Je bent hier: Home > Nieuws > Geen autoverzekering voor horecapersoneel

Geen autoverzekering voor horecapersoneel

Geen autoverzekering voor horecapersoneel

30 april 2019

Heel wat mensen die werkzaam zijn in de horeca vinden maar moeilijk een autoverzekering. Volgens de statistieken veroorzaken ze vaker ongevallen.

Horeca uitbaters, barmannen, koks, kelners en ander horecapersoneel krijgen vaak geen autoverzekering te pakken. Volgens verzekeraars drinken deze mensen vaker alcohol en rijden ze vaak 's nachts, waardoor het risico op een ongeval toeneemt. Ze zijn betrokken bij ongeveer evenveel ongevallen als vrachtwagenchauffeurs, hoewel ze veel minder kilometers rijden. Daarnaast veroorzaken ze ook vaker dodelijke ongevallen.

Door het hoger risico op ongevallen staan verzekeraars niet te springen om deze beroepsgroep een autoverzekering toe te kennen. In het beste geval wordt bij een autoverzekering simulatie een hoge premie voorgesteld, in het slechtste geval worden deze mensen gewoon geweigerd.

Minister van werk en economie Kris Peeters liet onlangs weten dat hij zal onderzoeken of het weigeren van horecapersoneel discriminerend is. Volgens de verzekeraars gaat het helemaal niet over discriminatie. "Er mag niet gediscrimineerd worden op basis van bijvoorbeeld geslacht of afkomst, maar over de beroepsgroep staat er niets in de wet", klinkt het.

Mensen die moeilijk een verzekering te pakken krijgen bij de reguliere aanbieders kunnen nog steeds de stap zetten naar het Tariferingsbureau.


Laatste artikels over Verzekeren

Touring Verzekeringen kiest voor nieuwe naam Yuzzu

08 mei 2019

De bekende autoverzekeraar Touring Verzekeringen start een rebranding operatie. Er komt een nieuwe naam en logo en er zal ook meer ingezet worden op andere producten.
Lees meer


Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!
Lees meer


Schuldsaldoverzekeringen toegankelijker voor ex-patiënten van zware ziektes

01 april 2019

Vorige week keurde de Kamer een wetsvoorstel goed waarbij genezen patiënten van ondermeer kanker kunnen vragen aan de verzekeraar om te vergeten dat ze ooit ziek geweest zijn.
Lees meer


Safety Stick halveert prijs autoverzekering

18 maart 2019

Autohandelaar Cardoen geeft jonge chauffeurs voortaan de mogelijkheid om een goedkope autoverzekering af te sluiten. De klanten moeten dan wel een Safety Stick in hun auto laten installeren.
Lees meer