Je bent hier: Home > Nieuws > Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

07 mei 2019

De waarde van een garagebox of parkeerplaats is de voorbije 10 jaren minder snel gestegen dan de inflatie. Maar de huuropbrengsten zijn met 2 tot 4 procent wel aantrekkelijker dan een spaarrekening.

In de afgelopen 10 jaren steeg de inflatie met zo'n 18%, terwijl de waarde van een garagebox met maar 10,7% groeide. In reële termen werden parkeerplaatsen zo minder waard. Maar het huurrendement komt met 2 tot 4% wel een pak hoger uit dan de quasi nulrente op spaarrekeningen. Om die reden kan je niet echt spreken over een slechte belegging.

Het verhuren van parkings is vaak interessant omdat je er niet zoveel kapitaal voor nodig hebt. Het is bijgevolg een laagdrempelige manier om zelf in vastgoed te investeren en te genieten van maandelijkse huurinkomsten. De prijzen verschillen uiteraard sterk en zijn vooral afhankelijk van de locatie. Aan de kust, in een drukke stad of een landelijk gebied, het kan voor een enorm verschil in prijs zorgen. Gemiddeld gezien betaal je zo'n 29.000 euro voor een garagebox, maar in landelijke gebieden kan je voor de helft van de prijs al een garagebox kopen, terwijl aan de kust of in een drukke stad soms wel het dubbele wordt betaald.

Het huurrendement kan eveneens sterk verschillen, afhankelijk van de vraag. Als er flink wordt bijgebouwd in een bepaalde streek, dan zal de vraag naar garageboxen of parkeerplaatsen sterk toenemen, waardoor ook de huurprijs fel kan stijgen.

Garageboxen zijn bovendien een veel interessantere belegging dan gewone parkeerplaatsen. Garageboxen kunnen namelijk ook gebruikt worden als opslagruimte, wat vaak een noodzaak is omdat de oppervlakte op appartementen steeds krapper wordt. Je kan ze bijgevolg zelfs verhuren aan mensen die helemaal geen auto bezitten. Als er bovendien elektriciteit voorzien is, dan is het een veilige plaats om de steeds populairder wordende elektrische fietsen te zetten én op te laden.


Laatste artikels over Vastgoed

Drukke vastgoedmarkt in eerste trimester

23 april 2019

In het eerste trimester van 2019 werd er in ons een land een absoluut record aan vastgoedtransacties afgesloten. Dat bewijzen de statistieken van de Federatie van het Notariaat.
Lees meer


Care Property Invest rekent op meer huurinkomsten in 2019

25 maart 2019

Care Property Invest, de zorgvastgoedspecialist die hoofdzakelijk aan OCMW's verhuurt, rekent dit boekjaar op 29 miljoen euro huurinkomsten.
Lees meer


Vastgoed werd weer duurder in 2018

26 januari 2019

Uit de notarisbarometer blijkt dat de gemiddelde prijs voor een woonhuis in 2018 gestegen is met zo'n 5%.
Lees meer


Beleg in zorgvastgoed in het Verenigd Koninkrijk

09 januari 2019

Het Belgische bedrijf Aedifica maakte in december bekend dat ze zich op de Britse markt voor zorgvastgoed begeven. Door een overname bezitten ze er momenteel 93 rustoorden die meer dan 5.700 residenten kunnen ontvangen.
Lees meer