Je bent hier: Home > Nieuws > Belgische vastgoedvennootschappen tuk op Spanje

Belgische vastgoedvennootschappen tuk op Spanje

Belgische vastgoedvennootschappen tuk op Spanje

17 september 2019

Onlangs raakte bekend dat de vastgoedgroep Cofinimmo investeert in zorgvastgoed in Spanje. In maart werd Xior er ook al actief in de studentenhuisvesting.

Op nauwelijks een week tijd werden er twee grote investeringen aangekondigd door Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschappen. Cofinimmo investeert 45 miljoen euro in Spaanse nieuwbouwprojecten in het zorgvastgoed. Xior telde dan weer 85 miljoen euro neer voor een belang van 80% in luxueuze studentenflats in Madrid. Xior deed in maart zijn eerste investering in Spanje en Portugal en verwierf toen studentenresidenties in Barcelona, Lissabon en Porto.

Er zijn verschillende redenen waarom de Belgische vastgoedspecialisten in het Zuiden investeren. Zo is de markt in België relatief duur geprijsd, waardoor het rendement op een vastgoedinvestering lager uitkomt. Daarnaast is er in deze landen ook een tekort aan zorgvastgoed en studentenhuisvesting.

Studentenhuisvesting en zorgvastgoed zijn interessante niches op de vastgoedmarkt. Er wordt vaak een hoge bezetting gerealiseerd wat zorgt voor een stabiele stroom aan huurinkomsten. Particulieren kunnen via beursgenoteerde vastgoedvennootschappen als Xior, Cofinimmo en Aedifica ook met een beperkt bedrag beleggen in deze vorm van vastgoed. Wie deze aandelen op de beurs wil kopen kan best eerst even brokers vergelijken. Op die manier kunnen de transactiekosten tot het minimum beperkt worden.


Laatste artikels over Vastgoed

Vastgoedtransacties crashen door coronacrisis

06 april 2020

De lockdown en de coronacrisis hebben een duidelijk effect op het aantal vastgoedtransacties. Notarissen zien het aantal transacties met 27 tot 39% dalen.
Lees meer


Aedifica speelt sleutelrol in Europese markt voor zorgvastgoed

14 januari 2020

De Belgische specialist in zorgvastgoed Aedifica is ondertussen al actief in zes Europese landen. De vastgoedvennootschap neemt zo de leiding in Europa.
Lees meer


Koop alleen vastgoed na een grondig onderzoek

30 december 2019

Investeringen die een hoog rendement beloven zijn meestal te mooi om waar te zijn. Dat ondervonden ook tientallen Vlamingen die nietsvermoedend rommelvastgoed kochten in Duitsland.
Lees meer


Veel meer vastgoedschenkingen in 2019

28 december 2019

In Vlaanderen steeg het aantal schenkingen van vastgoed met 12% in 2019. In Wallonië werd zelfs een stijging van 28% genoteerd.
Lees meer


Aedifica zet internationale opmars verder

05 november 2019

Aedifica, de Belgische beursgenoteerde verhuurder van rusthuizen, zet zijn overnametocht verder. Het bedrijf neemt  in Duitsland een project over en doet een overnamebod op een Finse concurrent.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken