Je bent hier: Home > Nieuws > Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

03 september 2019

BNP Paribas Fortis heeft de rentevoet op alle spaarproducten vanaf 1 september op het wettelijk minimum gezet. Opvallend is dat de prijsbrekers op de markt rentevoeten aanbieden die 7 tot haast 8 keer hoger liggen.

In België is er een wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen. Op deze rekeningen zijn de intresten vrijgesteld van roerende voorheffing tot 980 euro per jaar. De basisrente op deze rekeningen moet minimaal 0,01% bedragen en de getrouwheidspremie moet minimaal 0,10% bedragen.

Steeds meer banken zetten de rente op zowat al hun spaarproducten nu op dat wettelijk minimum. Dit komt omdat de Europese Centrale Bank een negatieve rentevoet hanteert. Banken die met overtollige cash zitten die ze niet zelf kunnen uitlenen parkeren deze fondsen bij de ECB en verliezen daar dus geld op. Bij de grootbanken is het dan ook zoeken naar producten die nog meer opleveren dan het wettelijk minimum.

Bij de kleinere banken zijn er uiteraard nog wel prijsbrekers actief. Op onze website kan je een overzicht bekijken van de beste rentevoeten die je nog in België kan vinden. De ranglijst wordt momenteel aangevoerd door Fidelity Sparen van MeDirect. Op deze gereglementeerde spaarrekening krijg je een basisrente van 0,05% en een getrouwheidspremie van 0,80%. In totaal haast 8 keer meer dan het wettelijk minimum.

Ook bij Santander Consumer Bank kan je via de Vision+ spaarrekening een totale rentevoet bekomen van 0,80%, bestaande uit een basisrente van 0,15% en een getrouwheidspremie van 0,65%. 

Ondanks deze veel hogere rentevoet komt de opbrengst van een dergelijke rekening toch nog onder de jaarlijkse inflatie uit, waardoor spaarders per saldo verarmen. Er is daarom ook meer interesse in vastgoed, dat nog wel een mooi jaarlijks inkomen kan opleveren. Wie echter over een beperkt kapitaal beschikt kan kiezen om te beleggen in aandelen, eventueel zelfs in een gereglementeerde vastgoedvennootschap om zo toch een kleine vastgoedportefeuille uit te bouwen.


Laatste artikels over Sparen

Rente op spaarrekeningen NIBC naar wettelijk minimum

25 november 2021

Jarenlang positioneerde NIBC zich als een prijsbreker op de markt van de spaarboekjes, maar sinds gisteren is de rente ook verlaagd naar het minimum.
Lees meer


Drie redenen om jouw cyber security uit te besteden

11 november 2021

Onze samenleving heeft zich de laatste jaren steeds meer verplaats van offline naar online. Hierdoor hebben er binnen jouw bedrijf ongetwijfeld ook de nodige veranderingen plaatsgevonden.
Lees meer


Campusleven keert terug: rush op studentenkamers

28 oktober 2021

De beursgenoteerde GVV Xior, die investeert in studentenkamers, merkt een enorme interesse in studentenkamers.
Lees meer


Bedrijfsprocessen in kaart brengen? 5 tips

24 augustus 2021

Een business developer houdt zich beter met business development, logisch toch?
Lees meer


Wat kost een laadpaal thuis?

08 juli 2021

Als je een elektrische auto hebt is een laadpaal thuis zeker een goede keus. Met een eigen laadpaal ben je altijd verzekerd van een plek om je auto te laden en wordt dit altijd op de meest goedkope en meest efficiënte manier gedaan.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken