Je bent hier: Home > Nieuws > Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

Hoogrentende spaarrekening levert bijna 8 keer meer op

03 september 2019

BNP Paribas Fortis heeft de rentevoet op alle spaarproducten vanaf 1 september op het wettelijk minimum gezet. Opvallend is dat de prijsbrekers op de markt rentevoeten aanbieden die 7 tot haast 8 keer hoger liggen.

In België is er een wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen. Op deze rekeningen zijn de intresten vrijgesteld van roerende voorheffing tot 980 euro per jaar. De basisrente op deze rekeningen moet minimaal 0,01% bedragen en de getrouwheidspremie moet minimaal 0,10% bedragen.

Steeds meer banken zetten de rente op zowat al hun spaarproducten nu op dat wettelijk minimum. Dit komt omdat de Europese Centrale Bank een negatieve rentevoet hanteert. Banken die met overtollige cash zitten die ze niet zelf kunnen uitlenen parkeren deze fondsen bij de ECB en verliezen daar dus geld op. Bij de grootbanken is het dan ook zoeken naar producten die nog meer opleveren dan het wettelijk minimum.

Bij de kleinere banken zijn er uiteraard nog wel prijsbrekers actief. Op onze website kan je een overzicht bekijken van de beste rentevoeten die je nog in België kan vinden. De ranglijst wordt momenteel aangevoerd door Fidelity Sparen van MeDirect. Op deze gereglementeerde spaarrekening krijg je een basisrente van 0,05% en een getrouwheidspremie van 0,80%. In totaal haast 8 keer meer dan het wettelijk minimum.

Ook bij Santander Consumer Bank kan je via de Vision+ spaarrekening een totale rentevoet bekomen van 0,80%, bestaande uit een basisrente van 0,15% en een getrouwheidspremie van 0,65%. 

Ondanks deze veel hogere rentevoet komt de opbrengst van een dergelijke rekening toch nog onder de jaarlijkse inflatie uit, waardoor spaarders per saldo verarmen. Er is daarom ook meer interesse in vastgoed, dat nog wel een mooi jaarlijks inkomen kan opleveren. Wie echter over een beperkt kapitaal beschikt kan kiezen om te beleggen in aandelen, eventueel zelfs in een gereglementeerde vastgoedvennootschap om zo toch een kleine vastgoedportefeuille uit te bouwen.


Laatste artikels over Sparen

Staatsbons terug na drie jaren afwezigheid

17 mei 2022

De Belgische staat gaat geld ophalen bij kleine beleggers. Het is drie jaren geleden dat dit nog gebeurd is.
Lees meer


Leven volgens het FIRE principe

02 mei 2022

Heb jij ooit al gehoord van het FIRE principe? De laatste jaren is er veel om te doen.
Lees meer


Hoge inflatie zet Belg aan tot besparen

10 april 2022

Het leven wordt duurder door de oplopende inflatie. Om geld te besparen worden dagelijkse uitgaven kritisch tegen het licht gehouden.
Lees meer


Wat zijn de belangrijkste oorzaken van inflatie?

21 januari 2022

Inflatie heeft vele oorzaken, maar valt voornamelijk uiteen in twee kampen: demand-pull en cost-push.
Lees meer


BNP Paribas legt bovengrens op voor spaarrekeningen

20 januari 2022

De grootbank BNP Paribas zal vanaf april een bovengrens van 250.000 euro opleggen bij de gereglementeerde spaarrekeningen. 
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken