Je bent hier: Home > Nieuws > Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

09 januari 2019

Het Belgische bedrijf Aedifica maakte in december bekend dat ze zich op de Britse markt voor zorgvastgoed begeven. Door een overname bezitten ze er momenteel 93 rustoorden die meer dan 5.700 residenten kunnen ontvangen.

Aedifica neemt de zorgvastgoedportefeuille over van Lone Star Real Estate Fund IV voor een prijs van ongeveer 450 miljoen pond. De rustoorden bestaan uitsluitend uit eenpersoonskamers en de kwaliteit van de zorg ligt boven het marktgemiddelde. Dat wordt bevestigd door de Care Quality Commission, de Engelse toezichthouder op de zorgsector.

De overgenomen rustoorden bevinden zich over het hele Verenigd Koninkrijk. Het huurdersbestand is gediversifieerd en telt 14 gereputeerde en gevestigde uitbaters, waarvan er acht zich in de top 30 van de grootste Britse seniorenzorguitbaters bevinden. Bovendien is er nog meer groei mogelijk door uitbreidings-en renovatieprojecten. 

"We verankeren met deze overname onze strategie als pure play investeerder in Europees vastgoed", zegt CEO Stefaan Gielens. "De zorgmarkt in het Verenigd Koninkrijk is nog erg gefragmenteerd en biedt zo een interessante investeringsopportuniteit. Deze transactie zet Aedifica opnieuw op de kaart als marktreferentie in beursgenoteerd Europees zorgvastgoed."

Voor de Engelse markt wordt geschat dat het aantal personen boven de 80 jaar tegen 2050 zal verdubbelen. De vraag naar zorgvastgoed zal dus gevoelig stijgen. Er zijn momenteel heel wat privéspelers op de markt die kleine en verouderde gebouwen uitbaten. Door uit te breiden en te renoveren zullen de gebouwen van Aedifica aantrekkelijker zijn dan de concurrentie, wat de bezettingsgraad ten goede zal komen. 

Het aandeel Aedifica noteert op de beurs van Brussel en is zo erg toegankelijk voor Belgische beleggers die graag willen beleggen in rusthuizen. Voor 2019 wordt een dividend van € 2,74 verwacht. Tegen de huidige koers van ongeveer 79 euro betekent dat een dividendrendement van haast 3,5%.  Wie zelf wil beleggen in aandelen kan best eerst de tarieven van verschillende brokers vergelijken. Gespecialiseerde brokers zijn doorgaans fors goedkoper dan een traditionele bank. 


Laatste artikels over Vastgoed

Recordprijzen voor Belgisch vastgoed

08 januari 2021

De coronacrisis zorgde voor minder transacties op de Belgische vastgoedmarkt, maar er werden wel recordprijzen genoteerd.
Lees meer


Vlaamse regering zet in op digitalisering vastgoedverkoop

04 januari 2021

Wie in België een bouwgrond of een huis koopt, krijgt te maken met een hele papierwinkel die maanden in beslag kan nemen. Dat zou in de toekomst in één tot twee dagen moeten lukken.
Lees meer


Belgische vastgoedmarkt herstelt in juni

08 juli 2020

Door de coronacrisis kelderde het aantal transacties op de vastgoedmarkt in april en mei. Maar in juni herpakte de markt zich sterk. Dat blijkt uit de notarisbarometer.
Lees meer


Vastgoedtransacties crashen door coronacrisis

06 april 2020

De lockdown en de coronacrisis hebben een duidelijk effect op het aantal vastgoedtransacties. Notarissen zien het aantal transacties met 27 tot 39% dalen.
Lees meer


Aedifica speelt sleutelrol in Europese markt voor zorgvastgoed

14 januari 2020

De Belgische specialist in zorgvastgoed Aedifica is ondertussen al actief in zes Europese landen. De vastgoedvennootschap neemt zo de leiding in Europa.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken