Je bent hier: Home > Nieuws > Saxo Bank neemt BinckBank over

Saxo Bank neemt BinckBank over

Saxo Bank neemt BinckBank over

02 januari 2019

Het Deense Saxo Bank heeft BinckBank overgenomen voor 424 miljoen euro. Voor Belgische klanten van de bank verandert er niets. Op termijn mag de klant door de krachtenbundeling wel rekenen op extra diensten.

Saxo Bank is vooral bekend als forex-en CFD broker en richt zich dus tot zeer actieve beleggers en traders. De groep richt zich echter ook op de lange termijn belegger die wil handelen in aandelen, obligaties of fondsen. In het kader van deze activiteiten was BinckBank een interessante overnameprooi.

Beide bedrijven benadrukken dat ze erg complementair zijn. "Zowel Saxo Bank als BinckBank zijn echte fintech-bedrijven met een leidende positie in online beleggen en traden en met een sterke focus op de klant", klinkt het. Bovendien was BinckBank geografisch gezien een aantrekkelijke bruid. In België was er bijvoorbeeld geen vestiging van Saxo Bank meer. Deze werd in 2015 gesloten en de Belgische klanten werden naar de Nederlandse vestiging doorverwezen.

Het Belgische kantoor van BinckBank blijft dus bestaan en zal onder dezelfde merknaam verder werken. Voor klanten verandert er in eerste instantie dus niets. Op termijn kan er eventueel gebruik gemaakt worden van de functionaliteiten van het Saxo Bank handelsplatform of kunnen er nieuwe diensten worden ontwikkeld.

In ons land biedt BinckBank bijvoorbeeld de 'Laten Beleggen' dienst aan. Voor bedragen vanaf 10.000 euro wordt door de Binck deskundigen een persoonlijke portefeuille samengesteld die belegt in aandelen- en obligatiefondsen. Saxo Bank biedt dan weer 'Managed Stock Portfolios' aan waarbij geïnvesteerd wordt in 30 waardeaandelen. Dit kan mogelijk ook interessant zijn voor Belgische beleggers.


Laatste artikels over Beleggen

Belgen blijven in de val van frauduleuze beleggingen lopen

21 augustus 2019

De afgelopen maanden lieten weer heel wat Belgen zich oplichten toen ze geloofden dat ze snel rijk zouden worden door te beleggen in cryptomunten.
Lees meer


Hoe duurzaam beleggen?

18 mei 2019

Door de aandacht voor de klimaatverandering denken beleggers ook steeds meer na over de projecten die ze financieren met hun geld. Febelfin heeft daarom een nieuw label bedacht.
Lees meer


Aedifica rondt nieuwe kapitaalverhoging af

03 mei 2019

Aedifica haalde met de vingers in de neus ruim 418 miljoen euro op. Er was een enorm grote interesse bij grote professionele beleggers.
Lees meer


Tips om beter te beleggen

26 maart 2019

Particuliere beleggers presteren doorgaans erg slecht op de beurs. Jan Longeval heeft nu een boek gepubliceerd om beleggers te helpen om veelgemaakte fouten te vermijden.
Lees meer


Bitcoinoplichters lokken beleggers in de val

15 maart 2019

Fraudeurs blijven er in slagen om nietsvermoedende Belgische beleggers op te lichten met investeringen in bitcoin of andere cryptomunten.
Lees meer