Je bent hier: Home > Nieuws > Verkoop elektrische fietsen schiet de hoogte in

Verkoop elektrische fietsen schiet de hoogte in

Verkoop elektrische fietsen schiet de hoogte in

19 september 2019

Door de populariteit van de elektrische fietsen is er steeds meer vraag naar fietsverzekeringen en fietsleningen.

Heel wat bedrijven bieden leasing aan voor hun werknemers. Niet alleen voor auto's, want tegenwoordig is er steeds meer sprake van leasing voor elektrische fietsen of speed pedelecs. Twee jaren geleden was er de eerste geleasde bedrijfsfiets en ondertussen rijden er al meer dan 40.000 exemplaren rond.

Ook onder andere particulieren is er heel wat interesse in elektrische fietsen. Voor de snelle versies, die tot 45 km/u rijden, moet je al gauw 3.000 tot 5.000 euro op tafel leggen. Geen wonder dus dat de banken steeds meer fietsleningen afsluiten, wat eigenlijk specifieke persoonlijke leningen zijn. De krant De Tijd meldt vandaag dat de banken de aanvragen voor dergelijke leningen zien verdubbelen hebben in de eerste jaarhelft. Gemiddeld gezien werd er 3.300 euro geleend op een termijn van 27,5 maanden.

Elektrische fietsen en zelfs speed pedelecs zijn vrijgesteld van een verplichte aansprakelijksverzekering. Door de toenemende populariteit stijgt ook het aantal ongevallen waarin deze vervoersmiddelen betrokken zijn. Zeker bij de hoge snelheid van de speed pedelecs wordt er al snel veel schade aangericht door de verantwoordelijke fietser. Daarom is het sterk aan te raden om een familiale verzekering af te sluiten, zodat alvast de schade aan de tegenpartij gedekt is.

Om de schade aan de eigen fiets te dekken is dan nog een gepaste fietsverzekering nodig. Zeker voor de duurdere exemplaren valt een omniumverzekering te overwegen. In dat geval ben je ook verzekerd tegen diefstal.


Laatste artikels over Leningen

Betalingsuitstel voor woonkredieten

22 maart 2020

De banksector en de regering hebben afgesproken om getroffen gezinnen en bedrijven betalingsuitstel te geven op hun lening.
Lees meer


Hoe de afbetaling van je hypotheek pauzeren?

19 maart 2020

Met de huidige coronacrisis die voor veel tijdelijke werkloosheid zorgt, vragen mensen zich af hoe ze hun hypotheek kunnen blijven aflossen.
Lees meer


Woonkrediet weegt zwaar bij jonge gezinnen

11 maart 2020

Ruim vier op de tien jongeren besteden meer dan een derde van hun inkomen aan het afbetalen van een hypothecair krediet.
Lees meer


Een woonkrediet via een immo website

22 februari 2020

Immoweb, de zoekertjeswebsite voor vastgoed, gaat samenwerken met Keytrade Bank om woonkredieten aan de man te brengen.
Lees meer


Leenbedrag voor woningen op historisch hoog niveau

17 februari 2020

Uit cijfers van BNP Paribas Fortis blijkt dat de Belg vorig jaar gemiddeld 207.000 euro leende voor de aankoop van een woning.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken