Je bent hier: Home > Nieuws > Aedifica rondt nieuwe kapitaalverhoging af

Aedifica rondt nieuwe kapitaalverhoging af

Aedifica rondt nieuwe kapitaalverhoging af

03 mei 2019

Aedifica haalde met de vingers in de neus ruim 418 miljoen euro op. Er was een enorm grote interesse bij grote professionele beleggers.

Aedifica is actief in zorgvastgoed en het aandeel noteert op de beurs van Brussel. Het is een gereglementeerde vastgoedvennootschap die ondertussen een portefeuille beheert van meer dan 2,3 miljard euro aan huisvesting voor senioren. Het bedrijf is actief in België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Aedifica deed begin dit jaar een overname van een grote zorgvastgoedportefeuille in het Verenigd Koninkrijk en wilde de schuldgraad weer doen dalen. Om de schuldgraad op 50 - 55% te houden was er nood aan meer eigen vermogen.

Eind december 2018 bedroeg de schuldgraad 47,4%, maar door de investering in het VK steeg de schuldgraad in februari al tot 57%. Deze overname werd deels gefinancierd met een overbruggingskrediet dat moest worden terugbetaald met de opbrengst van de kapitaalverhoging.

Er was veel interesse in de nieuwe aandelen en het beoogde bedrag werd dus makkelijk opgehaald. "We zijn zeer tevreden met het resultaat. Het is bovendien de grootste kapitaalverhoging die ooit door een Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap werd uitgevoerd", zegt Stefaan Gielens, CEO. 

Wie wil beleggen in Aedifica kan steeds aandelen kopen op de beurs, maar gebruikt hiervoor best een gespecialiseerde broker. Vergelijk brokers voor aandelen.


Laatste artikels over Beleggen

Hoe duurzaam beleggen?

18 mei 2019

Door de aandacht voor de klimaatverandering denken beleggers ook steeds meer na over de projecten die ze financieren met hun geld. Febelfin heeft daarom een nieuw label bedacht.
Lees meer


Tips om beter te beleggen

26 maart 2019

Particuliere beleggers presteren doorgaans erg slecht op de beurs. Jan Longeval heeft nu een boek gepubliceerd om beleggers te helpen om veelgemaakte fouten te vermijden.
Lees meer


Bitcoinoplichters lokken beleggers in de val

15 maart 2019

Fraudeurs blijven er in slagen om nietsvermoedende Belgische beleggers op te lichten met investeringen in bitcoin of andere cryptomunten.
Lees meer


Saxo Bank neemt BinckBank over

02 januari 2019

Het Deense Saxo Bank heeft BinckBank overgenomen voor 424 miljoen euro. Voor Belgische klanten van de bank verandert er niets. Op termijn mag de klant door de krachtenbundeling wel rekenen op extra diensten.
Lees meer