Je bent hier: Home > Nieuws > 4 op de 5 Belgen gebruiken mobiele bankapps

4 op de 5 Belgen gebruiken mobiele bankapps

4 op de 5 Belgen gebruiken mobiele bankapps

27 februari 2019

Uit een studie van iVOX bij 1.000 Belgen blijkt dat 4 op de 5 gebruik maakt van één of meerdere mobiele bankapps. Bovendien worden deze apps verschillende keren per week gebruikt.

Mobile banking wordt steeds populairder omdat het makkelijk is om snel het saldo van je zichtrekening te raadplegen of om snel een overschrijving uit te voeren. De gemiddelde gebruiker opent de app van zijn bank zo'n 22 keren per maand. Bankieren met de pc doet hij ook nog, al is dat gedaald tot zo'n 3 keren per maand.

Aan het aantal overschrijvingen is goed te zien dat mobiel bankieren enorm sterk gegroeid is. Vijf jaar geleden gebeurde zo'n 3% van de overschrijvingen via een app, tegenwoordig is dat al 40%. Het merendeel van de overschrijvingen gebeurt nog aan de pc. Deze vorm van internetbankieren tekent voor zo'n 53% van de overschrijvingen. Tenslotte zijn er nog de selfbanking automaten in de bankkantoren. Hierop gebeuren nog zo'n 7% van de overschrijvingen. Tien jaren geleden tekenden deze automaten nog voor 21% van de overschrijvingen.

Door het veelvuldig gebruik van de bankapps geven 65% van de gebruikers aan dat ze een veel beter zicht hebben op hun financiële situatie. Ze zijn ook tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden van de apps. Het blijft daarom niet alleen bij overschrijvingen, ook beleggen, een spaarrekening openen of een lening aanvragen gebeurt steeds vaker mobiel.


Laatste artikels over Bankieren

Let op voor oplichting via internetbankieren

14 maart 2019

Het aantal fraudegevallen van phishing blijft stijgen. Paswoorden of andere bankgegevens worden van nietsvermoedende surfers op slinkse wijze ontfutseld.
Lees meer


Instantoverschrijvingen eindelijk gelanceerd

09 maart 2019

Flitsbetalingen maken het mogelijk om 24/24 en 7/7 onmiddellijk geld over te schrijven naar een andere bankrekening. Na enkele seconden staat het geld al op de andere rekening.
Lees meer


Vier nieuwe spelers in zee met Apple Pay

21 februari 2019

Apple Pay zal weldra ondersteund worden door nog eens vier kleinere en vooral digitale banken.
Lees meer


NewB wacht op officiële banklicentie

02 februari 2019

De coöperatieve bank NewB heeft nu officeel een aanvraag ingediend om een bank te kunnen worden. De regulator zal binnen de 12 maanden laten weten of de aanvraag wordt goedgekeurd.
Lees meer