Je bent hier: Home > Nieuws > Belgische vastgoedvennootschappen tuk op Spanje

Belgische vastgoedvennootschappen tuk op Spanje

Belgische vastgoedvennootschappen tuk op Spanje

17 september 2019

Onlangs raakte bekend dat de vastgoedgroep Cofinimmo investeert in zorgvastgoed in Spanje. In maart werd Xior er ook al actief in de studentenhuisvesting.

Op nauwelijks een week tijd werden er twee grote investeringen aangekondigd door Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschappen. Cofinimmo investeert 45 miljoen euro in Spaanse nieuwbouwprojecten in het zorgvastgoed. Xior telde dan weer 85 miljoen euro neer voor een belang van 80% in luxueuze studentenflats in Madrid. Xior deed in maart zijn eerste investering in Spanje en Portugal en verwierf toen studentenresidenties in Barcelona, Lissabon en Porto.

Er zijn verschillende redenen waarom de Belgische vastgoedspecialisten in het Zuiden investeren. Zo is de markt in België relatief duur geprijsd, waardoor het rendement op een vastgoedinvestering lager uitkomt. Daarnaast is er in deze landen ook een tekort aan zorgvastgoed en studentenhuisvesting.

Studentenhuisvesting en zorgvastgoed zijn interessante niches op de vastgoedmarkt. Er wordt vaak een hoge bezetting gerealiseerd wat zorgt voor een stabiele stroom aan huurinkomsten. Particulieren kunnen via beursgenoteerde vastgoedvennootschappen als Xior, Cofinimmo en Aedifica ook met een beperkt bedrag beleggen in deze vorm van vastgoed. Wie deze aandelen op de beurs wil kopen kan best eerst even brokers vergelijken. Op die manier kunnen de transactiekosten tot het minimum beperkt worden.


Laatste artikels over Vastgoed

Aedifica zet internationale opmars verder

05 november 2019

Aedifica, de Belgische beursgenoteerde verhuurder van rusthuizen, zet zijn overnametocht verder. Het bedrijf neemt  in Duitsland een project over en doet een overnamebod op een Finse concurrent.
Lees meer


Vastgoed tekent voor steeds groter aandeel in vermogen

12 september 2019

Het vastgoed speelt een steeds grotere rol in het totale vermogen van de gemiddelde Belg. Dat blijkt uit het ING rapport Focus – Vermogen.
Lees meer


Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

07 mei 2019

De waarde van een garagebox of parkeerplaats is de voorbije 10 jaren minder snel gestegen dan de inflatie. Maar de huuropbrengsten zijn met 2 tot 4 procent wel aantrekkelijker dan een spaarrekening.
Lees meer


Drukke vastgoedmarkt in eerste trimester

23 april 2019

In het eerste trimester van 2019 werd er in ons een land een absoluut record aan vastgoedtransacties afgesloten. Dat bewijzen de statistieken van de Federatie van het Notariaat.
Lees meer