Je bent hier: Home > Nieuws > Aedifica zet internationale opmars verder

Aedifica zet internationale opmars verder

Aedifica zet internationale opmars verder

05 november 2019

Aedifica, de Belgische beursgenoteerde verhuurder van rusthuizen, zet zijn overnametocht verder. Het bedrijf neemt  in Duitsland een project over en doet een overnamebod op een Finse concurrent.

Aedifica neemt een zorgvastgoedsite over in het Duitse Kassel. Er wordt 10 miljoen euro op tafel gelegd voor de overname en er wordt nog eens 10 miljoen euro geïnvesteerd in renovatiewerken. Er is al een nieuwe huurovereenkomst voor 30 jaren en het  initiële brutohuurrendement zal na oplevering van de werken ongeveer 5,5% bedragen.

In het Verenigd Koninkrijk investeert  Aedifica 12 miljoen euro in de uitbreiding van negen rustoorden. Hierdoor zullen de huurgelden ook verhoogd worden. De oplevering van de werken is voorzien in de loop van 2020. Het brutohuurrendement zal hier ongeveer 7% bedragen.

In Noord-Europa lanceert Aedifica een overnamebod op de beursgenoteerde Finse zorgvastgoedinvesteerder Hoivatilat. Er wordt 14,75 euro per aandeel geboden en de raad van bestuur van Hoivatilat ondersteunt het bod. Ze onderstrepen dat Aedifica 15 jaren ervaring in de sector heeft en daarom een uitstekende nieuwe thuishaven is voor Hoivatilat. Zo kan er verder geïnvesteerd worden in zorgvastgoed in Finland en Zweden.

Door de toevoeging van deze laatste twee landen wordt Aedifica in zes landen actief. Naast België heeft de groep momenteel ook al activiteiten in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Aedifica is zo de Europese marktreferentie in beursgenoteerd zorgvastgoed geworden. Wie wil beleggen in aandelen van Aedifica, opent best een rekening bij een gespecialiseerde broker. Op onze website kan je brokers vergelijken.


Laatste artikels over Vastgoed

Dure energie risico voor terugbetaling woonkredieten

09 juni 2022

De Nationale Bank roept de commerciële banken op om de energiescore te bepalen van woningen waar geld voor uitgeleend werd.
Lees meer


Belgische huizenmarkt is ruim 8% overgewaardeerd

12 mei 2022

Globaal gezien is de markt wat overgewaardeerd, hoewel er in bepaalde gemeenten onderwaarderingen zijn.
Lees meer


Logistieke gebouwen – het vastgoed van de toekomst?

01 april 2022

Heb jij al gehoord van logistieke panden? Wat houden die precies in en kan je er als particulier ook in investeren? In dit artikel vertellen we je er alles over. 
Lees meer


Kies voor zon, sfeer en zonwering

03 maart 2022

Als het regent dan wordt er geklaagd dat de zon niet schijnt. Als het dan een keer zonnig is dan blijven we binnen omdat het zo heet is op het terras.
Lees meer


Lagere registratierechten: vastgoedkopers willen akte uitstellen

12 december 2021

Vanaf 1 januari betaal je slechts 3% registratierechten in plaats van 6%. Zo'n 4 op de 10 kopers proberen dan ook de ondertekening van de akte uit te stellen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken