Je bent hier: Home > Nieuws > Care Property Invest rekent op meer huurinkomsten in 2019

Care Property Invest rekent op meer huurinkomsten in 2019

Care Property Invest rekent op meer huurinkomsten in 2019

25 maart 2019

Care Property Invest, de zorgvastgoedspecialist die hoofdzakelijk aan OCMW's verhuurt, rekent dit boekjaar op 29 miljoen euro huurinkomsten.

CP Invest publiceerde afgelopen week resultaten die in lijn met de verwachtingen waren. De specialist in zorgvastgoed deed voor 100 miljoen euro aan bijkomende investeringen en de totale waarde van de vastgoedportefeuille loopt ondertussen op tot zo'n 521 miljoen euro. Met de projecten Villa Pavia te Zeist en De Orangerie te Nijmegen is CP Invest nu ook in Nederland actief.

De huurinkomsten kwamen in 2018 uit op 25 miljoen euro, een stijging met 26,51% tegenover het vorige boekjaar. Het nettoresultaat kwam uit op 16,55 miljoen euro en het dividend per aandeel wordt met ruim 5% opgetrokken naar 0,72 euro.

Voor 2019 wil CP Invest op hetzelfde elan verder gaan. Er wordt zelfs een uitbreiding naar een nieuwe markt overwogen. Kanshebbers zijn Zweden of een land in Zuid-Europa.

Door de constante investeringen zullen ook de huurinkomsten weer toenemen. De vennootschap rekent op 29 miljoen euro huurinkomsten in 2019 en verwacht een dividend van 0,77 euro. Tegen de huidige koersen van deze GVV komt dat uit op een dividendrendement van ruim 3%. En omdat de portefeuille van CP Invest alleen uit zorgvastgoed bestaat moet je als belegger slechts 15% roerende voorheffing betalen.

Wie aandelen van CP Invest wil aankopen kan best eerst brokers vergelijken: je kan namelijk veel geld besparen door te kiezen voor een broker die lage transactiekosten aanrekent.


Laatste artikels over Vastgoed

Aedifica zet internationale opmars verder

05 november 2019

Aedifica, de Belgische beursgenoteerde verhuurder van rusthuizen, zet zijn overnametocht verder. Het bedrijf neemt  in Duitsland een project over en doet een overnamebod op een Finse concurrent.
Lees meer


Belgische vastgoedvennootschappen tuk op Spanje

17 september 2019

Onlangs raakte bekend dat de vastgoedgroep Cofinimmo investeert in zorgvastgoed in Spanje. In maart werd Xior er ook al actief in de studentenhuisvesting.
Lees meer


Vastgoed tekent voor steeds groter aandeel in vermogen

12 september 2019

Het vastgoed speelt een steeds grotere rol in het totale vermogen van de gemiddelde Belg. Dat blijkt uit het ING rapport Focus – Vermogen.
Lees meer


Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

07 mei 2019

De waarde van een garagebox of parkeerplaats is de voorbije 10 jaren minder snel gestegen dan de inflatie. Maar de huuropbrengsten zijn met 2 tot 4 procent wel aantrekkelijker dan een spaarrekening.
Lees meer


Drukke vastgoedmarkt in eerste trimester

23 april 2019

In het eerste trimester van 2019 werd er in ons een land een absoluut record aan vastgoedtransacties afgesloten. Dat bewijzen de statistieken van de Federatie van het Notariaat.
Lees meer