Je bent hier: Home > Nieuws > MeDirect lanceert hoogrentende spaarrekening

MeDirect lanceert hoogrentende spaarrekening

MeDirect lanceert hoogrentende spaarrekening

27 december 2018

Aan het einde van 2018 lanceert de fondsenbank MeDirect zijn eerste gereglementeerde spaarrekening met een opvallend hoge getrouwheidspremie.

MeDirect was al langer actief op de markt van de Belgische spaarrekeningen. Tot nog toe evenwel met ongereglementeerde spaarrekeningen met één rentevoet, dus zonder aparte basisrente en aangroeipremie.

Gereglementeerde spaarrekeningen moeten een basisrentevoet en een getrouwheidspremie aanbieden. Laat je jouw geld een jaar lang staan op deze rekening, dan heb je recht op de getrouwheidspremie. Bovendien zijn de rente inkomsten van gereglementeerde spaarrekeningen vrijgesteld van roerende voorheffing tot een bedrag van 960 euro per jaar. Niet-gereglementeerde rekeningen kennen deze fiscale vrijstelling niet.

De basisrente op spaarrekeningen moet wettelijk gezien 0,01% bedragen, terwijl de getrouwheidspremie minstens 0,10% moet zijn. MeDirect biedt nu Fidelity Sparen aan met een basisrente van 0,05% en een getrouwheidspremie van 0,80%. In totaal loopt de rente dus op tot 0,85%.

In één klap positioneert MeDirect zich zo als prijsbreker op de markt. Er zijn nog aanbieders op de markt die een hogere rentevoet geven, maar niet zonder voorwaarden. Zo is er bijvoorbeeld de Step Up spaarrekening van Beobank met op dit moment een basisrente van 0,20% en een getrouwheidspremie van 1%. Op deze rekening mag evenwel niet meer dan 750 euro per maand gestort worden, terwijl MeDirect helemaal geen voorwaarden oplegt.

Een andere prijsbreker is Santander Consumer Bank. Op de Vision+ spaarrekening bieden zij een basisrente van 0,15% en een getrouwheidspremie van 0,65%. Samen dus 0,80% en iets minder dan Fidelity Sparen van MeDirect.

Gezien MeDirect werkt met een Belgische licentie is het spaargeld verzekerd tot 100.000 euro per persoon.


Laatste artikels over Sparen

Wie heeft er nog kasbons?

03 november 2018

Ooit waren ze het populairste spaarproduct, maar ondertussen bieden vele banken zelfs geen kasbons meer aan.
Lees meer


Spaarrekeningen weer aangedikt met 5,7 miljard

20 juli 2018

Ondanks de ultralage rente zijn de Belgische spaarboekjes in het eerste half jaar van 2018 aangedikt met zo'n 5,7 miljard euro. Dat blijkt uit een peiling van De Tijd.
Lees meer


Rabobank.be focust alleen nog op particulieren

06 juli 2018

De online spaarbank Rabobank.be stopt weldra met haar rekeningen voor bedrijven. De focus komt uitsluitend op rekeningen te liggen voor particuliere spaarders.
Lees meer


Goedkoop een avondje uit? Zo bespaar je geld zonder aan kwaliteit in te leveren

04 juli 2018

Iedereen zit wel eens krap bij kas en als je even wat meer op je uitgaven moet letten, betekent dat ook dat je soms de leuke dingen aan je voorbij moet laten gaan. Met name avondjes uit lijken er niet meer in te zitten – of toch wel?
Lees meer