Je bent hier: Home > Nieuws > Xior wordt belangrijkste speler op Nederlandse markt voor studentenkamers

Xior wordt belangrijkste speler op Nederlandse markt voor studentenkamers

Xior wordt belangrijkste speler op Nederlandse markt voor studentenkamers

30 november 2018

Het Belgische Xior Student Housing is met zijn studentenkamers uitgegroeid tot de grootste aanbieder van Nederland. De vastgoedvennootschap noteert sinds eind 2015 op de beurs van Brussel.

Xior presenteert alle studentenkamers op zijn website. Er zijn studentenkamers te huur in Belgische steden als Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven of Mechelen. Maar vooral het aantal Nederlandse steden valt op. Xior is ondermeer actief in Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Maastricht en ga zo maar door. Erg opvallend voor een vastgoedvennootschap die pas actief is sinds 2007 en pas vanaf 2015 zijn eerste stappen op de beurs zette.

Wie via de website van Xior klikt op een stad zal zien dat heel wat panden volledig volgeboekt zijn. Over de eerste 9 maanden van 2018 behaalde Xior een bezettingsgraad van maar liefst 98,65%. Vrijwel alle beschikbare studentenkamers zijn dus verhuurd en Xior verwacht voor 2018 dan ook een bruto dividend van 1,20 euro te kunnen uitkeren. 

Eind september telde Xior 4.173 verhuurbare studentenkamers. Als alle overnames en herontwikkelingen doorgaan als gepland, dan zal Xior weldra over zo'n 6.750 verhuurbare kamers beschikken. Door het grote succes in België en Nederland denken ze bij Xior ook al aan nieuwe markten om te veroveren. Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn mogelijke kandidaten.

Aandelen van Xior kunnen gekocht worden op de beurs van Brussel. Wie regelmatig aandelen koopt of verkoopt kan best eens de tarieven van brokers vergelijken.


Laatste artikels over Vastgoed

Vastgoed werd weer duurder in 2018

26 januari 2019

Uit de notarisbarometer blijkt dat de gemiddelde prijs voor een woonhuis in 2018 gestegen is met zo'n 5%.
Lees meer


Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

09 januari 2019

Het Belgische bedrijf Aedifica maakte in december bekend dat ze zich op de Britse markt voor zorgvastgoed begeven. Door een overname bezitten ze er momenteel 93 rustoorden die meer dan 5.700 residenten kunnen ontvangen.
Lees meer


Belgisch vastgoed scoort beter dan aandelen

22 februari 2018

Uit een studie van Crédit Suisse blijkt dat België één van de weinige landen ter wereld is waar vastgoed een hogere return oplevert dan een aandelenbelegging.
Lees meer


Xior investeert 48,7 miljoen euro in nieuwe projecten

02 december 2017

Het beursgenoteerde Xior Student Housing investeert 36 miljoen euro in een kantorencomplex in Zaventem en 12,7 miljoen euro in een studentenpand in Leiden, Nederland.
Lees meer