Je bent hier: Home > Nieuws > Bancontact en Payconiq voortaan in één app

Bancontact en Payconiq voortaan in één app

Bancontact en Payconiq voortaan in één app

24 januari 2019

De zeer handige smartphone apps van Bancontact en Payconiq worden samengevoegd tot één nieuwe app: Payconiq by Bancontact.

Payconiq is een erg handige app om snel in winkels te betalen met je smartphone. Het is vooral populair in kleinere zaken die niet over een betaalterminal beschikken en waar je dus niet met Bancontact kan betalen. 

Om de Payconiq app te activeren wordt jouw zichtrekening aan je account gekoppeld. Na het scannen van een QR code in de winkel wordt er een betaling uitgevoerd. Je kan via de app ook handmatig een betaling overmaken aan een winkel. In de app zie je namelijk meteen welke winkels Payconiq aanvaarden in de omgeving waar je je bevindt. 

Payconiq is populair omdat het toestaat om gemakkelijk geld over te maken aan vrienden, bijvoorbeeld als je een rekening wil delen. Deze betalingen kunnen via een QR code verlopen, die je via je smartphone kan tonen aan je vrienden of die je via een bericht kan doorsturen. Of je kan simpelweg de contactenlijst van je smartphone gebruiken, je ziet daarin meteen welke vrienden de app ook gebruiken.

De andere betaaloplossing die veel mensen gebruiken is de Bancontact app. Via deze app betaal je gemakkelijk in webshops door het scannen van een QR code, zodat je je bankkaartnummer niet meer moet invullen. Een digitale handtekening moet ook niet meer berekend worden met bijvoorbeeld een digipass, waardoor het afrekenen heel wat sneller gaat.

Met Payconiq by Bancontact worden alle functies nu samengebracht in één nieuwe app. Hiermee zal je in België kunnen betalen in zo'n 290.000 winkels en horecazaken. De app is het Belgische antwoord op buitenlandse apps zoals Apple Pay dat hier recent werd gelanceerd. Je zal met de app ook contactloos kunnen betalen, als je bankkaart en de terminal van de winkelier dit toelaten.

Gebruikers van de Bancontact app zullen automatisch een update krijgen in de komende dagen. Gebruikers van de Payconiq app zullen de nieuwe app wel zelf moeten downloaden. 


Laatste artikels over Bankieren

Zichtrekening opnieuw duurder

25 juni 2019

De gemiddelde prijs voor een zichtrekening steeg het afgelopen jaar met zo'n 2,2%. Dat blijkt een onderzoek van het  Prijzenobservatorium van de federale overheidsdienst Economie.
Lees meer


Alleen ezels lenen hun bankkaart uit

10 juni 2019

Jongeren lopen soms in de val om hun bankkaart uit te lenen aan een onbekende, in ruil voor wat extra zakgeld. Wat ze niet beseffen is dat hun rekening op die manier gebruikt wordt om crimineel geld te verplaatsen.
Lees meer


Phishing: let op voor oplichting via internetbankieren

14 maart 2019

Het aantal fraudegevallen van phishing blijft stijgen. Paswoorden of andere bankgegevens worden van nietsvermoedende surfers op slinkse wijze ontfutseld.
Lees meer


Instantoverschrijvingen eindelijk gelanceerd

09 maart 2019

Flitsbetalingen maken het mogelijk om 24/24 en 7/7 onmiddellijk geld over te schrijven naar een andere bankrekening. Na enkele seconden staat het geld al op de andere rekening.
Lees meer


4 op de 5 Belgen gebruiken mobiele bankapps

27 februari 2019

Uit een studie van iVOX bij 1.000 Belgen blijkt dat 4 op de 5 gebruik maakt van één of meerdere mobiele bankapps. Bovendien worden deze apps verschillende keren per week gebruikt.
Lees meer