Je bent hier: Home > Nieuws > Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

03 september 2019 - door Redactie

BNP Paribas Fortis heeft de rentevoet op alle spaarproducten vanaf 1 september op het wettelijk minimum gezet. Opvallend is dat de prijsbrekers op de markt rentevoeten aanbieden die 7 tot haast 8 keer hoger liggen.

In België is er een wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen. Op deze rekeningen zijn de intresten vrijgesteld van roerende voorheffing tot 980 euro per jaar. De basisrente op deze rekeningen moet minimaal 0,01% bedragen en de getrouwheidspremie moet minimaal 0,10% bedragen.

Steeds meer banken zetten de rente op zowat al hun spaarproducten nu op dat wettelijk minimum. Dit komt omdat de Europese Centrale Bank een negatieve rentevoet hanteert. Banken die met overtollige cash zitten die ze niet zelf kunnen uitlenen parkeren deze fondsen bij de ECB en verliezen daar dus geld op. Bij de grootbanken is het dan ook zoeken naar producten die nog meer opleveren dan het wettelijk minimum.

Bij de kleinere banken zijn er uiteraard nog wel prijsbrekers actief. Op onze website kan je een overzicht bekijken van de beste rentevoeten die je nog in België kan vinden. De ranglijst wordt momenteel aangevoerd door Fidelity Sparen van MeDirect. Op deze gereglementeerde spaarrekening krijg je een basisrente van 0,05% en een getrouwheidspremie van 0,80%. In totaal haast 8 keer meer dan het wettelijk minimum.

Ook bij Santander Consumer Bank kan je via de Vision+ spaarrekening een totale rentevoet bekomen van 0,80%, bestaande uit een basisrente van 0,15% en een getrouwheidspremie van 0,65%. 

Ondanks deze veel hogere rentevoet komt de opbrengst van een dergelijke rekening toch nog onder de jaarlijkse inflatie uit, waardoor spaarders per saldo verarmen. Er is daarom ook meer interesse in vastgoed, dat nog wel een mooi jaarlijks inkomen kan opleveren. Wie echter over een beperkt kapitaal beschikt kan kiezen om te beleggen in aandelen, eventueel zelfs in een gereglementeerde vastgoedvennootschap om zo toch een kleine vastgoedportefeuille uit te bouwen.


Laatste artikels over Sparen

64 procent van Belgen is financieel kwetsbaar

03 maart 2023

Veel gezinnen geven maandelijks meer of bijna evenveel geld uit als ze verdienen.
Lees meer


Staatsbons keren terug met hoge coupon

23 februari 2023

België geeft nieuwe staatsbons uit met twee verschillende looptijden.
Lees meer


Kost een kind een huis?

03 februari 2023

Het is een gezegde in de volksmond: ‘een kind kost een huis, hoeveel huizen heb jij rondlopen?’.
Lees meer


Nieuwe broker Trade Republic pakt uit met hoge rente

08 januari 2023

De Duitse smartphonebroker Trade Republic, die sinds kort ook in België actief is, biedt 2% rente op bedragen die niet belegd worden.
Lees meer


Ook grootbanken verhogen spaarrente

30 december 2022

ING trekt de rente op spaarrekeningen op tot 0,40% basisrente en 0,10% aangroeipremie.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken

  • * Virtuele munten, reële risico’s. De enige garantie in crypto is het risico.