Je bent hier: Home > Nieuws > Verkoop elektrische fietsen schiet de hoogte in

Verkoop elektrische fietsen schiet de hoogte in

Verkoop elektrische fietsen schiet de hoogte in

19 september 2019

Door de populariteit van de elektrische fietsen is er steeds meer vraag naar fietsverzekeringen en fietsleningen.

Heel wat bedrijven bieden leasing aan voor hun werknemers. Niet alleen voor auto's, want tegenwoordig is er steeds meer sprake van leasing voor elektrische fietsen of speed pedelecs. Twee jaren geleden was er de eerste geleasde bedrijfsfiets en ondertussen rijden er al meer dan 40.000 exemplaren rond.

Ook onder andere particulieren is er heel wat interesse in elektrische fietsen. Voor de snelle versies, die tot 45 km/u rijden, moet je al gauw 3.000 tot 5.000 euro op tafel leggen. Geen wonder dus dat de banken steeds meer fietsleningen afsluiten, wat eigenlijk specifieke persoonlijke leningen zijn. De krant De Tijd meldt vandaag dat de banken de aanvragen voor dergelijke leningen zien verdubbelen hebben in de eerste jaarhelft. Gemiddeld gezien werd er 3.300 euro geleend op een termijn van 27,5 maanden.

Elektrische fietsen en zelfs speed pedelecs zijn vrijgesteld van een verplichte aansprakelijksverzekering. Door de toenemende populariteit stijgt ook het aantal ongevallen waarin deze vervoersmiddelen betrokken zijn. Zeker bij de hoge snelheid van de speed pedelecs wordt er al snel veel schade aangericht door de verantwoordelijke fietser. Daarom is het sterk aan te raden om een familiale verzekering af te sluiten, zodat alvast de schade aan de tegenpartij gedekt is.

Om de schade aan de eigen fiets te dekken is dan nog een gepaste fietsverzekering nodig. Zeker voor de duurdere exemplaren valt een omniumverzekering te overwegen. In dat geval ben je ook verzekerd tegen diefstal.


Laatste artikels over Leningen

Hypothecair krediet herfinancieren blijft populair

23 januari 2020

Uit de jaarcijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren blijkt dat één op de vier nieuwe hypotheekleningen eigenlijk een herfinanciering is.
Lees meer


Massaal veel woonleningen afgesloten in oktober

07 november 2019

In oktober werden er 61% meer woonkredieten afgesloten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vooral het afschaffen van de woonbonus zet mensen ertoe aan om op dit moment te lenen.
Lees meer


Nationale Bank grijpt in: woonkredieten worden te vlot toegekend

06 september 2019

De Nationale Bank gaat bijkomende regels uitvaardigen om banken te dwingen om strenger te worden bij het toekennen van hypothecaire leningen.
Lees meer


Wordt de woonbonus afgeschaft?

19 augustus 2019

In de ontwerpnota voor de nieuwe Vlaamse Regering is er sprake van het afschaffen van de woonbonus. Lenen voor een eigen woning zal dan niet meer voor een fiscaal voordeel zorgen.
Lees meer