Je bent hier: Home > Nieuws > Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

07 mei 2019

De waarde van een garagebox of parkeerplaats is de voorbije 10 jaren minder snel gestegen dan de inflatie. Maar de huuropbrengsten zijn met 2 tot 4 procent wel aantrekkelijker dan een spaarrekening.

In de afgelopen 10 jaren steeg de inflatie met zo'n 18%, terwijl de waarde van een garagebox met maar 10,7% groeide. In reële termen werden parkeerplaatsen zo minder waard. Maar het huurrendement komt met 2 tot 4% wel een pak hoger uit dan de quasi nulrente op spaarrekeningen. Om die reden kan je niet echt spreken over een slechte belegging.

Het verhuren van parkings is vaak interessant omdat je er niet zoveel kapitaal voor nodig hebt. Het is bijgevolg een laagdrempelige manier om zelf in vastgoed te investeren en te genieten van maandelijkse huurinkomsten. De prijzen verschillen uiteraard sterk en zijn vooral afhankelijk van de locatie. Aan de kust, in een drukke stad of een landelijk gebied, het kan voor een enorm verschil in prijs zorgen. Gemiddeld gezien betaal je zo'n 29.000 euro voor een garagebox, maar in landelijke gebieden kan je voor de helft van de prijs al een garagebox kopen, terwijl aan de kust of in een drukke stad soms wel het dubbele wordt betaald.

Het huurrendement kan eveneens sterk verschillen, afhankelijk van de vraag. Als er flink wordt bijgebouwd in een bepaalde streek, dan zal de vraag naar garageboxen of parkeerplaatsen sterk toenemen, waardoor ook de huurprijs fel kan stijgen.

Garageboxen zijn bovendien een veel interessantere belegging dan gewone parkeerplaatsen. Garageboxen kunnen namelijk ook gebruikt worden als opslagruimte, wat vaak een noodzaak is omdat de oppervlakte op appartementen steeds krapper wordt. Je kan ze bijgevolg zelfs verhuren aan mensen die helemaal geen auto bezitten. Als er bovendien elektriciteit voorzien is, dan is het een veilige plaats om de steeds populairder wordende elektrische fietsen te zetten én op te laden.


Laatste artikels over Vastgoed

Verhuur studentenkamers loopt als een trein

30 april 2021

Uit een mededeling van de beursgenoteerde kotbaas Xior blijkt dat de studentenkamers erg gegeerd zijn.
Lees meer


Vlamingen lopen storm voor vastgoed in de Ardennen

19 april 2021

Uit de Ardennenbarometer van de Federatie van het Notariaat blijkt dat in sommige gemeenten meer dan één op de drie kopers een Vlaming is.
Lees meer


Corona heeft geen impact op verhuur studentenkamers

07 april 2021

De Tijd schreef gisteren dat de prijzen voor studentenkamers de voorbije twee jaren met 9 procent zijn gestegen in Vlaanderen.
Lees meer


Cofinimmo haalt vlot vers kapitaal op

04 maart 2021

De Belgische vastgoedontwikkelaar Cofinimmo heeft vlotjes 180 miljoen euro opgehaald bij institutionele beleggers.
Lees meer


Alles wat je moet weten over de Nederlandse hypotheekrenteaftrek

12 februari 2021

De Nederlandse hypotheekrenteaftrek verdwijnt sneller dan je denkt. En dat komt doordat de hypotheek verplicht moet worden afgelost en door de stijgende huizenprijzen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken