Je bent hier: Home > Nieuws > Care Property Invest rekent op meer huurinkomsten in 2019

Care Property Invest rekent op meer huurinkomsten in 2019

Care Property Invest rekent op meer huurinkomsten in 2019

25 maart 2019

Care Property Invest, de zorgvastgoedspecialist die hoofdzakelijk aan OCMW's verhuurt, rekent dit boekjaar op 29 miljoen euro huurinkomsten.

CP Invest publiceerde afgelopen week resultaten die in lijn met de verwachtingen waren. De specialist in zorgvastgoed deed voor 100 miljoen euro aan bijkomende investeringen en de totale waarde van de vastgoedportefeuille loopt ondertussen op tot zo'n 521 miljoen euro. Met de projecten Villa Pavia te Zeist en De Orangerie te Nijmegen is CP Invest nu ook in Nederland actief.

De huurinkomsten kwamen in 2018 uit op 25 miljoen euro, een stijging met 26,51% tegenover het vorige boekjaar. Het nettoresultaat kwam uit op 16,55 miljoen euro en het dividend per aandeel wordt met ruim 5% opgetrokken naar 0,72 euro.

Voor 2019 wil CP Invest op hetzelfde elan verder gaan. Er wordt zelfs een uitbreiding naar een nieuwe markt overwogen. Kanshebbers zijn Zweden of een land in Zuid-Europa.

Door de constante investeringen zullen ook de huurinkomsten weer toenemen. De vennootschap rekent op 29 miljoen euro huurinkomsten in 2019 en verwacht een dividend van 0,77 euro. Tegen de huidige koersen van deze GVV komt dat uit op een dividendrendement van ruim 3%. En omdat de portefeuille van CP Invest alleen uit zorgvastgoed bestaat moet je als belegger slechts 15% roerende voorheffing betalen.

Wie aandelen van CP Invest wil aankopen kan best eerst brokers vergelijken: je kan namelijk veel geld besparen door te kiezen voor een broker die lage transactiekosten aanrekent.


Laatste artikels over Vastgoed

Recordprijzen voor Belgisch vastgoed

08 januari 2021

De coronacrisis zorgde voor minder transacties op de Belgische vastgoedmarkt, maar er werden wel recordprijzen genoteerd.
Lees meer


Vlaamse regering zet in op digitalisering vastgoedverkoop

04 januari 2021

Wie in België een bouwgrond of een huis koopt, krijgt te maken met een hele papierwinkel die maanden in beslag kan nemen. Dat zou in de toekomst in één tot twee dagen moeten lukken.
Lees meer


Belgische vastgoedmarkt herstelt in juni

08 juli 2020

Door de coronacrisis kelderde het aantal transacties op de vastgoedmarkt in april en mei. Maar in juni herpakte de markt zich sterk. Dat blijkt uit de notarisbarometer.
Lees meer


Vastgoedtransacties crashen door coronacrisis

06 april 2020

De lockdown en de coronacrisis hebben een duidelijk effect op het aantal vastgoedtransacties. Notarissen zien het aantal transacties met 27 tot 39% dalen.
Lees meer


Aedifica speelt sleutelrol in Europese markt voor zorgvastgoed

14 januari 2020

De Belgische specialist in zorgvastgoed Aedifica is ondertussen al actief in zes Europese landen. De vastgoedvennootschap neemt zo de leiding in Europa.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken