Je bent hier: Home > Nieuws > 4 op de 5 Belgen gebruiken mobiele bankapps

4 op de 5 Belgen gebruiken mobiele bankapps

4 op de 5 Belgen gebruiken mobiele bankapps

27 februari 2019

Uit een studie van iVOX bij 1.000 Belgen blijkt dat 4 op de 5 gebruik maakt van één of meerdere mobiele bankapps. Bovendien worden deze apps verschillende keren per week gebruikt.

Mobile banking wordt steeds populairder omdat het makkelijk is om snel het saldo van je zichtrekening te raadplegen of om snel een overschrijving uit te voeren. De gemiddelde gebruiker opent de app van zijn bank zo'n 22 keren per maand. Bankieren met de pc doet hij ook nog, al is dat gedaald tot zo'n 3 keren per maand.

Aan het aantal overschrijvingen is goed te zien dat mobiel bankieren enorm sterk gegroeid is. Vijf jaar geleden gebeurde zo'n 3% van de overschrijvingen via een app, tegenwoordig is dat al 40%. Het merendeel van de overschrijvingen gebeurt nog aan de pc. Deze vorm van internetbankieren tekent voor zo'n 53% van de overschrijvingen. Tenslotte zijn er nog de selfbanking automaten in de bankkantoren. Hierop gebeuren nog zo'n 7% van de overschrijvingen. Tien jaren geleden tekenden deze automaten nog voor 21% van de overschrijvingen.

Door het veelvuldig gebruik van de bankapps geven 65% van de gebruikers aan dat ze een veel beter zicht hebben op hun financiële situatie. Ze zijn ook tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden van de apps. Het blijft daarom niet alleen bij overschrijvingen, ook beleggen, een spaarrekening openen of een lening aanvragen gebeurt steeds vaker mobiel.


Laatste artikels over Bankieren

PSD2 maakt weg vrij voor betere bankapps

25 juli 2019

Spencer is een Belgische fintech speler die werkt aan een handige en proactieve app waarmee klanten al hun bankrekeningen zullen kunnen beheren. Bovendien zal de app nuttige tips en informatie geven.
Lees meer


Zichtrekening opnieuw duurder

25 juni 2019

De gemiddelde prijs voor een zichtrekening steeg het afgelopen jaar met zo'n 2,2%. Dat blijkt een onderzoek van het  Prijzenobservatorium van de federale overheidsdienst Economie.
Lees meer


Alleen ezels lenen hun bankkaart uit

10 juni 2019

Jongeren lopen soms in de val om hun bankkaart uit te lenen aan een onbekende, in ruil voor wat extra zakgeld. Wat ze niet beseffen is dat hun rekening op die manier gebruikt wordt om crimineel geld te verplaatsen.
Lees meer


Phishing: let op voor oplichting via internetbankieren

14 maart 2019

Het aantal fraudegevallen van phishing blijft stijgen. Paswoorden of andere bankgegevens worden van nietsvermoedende surfers op slinkse wijze ontfutseld.
Lees meer


Instantoverschrijvingen eindelijk gelanceerd

09 maart 2019

Flitsbetalingen maken het mogelijk om 24/24 en 7/7 onmiddellijk geld over te schrijven naar een andere bankrekening. Na enkele seconden staat het geld al op de andere rekening.
Lees meer