Je bent hier: Home > Nieuws > Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

07 mei 2019

De waarde van een garagebox of parkeerplaats is de voorbije 10 jaren minder snel gestegen dan de inflatie. Maar de huuropbrengsten zijn met 2 tot 4 procent wel aantrekkelijker dan een spaarrekening.

In de afgelopen 10 jaren steeg de inflatie met zo'n 18%, terwijl de waarde van een garagebox met maar 10,7% groeide. In reële termen werden parkeerplaatsen zo minder waard. Maar het huurrendement komt met 2 tot 4% wel een pak hoger uit dan de quasi nulrente op spaarrekeningen. Om die reden kan je niet echt spreken over een slechte belegging.

Het verhuren van parkings is vaak interessant omdat je er niet zoveel kapitaal voor nodig hebt. Het is bijgevolg een laagdrempelige manier om zelf in vastgoed te investeren en te genieten van maandelijkse huurinkomsten. De prijzen verschillen uiteraard sterk en zijn vooral afhankelijk van de locatie. Aan de kust, in een drukke stad of een landelijk gebied, het kan voor een enorm verschil in prijs zorgen. Gemiddeld gezien betaal je zo'n 29.000 euro voor een garagebox, maar in landelijke gebieden kan je voor de helft van de prijs al een garagebox kopen, terwijl aan de kust of in een drukke stad soms wel het dubbele wordt betaald.

Het huurrendement kan eveneens sterk verschillen, afhankelijk van de vraag. Als er flink wordt bijgebouwd in een bepaalde streek, dan zal de vraag naar garageboxen of parkeerplaatsen sterk toenemen, waardoor ook de huurprijs fel kan stijgen.

Garageboxen zijn bovendien een veel interessantere belegging dan gewone parkeerplaatsen. Garageboxen kunnen namelijk ook gebruikt worden als opslagruimte, wat vaak een noodzaak is omdat de oppervlakte op appartementen steeds krapper wordt. Je kan ze bijgevolg zelfs verhuren aan mensen die helemaal geen auto bezitten. Als er bovendien elektriciteit voorzien is, dan is het een veilige plaats om de steeds populairder wordende elektrische fietsen te zetten én op te laden.


Laatste artikels over Vastgoed

Dure energie risico voor terugbetaling woonkredieten

09 juni 2022

De Nationale Bank roept de commerciële banken op om de energiescore te bepalen van woningen waar geld voor uitgeleend werd.
Lees meer


Belgische huizenmarkt is ruim 8% overgewaardeerd

12 mei 2022

Globaal gezien is de markt wat overgewaardeerd, hoewel er in bepaalde gemeenten onderwaarderingen zijn.
Lees meer


Logistieke gebouwen – het vastgoed van de toekomst?

01 april 2022

Heb jij al gehoord van logistieke panden? Wat houden die precies in en kan je er als particulier ook in investeren? In dit artikel vertellen we je er alles over. 
Lees meer


Kies voor zon, sfeer en zonwering

03 maart 2022

Als het regent dan wordt er geklaagd dat de zon niet schijnt. Als het dan een keer zonnig is dan blijven we binnen omdat het zo heet is op het terras.
Lees meer


Lagere registratierechten: vastgoedkopers willen akte uitstellen

12 december 2021

Vanaf 1 januari betaal je slechts 3% registratierechten in plaats van 6%. Zo'n 4 op de 10 kopers proberen dan ook de ondertekening van de akte uit te stellen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken