Je bent hier: Home > Nieuws > Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!

Waarom opzeggen?

Sinds de invoering van de Europese SEPA-regelgeving lopen automatische incasso’s of domiciliëringen niet langer via jouw bank, maar worden door een leverancier beheerd. Je kunt jouw incasso’s dus niet langer stopzetten via de bank. Het blokkeren van transacties kan wel nog, maar dan loop je risico op een geldboete wegens het niet-naleven van de contractovereenkomst. De beste manier om een SEPA-incasso stop te zetten, is dus nog altijd het verzenden van een aangetekende brief. Slecht nieuws voor de consument dus, want bedrijven maken het opzeggen van abonnementen vaak moeilijker dan het eigenlijk is. Vaak is het een lang en ingewikkeld proces, en overigens hét perfecte excuus voor uitstel.

Hoe werkt het?

Via de widget van Opzeggen.be regel je jouw opzegging binnen enkele minuten, en overigens helemaal online. De widget vind je hier: https://financeinfo.be/opzeggen/

Je hoeft slechts drie stappen te volgen:

  1. Selecteer de desgewenste organisatie en het product dat je wil opzeggen.
  2. Vul je persoonlijke gegevens in.
    Tip:wil je ook geen reclame meer ontvangen? Vergeet dan zeker niet de optie ‘Verwijder direct ook mijn persoonsgegevens’ aan te vinken.
  3. Kies een betaalmethode en betaal veilig via onze website.

Klaar! Opzeggen.be verstuurt jouw brief zo spoedig mogelijk, en blijft jouw opzegging volgen totdat deze verwerkt is. Mocht er toch iets misgaan, dan krijg je van Opzeggen.be gratis juridische ondersteuning.

Disclaimer

Zodra je de website van Opzeggen.be bezoekt, verlaat je FinanceInfo.be. Je kiest dan zelf voor de service van Opzeggen.be en bent zelf verantwoordelijk voor het beëindigen van jouw abonnement. Jouw gegevens worden enkel voor jouw opzegging gebruikt, en worden nadien automatisch door Opzeggen.be verwijderd. Jouw gegevens worden nooit met derden gedeeld, ook niet met FinanceInfo.


Laatste artikels over Verzekeren

Touring Verzekeringen kiest voor nieuwe naam Yuzzu

08 mei 2019

De bekende autoverzekeraar Touring Verzekeringen start een rebranding operatie. Er komt een nieuwe naam en logo en er zal ook meer ingezet worden op andere producten.
Lees meer


Geen autoverzekering voor horecapersoneel

30 april 2019

Heel wat mensen die werkzaam zijn in de horeca vinden maar moeilijk een autoverzekering. Volgens de statistieken veroorzaken ze vaker ongevallen.
Lees meer


Schuldsaldoverzekeringen toegankelijker voor ex-patiënten van zware ziektes

01 april 2019

Vorige week keurde de Kamer een wetsvoorstel goed waarbij genezen patiënten van ondermeer kanker kunnen vragen aan de verzekeraar om te vergeten dat ze ooit ziek geweest zijn.
Lees meer


Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.
Lees meer