Je bent hier: Home > Nieuws > AI helpt om verzekeringsfraude op te sporen

AI helpt om verzekeringsfraude op te sporen

AI helpt om verzekeringsfraude op te sporen

22 januari 2019

P&V maakt gebruik van artificiële intelligentie of machine learning om sneller verzekeringsfraude op te sporen. Het heeft daarom recent een samenwerking opgestart met Shift Technology.

Shift Technology levert de oplossing FORCE dat snel mogelijke fraude bij de schadeaangifte van bijvoorbeeld een autoverzekering kan opsporen. "We wilden een oplossing die gebruik maakt van artificiële intelligentie, die reeds beschikt over veel data en ervaring in de verzekeringsindustrie", zegt Pierre Creuven, de directeur van het claims department bij P&V.

In een later stadium zal er ook getracht worden om eventuele fraude bij het aanvragen van verzekeringen op te sporen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan over belangrijke informatie die door de aanvrager verzwegen wordt om een lagere premie te kunnen strikken.

Volgens Assuralia kost dergelijke verzekeringsfraude maar liefst 150 euro per jaar aan een gemiddeld Belgisch gezin. We betalen met zijn allen dus hogere premies omdat de verzekeraars jaarlijks miljoenen euro's verliezen door deze fraude.

Wie betrapt wordt op fraude kan strafrechterlijk vervolgd worden en zelfs een gevangenisstraf krijgen. Een verzekeraar proberen op te lichten kan ook ontaarden in boetes en werkstraffen.


Laatste artikels over Verzekeren

Touring Verzekeringen kiest voor nieuwe naam Yuzzu

08 mei 2019

De bekende autoverzekeraar Touring Verzekeringen start een rebranding operatie. Er komt een nieuwe naam en logo en er zal ook meer ingezet worden op andere producten.
Lees meer


Geen autoverzekering voor horecapersoneel

30 april 2019

Heel wat mensen die werkzaam zijn in de horeca vinden maar moeilijk een autoverzekering. Volgens de statistieken veroorzaken ze vaker ongevallen.
Lees meer


Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!
Lees meer


Schuldsaldoverzekeringen toegankelijker voor ex-patiënten van zware ziektes

01 april 2019

Vorige week keurde de Kamer een wetsvoorstel goed waarbij genezen patiënten van ondermeer kanker kunnen vragen aan de verzekeraar om te vergeten dat ze ooit ziek geweest zijn.
Lees meer


Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.
Lees meer