Je bent hier: Home > Nieuws > Saxo Bank neemt BinckBank over

Saxo Bank neemt BinckBank over

Saxo Bank neemt BinckBank over

02 januari 2019

Het Deense Saxo Bank heeft BinckBank overgenomen voor 424 miljoen euro. Voor Belgische klanten van de bank verandert er niets. Op termijn mag de klant door de krachtenbundeling wel rekenen op extra diensten.

Saxo Bank is vooral bekend als forex-en CFD broker en richt zich dus tot zeer actieve beleggers en traders. De groep richt zich echter ook op de lange termijn belegger die wil handelen in aandelen, obligaties of fondsen. In het kader van deze activiteiten was BinckBank een interessante overnameprooi.

Beide bedrijven benadrukken dat ze erg complementair zijn. "Zowel Saxo Bank als BinckBank zijn echte fintech-bedrijven met een leidende positie in online beleggen en traden en met een sterke focus op de klant", klinkt het. Bovendien was BinckBank geografisch gezien een aantrekkelijke bruid. In België was er bijvoorbeeld geen vestiging van Saxo Bank meer. Deze werd in 2015 gesloten en de Belgische klanten werden naar de Nederlandse vestiging doorverwezen.

Het Belgische kantoor van BinckBank blijft dus bestaan en zal onder dezelfde merknaam verder werken. Voor klanten verandert er in eerste instantie dus niets. Op termijn kan er eventueel gebruik gemaakt worden van de functionaliteiten van het Saxo Bank handelsplatform of kunnen er nieuwe diensten worden ontwikkeld.

In ons land biedt BinckBank bijvoorbeeld de 'Laten Beleggen' dienst aan. Voor bedragen vanaf 10.000 euro wordt door de Binck deskundigen een persoonlijke portefeuille samengesteld die belegt in aandelen- en obligatiefondsen. Saxo Bank biedt dan weer 'Managed Stock Portfolios' aan waarbij geïnvesteerd wordt in 30 waardeaandelen. Dit kan mogelijk ook interessant zijn voor Belgische beleggers.


Laatste artikels over Beleggen

Bitcoinoplichters lokken beleggers in de val

15 maart 2019

Fraudeurs blijven er in slagen om nietsvermoedende Belgische beleggers op te lichten met investeringen in bitcoin of andere cryptomunten.
Lees meer


Ageas versterkt zich in India

15 november 2018

De Belgische verzekeraar Ageas koopt 40% van de aandelen van het Indiase RSGI en betaalt daar 186 miljoen euro voor. Ageas versterkt zich zo in de sterk groeiende verzekeringsmarkt van India.
Lees meer


Steeds meer fraude met cryptomunten

01 november 2018

De FSMA heeft afgelopen week opnieuw gewaarschuwd voor de toenemende fraude met cryptomunten. Beleggers worden op allerlei manieren opgelicht.
Lees meer


Mobiele bank- en beleggingsapps steeds populairder

27 augustus 2018

Bankieren via de smartphone kent een steile opmars in België. Enkele jaren geleden gebruikten minder dan 40% van de smartphonebezitters een bankapp, ondertussen is dat percentage al gestegen tot meer dan 65%.
Lees meer