Je bent hier: Home > Nieuws > Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

09 januari 2019

Het Belgische bedrijf Aedifica maakte in december bekend dat ze zich op de Britse markt voor zorgvastgoed begeven. Door een overname bezitten ze er momenteel 93 rustoorden die meer dan 5.700 residenten kunnen ontvangen.

Aedifica neemt de zorgvastgoedportefeuille over van Lone Star Real Estate Fund IV voor een prijs van ongeveer 450 miljoen pond. De rustoorden bestaan uitsluitend uit eenpersoonskamers en de kwaliteit van de zorg ligt boven het marktgemiddelde. Dat wordt bevestigd door de Care Quality Commission, de Engelse toezichthouder op de zorgsector.

De overgenomen rustoorden bevinden zich over het hele Verenigd Koninkrijk. Het huurdersbestand is gediversifieerd en telt 14 gereputeerde en gevestigde uitbaters, waarvan er acht zich in de top 30 van de grootste Britse seniorenzorguitbaters bevinden. Bovendien is er nog meer groei mogelijk door uitbreidings-en renovatieprojecten. 

"We verankeren met deze overname onze strategie als pure play investeerder in Europees vastgoed", zegt CEO Stefaan Gielens. "De zorgmarkt in het Verenigd Koninkrijk is nog erg gefragmenteerd en biedt zo een interessante investeringsopportuniteit. Deze transactie zet Aedifica opnieuw op de kaart als marktreferentie in beursgenoteerd Europees zorgvastgoed."

Voor de Engelse markt wordt geschat dat het aantal personen boven de 80 jaar tegen 2050 zal verdubbelen. De vraag naar zorgvastgoed zal dus gevoelig stijgen. Er zijn momenteel heel wat privéspelers op de markt die kleine en verouderde gebouwen uitbaten. Door uit te breiden en te renoveren zullen de gebouwen van Aedifica aantrekkelijker zijn dan de concurrentie, wat de bezettingsgraad ten goede zal komen. 

Het aandeel Aedifica noteert op de beurs van Brussel en is zo erg toegankelijk voor Belgische beleggers die graag willen beleggen in rusthuizen. Voor 2019 wordt een dividend van € 2,74 verwacht. Tegen de huidige koers van ongeveer 79 euro betekent dat een dividendrendement van haast 3,5%.  Wie zelf wil beleggen in aandelen kan best eerst de tarieven van verschillende brokers vergelijken. Gespecialiseerde brokers zijn doorgaans fors goedkoper dan een traditionele bank. 


Laatste artikels over Vastgoed

Dure energie risico voor terugbetaling woonkredieten

09 juni 2022

De Nationale Bank roept de commerciële banken op om de energiescore te bepalen van woningen waar geld voor uitgeleend werd.
Lees meer


Belgische huizenmarkt is ruim 8% overgewaardeerd

12 mei 2022

Globaal gezien is de markt wat overgewaardeerd, hoewel er in bepaalde gemeenten onderwaarderingen zijn.
Lees meer


Logistieke gebouwen – het vastgoed van de toekomst?

01 april 2022

Heb jij al gehoord van logistieke panden? Wat houden die precies in en kan je er als particulier ook in investeren? In dit artikel vertellen we je er alles over. 
Lees meer


Kies voor zon, sfeer en zonwering

03 maart 2022

Als het regent dan wordt er geklaagd dat de zon niet schijnt. Als het dan een keer zonnig is dan blijven we binnen omdat het zo heet is op het terras.
Lees meer


Lagere registratierechten: vastgoedkopers willen akte uitstellen

12 december 2021

Vanaf 1 januari betaal je slechts 3% registratierechten in plaats van 6%. Zo'n 4 op de 10 kopers proberen dan ook de ondertekening van de akte uit te stellen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken