Je bent hier: Home > Nieuws > Safety Stick halveert prijs autoverzekering

Safety Stick halveert prijs autoverzekering

Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.

De Safety Stick is een apparaatje dat beschikt over een GPS, sim-kaart en mobiele verbinding. Het registreert het rijgedrag van de chauffeur en maakt verslagen op die de jonge chauffeur of zijn ouders kunnen raadplegen op hun smartphone. De gevolgde route, snelheid en dergelijke meer worden alleen vrijgegeven als er overtredingen geweest zijn.

Cardoen biedt dergelijke goedkope autoverzekering aan voor jonge klanten tussen de 21 en 30 jaar oud. Het gaat over een samenwerking met de verzekeringsmakelaar Kegels & Van Antwerpen, die aangeeft dat de besparing kan oplopen tot de helft van wat er normaal gezien betaald wordt. "Daarnaast verminderen de kosten omdat er minder brandstof wordt verbruikt en er minder onderhoud nodig is. Bovendien worden ouders gewaarschuwd wanneer hun kinderen roekeloos aan het rijden zijn", klinkt het.

Chauffeurs die hun gedrag niet aanpassen na de waarschuwingen zullen de kortingen kwijtspelen. Na de ingebruikname van de Safety Stick volgt er 4 maanden later een eerste evaluatie. Bij een slechte score wordt nog een kans gegeven om dit te verbeteren. Wie 4 maanden later nog steeds slecht scoort, krijgt een hogere premie of zal de verzekering niet kunnen verlengen.


Laatste artikels over Verzekeren

Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!
Lees meer


Schuldsaldoverzekeringen toegankelijker voor ex-patiënten van zware ziektes

01 april 2019

Vorige week keurde de Kamer een wetsvoorstel goed waarbij genezen patiënten van ondermeer kanker kunnen vragen aan de verzekeraar om te vergeten dat ze ooit ziek geweest zijn.
Lees meer


Drie tips om te besparen op jouw autoverzekering

06 februari 2019

Heel wat mensen betalen jaarlijks heel braaf de premie van hun autoverzekering, maar beseffen niet dat ze eigenlijk te veel betalen. 
Lees meer


AI helpt om verzekeringsfraude op te sporen

22 januari 2019

P&V maakt gebruik van artificiële intelligentie of machine learning om sneller verzekeringsfraude op te sporen. Het heeft daarom recent een samenwerking opgestart met Shift Technology.
Lees meer