Je bent hier: Home > Nieuws > Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

09 januari 2019

Het Belgische bedrijf Aedifica maakte in december bekend dat ze zich op de Britse markt voor zorgvastgoed begeven. Door een overname bezitten ze er momenteel 93 rustoorden die meer dan 5.700 residenten kunnen ontvangen.

Aedifica neemt de zorgvastgoedportefeuille over van Lone Star Real Estate Fund IV voor een prijs van ongeveer 450 miljoen pond. De rustoorden bestaan uitsluitend uit eenpersoonskamers en de kwaliteit van de zorg ligt boven het marktgemiddelde. Dat wordt bevestigd door de Care Quality Commission, de Engelse toezichthouder op de zorgsector.

De overgenomen rustoorden bevinden zich over het hele Verenigd Koninkrijk. Het huurdersbestand is gediversifieerd en telt 14 gereputeerde en gevestigde uitbaters, waarvan er acht zich in de top 30 van de grootste Britse seniorenzorguitbaters bevinden. Bovendien is er nog meer groei mogelijk door uitbreidings-en renovatieprojecten. 

"We verankeren met deze overname onze strategie als pure play investeerder in Europees vastgoed", zegt CEO Stefaan Gielens. "De zorgmarkt in het Verenigd Koninkrijk is nog erg gefragmenteerd en biedt zo een interessante investeringsopportuniteit. Deze transactie zet Aedifica opnieuw op de kaart als marktreferentie in beursgenoteerd Europees zorgvastgoed."

Voor de Engelse markt wordt geschat dat het aantal personen boven de 80 jaar tegen 2050 zal verdubbelen. De vraag naar zorgvastgoed zal dus gevoelig stijgen. Er zijn momenteel heel wat privéspelers op de markt die kleine en verouderde gebouwen uitbaten. Door uit te breiden en te renoveren zullen de gebouwen van Aedifica aantrekkelijker zijn dan de concurrentie, wat de bezettingsgraad ten goede zal komen. 

Het aandeel Aedifica noteert op de beurs van Brussel en is zo erg toegankelijk voor Belgische beleggers die graag willen beleggen in rusthuizen. Voor 2019 wordt een dividend van € 2,74 verwacht. Tegen de huidige koers van ongeveer 79 euro betekent dat een dividendrendement van haast 3,5%.  Wie zelf wil beleggen in aandelen kan best eerst de tarieven van verschillende brokers vergelijken. Gespecialiseerde brokers zijn doorgaans fors goedkoper dan een traditionele bank. 


Laatste artikels over Vastgoed

Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

07 mei 2019

De waarde van een garagebox of parkeerplaats is de voorbije 10 jaren minder snel gestegen dan de inflatie. Maar de huuropbrengsten zijn met 2 tot 4 procent wel aantrekkelijker dan een spaarrekening.
Lees meer


Drukke vastgoedmarkt in eerste trimester

23 april 2019

In het eerste trimester van 2019 werd er in ons een land een absoluut record aan vastgoedtransacties afgesloten. Dat bewijzen de statistieken van de Federatie van het Notariaat.
Lees meer


Care Property Invest rekent op meer huurinkomsten in 2019

25 maart 2019

Care Property Invest, de zorgvastgoedspecialist die hoofdzakelijk aan OCMW's verhuurt, rekent dit boekjaar op 29 miljoen euro huurinkomsten.
Lees meer


Vastgoed werd weer duurder in 2018

26 januari 2019

Uit de notarisbarometer blijkt dat de gemiddelde prijs voor een woonhuis in 2018 gestegen is met zo'n 5%.
Lees meer