Je bent hier: Home > Nieuws > Vier nieuwe spelers in zee met Apple Pay

Vier nieuwe spelers in zee met Apple Pay

Vier nieuwe spelers in zee met Apple Pay

21 februari 2019

Apple Pay zal weldra ondersteund worden door nog eens vier kleinere en vooral digitale banken.

Drie maanden geleden werd Apple Pay gelanceerd in België, uitsluitend voor BNP Paribas Fortis en dochterondernemingen Fintro en Hello Bank. De andere grootbanken houden voorlopig de boot af, maar enkele kleinere spelers zullen de betaaldienst weldra ondersteunen. Het gaat over Revolut, N26, Bunq en Buyway.

Via Apple Pay kan je snel betalen in winkels die betaalterminals hebben die mobiel betalen ondersteunen. Je bankkaart of kredietkaart wordt aan de dienst gekoppeld en om een betaling uit te voeren moet je op de iPhone X alleen twee keer drukken op de rechterknop. Meteen daarna voert het apparaat een gezichtscan uit, waarna je het toestel naast de betaalterminal moet houden. De betaling wordt vervolgens uitgevoerd.

Enkele kleinere spelers hopen met de ondersteuning van Apple Pay nieuwe klanten aan te trekken. Zo is er Revolut, een Britse mobiele bank die vooral klanten werft die vaak in het buitenland zijn of geld moeten overmaken naar het buitenland. De bank zou volgens de krant De Tijd ondertussen al zo'n 30.000 klanten in België hebben. 

Bunq is een Nederlandse mobiele bank die in 2015 werd opgericht. Gebruikers kunnen hier bijvoorbeeld aangeven waar hun spaargeld voor gebruikt mag worden, wat momenteel een hot topic is door de klimaatmarsen.

Buyway is in België vooral actief op de markt van consumentenkredieten die in winkels worden toegekend. Ze werken samen met ondermeer Media Markt en Vanden Borre en tellen zo meer dan 200.000 klanten. Daarnaast verstrekken ze ook kredietkaarten, persoonlijke leningen en kredietopeningen.

N26 is een snelgroeiende Duitse internetbank waar je gratis een internationale bankrekening kan openen. De bank richt zich op vrijwel geheel Europa en telt ondertussen al meer dan 1 miljoen klanten. De bank heeft zelf geld opgehaald bij grote beleggers uit Silicon Valley en zal in 2019 ook in de VS van start gaan.


Laatste artikels over Bankieren

PSD2 maakt weg vrij voor betere bankapps

25 juli 2019

Spencer is een Belgische fintech speler die werkt aan een handige en proactieve app waarmee klanten al hun bankrekeningen zullen kunnen beheren. Bovendien zal de app nuttige tips en informatie geven.
Lees meer


Zichtrekening opnieuw duurder

25 juni 2019

De gemiddelde prijs voor een zichtrekening steeg het afgelopen jaar met zo'n 2,2%. Dat blijkt een onderzoek van het  Prijzenobservatorium van de federale overheidsdienst Economie.
Lees meer


Alleen ezels lenen hun bankkaart uit

10 juni 2019

Jongeren lopen soms in de val om hun bankkaart uit te lenen aan een onbekende, in ruil voor wat extra zakgeld. Wat ze niet beseffen is dat hun rekening op die manier gebruikt wordt om crimineel geld te verplaatsen.
Lees meer


Phishing: let op voor oplichting via internetbankieren

14 maart 2019

Het aantal fraudegevallen van phishing blijft stijgen. Paswoorden of andere bankgegevens worden van nietsvermoedende surfers op slinkse wijze ontfutseld.
Lees meer


Instantoverschrijvingen eindelijk gelanceerd

09 maart 2019

Flitsbetalingen maken het mogelijk om 24/24 en 7/7 onmiddellijk geld over te schrijven naar een andere bankrekening. Na enkele seconden staat het geld al op de andere rekening.
Lees meer