Je bent hier: Home > Nieuws > Online woonkrediet binnen de 10 minuten

Online woonkrediet binnen de 10 minuten

Online woonkrediet binnen de 10 minuten

31 januari 2019

KBC heeft de afgelopen 2 maanden aan gemiddeld 7 klanten per dag instant kredietzekerheid gegeven. Bij een online aanvraag wordt meteen een gepersonaliseerd tarief geboden.

Kopers die willen investeren in vastgoed moeten vaak onder voorbehoud een bod doen. Ze weten immers nog niet of ze van hun bank een hypotheeklening kunnen krijgen. KBC zorgt nu voor een revolutie door binnen de 10 minuten kredietzekerheid te bieden. Een online kredietsimulatie resulteert zo snel in een gepersonaliseerd en concurrentieel tarief. Als de klant bevestigt kan het dossier afgewerkt worden via een kanaal naar keuze: online of in een KBC bankkantoor.

Tijdens de pilootperiode in de afgelopen twee maanden werd er door zo'n 6.000 klanten een kredietsimulatie gemaakt. Zo'n 1.500 klanten gingen een stap verder en deden een effectieve kredietaanvraag, waarvan ondertussen zo'n 400 dossiers afgesloten en ondertekend zijn.

KBC baseert zich op de eigen klantgegevens en het klantenrisicoprofiel om snel een tarief te berekenen. Er wordt rekening gehouden met de terugbetalingscapaciteit van de klant en eventuele kortingen voor loondomiciliëring, woningpolis en schuldsaldoverzekering. Het tarief is meteen het 'juiste' tarief en verder onderhandelen is niet mogelijk.

"De klant is duidelijk vragende partij naar snelle, eenvoudige en transparante kredietprocessen. Eén op vijf van de woningkredieten passeert vandaag niet langer via het bankkantoor, maar loopt langs digitale weg of via KBC Live, ons contactcenter op afstand", besluit Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie bij KBC. 


Laatste artikels over Leningen

Lenen met een negatieve rentevoet

08 juli 2019

De Belgische tienjaarsrente is onder de nul procent gezakt. Dit betekent dat de Belgische overheid vandaag helemaal gratis geld kan lenen. Maar kan dat ook voor particulieren?
Lees meer


Duizenden euro's besparen door het oversluiten van een lening

19 juni 2019

Heb je in het verleden meerdere leningen afgesloten waarover je nu veel kosten betaalt? Door het samenvoegen van verschillende afgesloten leningen ben je weer in het bezit van een enkele lening met een gunstig rentetarief en een voordelige looptijd.
Lees meer


Rente blijft nog langer extreem laag voor lenen en sparen

13 maart 2019

Door de vertragende economie zal de Europese Centrale Bank de nulrente aanhouden tot in 2020, wat een impact heeft op de rente op spaarboekjes en woonkredieten.
Lees meer


Kredieten: minder wanbetalers in 2018

21 februari 2019

Vorig jaar daalde het aantal openstaande betalingsachterstanden voor het tweede jaar op rij. Dat blijkt uit cijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank.
Lees meer


Woonkredieten worden te soepel toegekend

15 februari 2019

De Nationale Bank waarschuwt in haar jaarlijkse analyse voor te goedkope en te grote hypotheekleningen. In 2018 werden daarom reeds extra kapitaalbuffers opgelegd aan de banken, maar voorlopig zonder resultaat.
Lees meer