Je bent hier: Home > Nieuws > Care Property Invest rekent op meer huurinkomsten in 2019

Care Property Invest rekent op meer huurinkomsten in 2019

Care Property Invest rekent op meer huurinkomsten in 2019

25 maart 2019

Care Property Invest, de zorgvastgoedspecialist die hoofdzakelijk aan OCMW's verhuurt, rekent dit boekjaar op 29 miljoen euro huurinkomsten.

CP Invest publiceerde afgelopen week resultaten die in lijn met de verwachtingen waren. De specialist in zorgvastgoed deed voor 100 miljoen euro aan bijkomende investeringen en de totale waarde van de vastgoedportefeuille loopt ondertussen op tot zo'n 521 miljoen euro. Met de projecten Villa Pavia te Zeist en De Orangerie te Nijmegen is CP Invest nu ook in Nederland actief.

De huurinkomsten kwamen in 2018 uit op 25 miljoen euro, een stijging met 26,51% tegenover het vorige boekjaar. Het nettoresultaat kwam uit op 16,55 miljoen euro en het dividend per aandeel wordt met ruim 5% opgetrokken naar 0,72 euro.

Voor 2019 wil CP Invest op hetzelfde elan verder gaan. Er wordt zelfs een uitbreiding naar een nieuwe markt overwogen. Kanshebbers zijn Zweden of een land in Zuid-Europa.

Door de constante investeringen zullen ook de huurinkomsten weer toenemen. De vennootschap rekent op 29 miljoen euro huurinkomsten in 2019 en verwacht een dividend van 0,77 euro. Tegen de huidige koersen van deze GVV komt dat uit op een dividendrendement van ruim 3%. En omdat de portefeuille van CP Invest alleen uit zorgvastgoed bestaat moet je als belegger slechts 15% roerende voorheffing betalen.

Wie aandelen van CP Invest wil aankopen kan best eerst brokers vergelijken: je kan namelijk veel geld besparen door te kiezen voor een broker die lage transactiekosten aanrekent.


Laatste artikels over Vastgoed

Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

07 mei 2019

De waarde van een garagebox of parkeerplaats is de voorbije 10 jaren minder snel gestegen dan de inflatie. Maar de huuropbrengsten zijn met 2 tot 4 procent wel aantrekkelijker dan een spaarrekening.
Lees meer


Drukke vastgoedmarkt in eerste trimester

23 april 2019

In het eerste trimester van 2019 werd er in ons een land een absoluut record aan vastgoedtransacties afgesloten. Dat bewijzen de statistieken van de Federatie van het Notariaat.
Lees meer


Vastgoed werd weer duurder in 2018

26 januari 2019

Uit de notarisbarometer blijkt dat de gemiddelde prijs voor een woonhuis in 2018 gestegen is met zo'n 5%.
Lees meer


Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

09 januari 2019

Het Belgische bedrijf Aedifica maakte in december bekend dat ze zich op de Britse markt voor zorgvastgoed begeven. Door een overname bezitten ze er momenteel 93 rustoorden die meer dan 5.700 residenten kunnen ontvangen.
Lees meer