Je bent hier: Home > Nieuws > Bancontact en Payconiq voortaan in één app

Bancontact en Payconiq voortaan in één app

Bancontact en Payconiq voortaan in één app

24 januari 2019

De zeer handige smartphone apps van Bancontact en Payconiq worden samengevoegd tot één nieuwe app: Payconiq by Bancontact.

Payconiq is een erg handige app om snel in winkels te betalen met je smartphone. Het is vooral populair in kleinere zaken die niet over een betaalterminal beschikken en waar je dus niet met Bancontact kan betalen. 

Om de Payconiq app te activeren wordt jouw zichtrekening aan je account gekoppeld. Na het scannen van een QR code in de winkel wordt er een betaling uitgevoerd. Je kan via de app ook handmatig een betaling overmaken aan een winkel. In de app zie je namelijk meteen welke winkels Payconiq aanvaarden in de omgeving waar je je bevindt. 

Payconiq is populair omdat het toestaat om gemakkelijk geld over te maken aan vrienden, bijvoorbeeld als je een rekening wil delen. Deze betalingen kunnen via een QR code verlopen, die je via je smartphone kan tonen aan je vrienden of die je via een bericht kan doorsturen. Of je kan simpelweg de contactenlijst van je smartphone gebruiken, je ziet daarin meteen welke vrienden de app ook gebruiken.

De andere betaaloplossing die veel mensen gebruiken is de Bancontact app. Via deze app betaal je gemakkelijk in webshops door het scannen van een QR code, zodat je je bankkaartnummer niet meer moet invullen. Een digitale handtekening moet ook niet meer berekend worden met bijvoorbeeld een digipass, waardoor het afrekenen heel wat sneller gaat.

Met Payconiq by Bancontact worden alle functies nu samengebracht in één nieuwe app. Hiermee zal je in België kunnen betalen in zo'n 290.000 winkels en horecazaken. De app is het Belgische antwoord op buitenlandse apps zoals Apple Pay dat hier recent werd gelanceerd. Je zal met de app ook contactloos kunnen betalen, als je bankkaart en de terminal van de winkelier dit toelaten.

Gebruikers van de Bancontact app zullen automatisch een update krijgen in de komende dagen. Gebruikers van de Payconiq app zullen de nieuwe app wel zelf moeten downloaden. 


Laatste artikels over Bankieren

Vier nieuwe spelers in zee met Apple Pay

21 februari 2019

Apple Pay zal weldra ondersteund worden door nog eens vier kleinere en vooral digitale banken.
Lees meer


NewB wacht op officiële banklicentie

02 februari 2019

De coöperatieve bank NewB heeft nu officeel een aanvraag ingediend om een bank te kunnen worden. De regulator zal binnen de 12 maanden laten weten of de aanvraag wordt goedgekeurd.
Lees meer


Bankswitching beleeft recordjaar

18 januari 2019

De bankoverstapdienst Bankswitching heeft in 2018 haast 70.000 mensen geholpen, een opvallende stijging tegenover de voorbije jaren.
Lees meer


Apple Pay nu ook mogelijk in België

29 november 2018

Gisteren werd Apple Pay gelanceerd voor de klanten van BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank. Andere banken zullen op termijn volgen.
Lees meer