Je bent hier: Home > Nieuws > MeDirect lanceert hoogrentende spaarrekening

MeDirect lanceert hoogrentende spaarrekening

MeDirect lanceert hoogrentende spaarrekening

27 december 2018

Aan het einde van 2018 lanceert de fondsenbank MeDirect zijn eerste gereglementeerde spaarrekening met een opvallend hoge getrouwheidspremie.

MeDirect was al langer actief op de markt van de Belgische spaarrekeningen. Tot nog toe evenwel met ongereglementeerde spaarrekeningen met één rentevoet, dus zonder aparte basisrente en aangroeipremie.

Gereglementeerde spaarrekeningen moeten een basisrentevoet en een getrouwheidspremie aanbieden. Laat je jouw geld een jaar lang staan op deze rekening, dan heb je recht op de getrouwheidspremie. Bovendien zijn de rente inkomsten van gereglementeerde spaarrekeningen vrijgesteld van roerende voorheffing tot een bedrag van 960 euro per jaar. Niet-gereglementeerde rekeningen kennen deze fiscale vrijstelling niet.

De basisrente op spaarrekeningen moet wettelijk gezien 0,01% bedragen, terwijl de getrouwheidspremie minstens 0,10% moet zijn. MeDirect biedt nu Fidelity Sparen aan met een basisrente van 0,05% en een getrouwheidspremie van 0,80%. In totaal loopt de rente dus op tot 0,85%.

In één klap positioneert MeDirect zich zo als prijsbreker op de markt. Er zijn nog aanbieders op de markt die een hogere rentevoet geven, maar niet zonder voorwaarden. Zo is er bijvoorbeeld de Step Up spaarrekening van Beobank met op dit moment een basisrente van 0,20% en een getrouwheidspremie van 1%. Op deze rekening mag evenwel niet meer dan 750 euro per maand gestort worden, terwijl MeDirect helemaal geen voorwaarden oplegt.

Een andere prijsbreker is Santander Consumer Bank. Op de Vision+ spaarrekening bieden zij een basisrente van 0,15% en een getrouwheidspremie van 0,65%. Samen dus 0,80% en iets minder dan Fidelity Sparen van MeDirect.

Gezien MeDirect werkt met een Belgische licentie is het spaargeld verzekerd tot 100.000 euro per persoon.


Laatste artikels over Sparen

Rente blijft nog laag tot ver in 2020

06 juni 2019

De Europese Centrale Bank maakte vandaag bekend dat ze de belangrijkste rentevoeten nog tot de zomer van 2020 op het huidige ultralage niveau zal handhaven. Verdere renteverlagingen worden zelfs niet uitgesloten.
Lees meer


Sparen is moeilijk voor doorsnee Vlaming

12 maart 2019

Uit een onderzoek van Test-Aankoop blijkt dat één op de drie Vlamingen haast niet kan sparen. Maar liefst 62% geeft aan dat het eerder moeilijk is om maandelijks een bedrag opzij te zetten.
Lees meer


Leeftijdsdiscriminatie bij spaarrekeningen

11 februari 2019

Een boze spaarder heeft een klacht ingediend bij het gelijkekansencentrum Unia. Bpost Bank geeft op zijn Cocoon spaarrekening namelijk een hogere rente aan wie jonger is dan 40.
Lees meer


Wie heeft er nog kasbons?

03 november 2018

Ooit waren ze het populairste spaarproduct, maar ondertussen bieden vele banken zelfs geen kasbons meer aan.
Lees meer