt om crimineel geld te verplaatsen.
Lees meer


Phishing: let op voor oplichting via internetbankieren

14 maart 2019

Het aantal fraudegevallen van phishing blijft stijgen. Paswoorden of andere bankgegevens worden van nietsvermoedende surfers op slinkse wijze ontfutseld.
Lees meer


Instantoverschrijvingen eindelijk gelanceerd

09 maart 2019

Flitsbetalingen maken het mogelijk om 24/24 en 7/7 onmiddellijk geld over te schrijven naar een andere bankrekening. Na enkele seconden staat het geld al op de andere rekening.
Lees meer


4 op de 5 Belgen gebruiken mobiele bankapps

27 februari 2019

Uit een studie van iVOX bij 1.000 Belgen blijkt dat 4 op de 5 gebruik maakt van één of meerdere mobiele bankapps. Bovendien worden deze apps verschillende keren per week gebruikt.
Lees meer