Je bent hier: Home > Nieuws > Apple Pay nu ook mogelijk in België

Apple Pay nu ook mogelijk in België

Apple Pay nu ook mogelijk in België

29 november 2018

Gisteren werd Apple Pay gelanceerd voor de klanten van BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank. Andere banken zullen op termijn volgen.

Apple Pay draait in de Wallet app op iPhones. In deze app kon je bijvoorbeeld al kaartjes voor concerten bewaren die je via een dienst als eventbrite had aangekocht, maar voortaan kunnen je bank-of kredietkaarten ook in deze app bewaard worden.

Bij het openen van de Wallet app  is er voortaan de mogelijkheid om kaarten toe te voegen. De app vraagt vervolgens van welke bank je een kaart wil toevoegen. Momenteel toont de app alleen BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank. Na het selecteren van de bank kies je of je een bankkaart of een kredietkaart wil toevoegen. Vervolgens wordt de app van de bank opgestart om de activatie te voltooien.

Hoe werkt het betalen in winkels?

Voortaan hoef je slechts twee keer te duwen op de rechterknop van de iPhone X modellen, waardoor onmiddellijk de Wallet app wordt geopend en Face ID wordt uitgevoerd. Je moet dan alleen nog je smartphone met de bovenkant dicht tegen een terminal houden die contactloos betalen ondersteunt. Bij de oudere iPhone modellen wordt gewerkt met Touch ID en wordt dus je vingerafdruk gecontroleerd. 

Veiligheid

Betalingen worden alleen uitgevoerd nadat je geïdentificeerd bent door jouw toestel en zo ben je veilig voor digitale zakkenrollers. Wanneer je toestel vergrendeld is kunnen er dus geen betalingen worden uitgevoerd.

Wanneer je toestel gestolen wordt kun je via icloud.com en 'Zoek mijn iPhone' jouw toestel in de 'verloren' modus zetten, waardoor Apple Pay gedeactiveerd wordt. Als je bankkaart gestolen is moet je deze blokkeren door te bellen naar Card Stop (070 344 344), waardoor ze ook onbruikbaar zal worden in de app. Vervolgens zal je een nieuwe bankkaart ontvangen die je opnieuw kan toevoegen aan Apple Pay.


Laatste artikels over Bankieren

Bankoverstapdienst helpt 40.000 mensen in eerste halfjaar

14 september 2018

De nieuwe bankoverstapdienst werd op 1 februari van dit jaar opgestart. Tijdens de eerste zes maanden maakten 39.758 mensen hiervan gebruik om gemakkelijk over te stappen naar een andere bank.
Lees meer


Bankapps werven 1 miljoen nieuwe gebruikers in 1 jaar

10 september 2018

Eind 2017 waren er bijna 6 miljoen abonnementen op bankapps, een stijging met haast 30% tegenover eind 2016.
Lees meer