Je bent hier: Home > Nieuws > Aedifica zet internationale opmars verder

Aedifica zet internationale opmars verder

Aedifica zet internationale opmars verder

05 november 2019

Aedifica, de Belgische beursgenoteerde verhuurder van rusthuizen, zet zijn overnametocht verder. Het bedrijf neemt  in Duitsland een project over en doet een overnamebod op een Finse concurrent.

Aedifica neemt een zorgvastgoedsite over in het Duitse Kassel. Er wordt 10 miljoen euro op tafel gelegd voor de overname en er wordt nog eens 10 miljoen euro geïnvesteerd in renovatiewerken. Er is al een nieuwe huurovereenkomst voor 30 jaren en het  initiële brutohuurrendement zal na oplevering van de werken ongeveer 5,5% bedragen.

In het Verenigd Koninkrijk investeert  Aedifica 12 miljoen euro in de uitbreiding van negen rustoorden. Hierdoor zullen de huurgelden ook verhoogd worden. De oplevering van de werken is voorzien in de loop van 2020. Het brutohuurrendement zal hier ongeveer 7% bedragen.

In Noord-Europa lanceert Aedifica een overnamebod op de beursgenoteerde Finse zorgvastgoedinvesteerder Hoivatilat. Er wordt 14,75 euro per aandeel geboden en de raad van bestuur van Hoivatilat ondersteunt het bod. Ze onderstrepen dat Aedifica 15 jaren ervaring in de sector heeft en daarom een uitstekende nieuwe thuishaven is voor Hoivatilat. Zo kan er verder geïnvesteerd worden in zorgvastgoed in Finland en Zweden.

Door de toevoeging van deze laatste twee landen wordt Aedifica in zes landen actief. Naast België heeft de groep momenteel ook al activiteiten in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Aedifica is zo de Europese marktreferentie in beursgenoteerd zorgvastgoed geworden. Wie wil beleggen in aandelen van Aedifica, opent best een rekening bij een gespecialiseerde broker. Op onze website kan je brokers vergelijken.


Laatste artikels over Vastgoed

Belgische vastgoedvennootschappen tuk op Spanje

17 september 2019

Onlangs raakte bekend dat de vastgoedgroep Cofinimmo investeert in zorgvastgoed in Spanje. In maart werd Xior er ook al actief in de studentenhuisvesting.
Lees meer


Vastgoed tekent voor steeds groter aandeel in vermogen

12 september 2019

Het vastgoed speelt een steeds grotere rol in het totale vermogen van de gemiddelde Belg. Dat blijkt uit het ING rapport Focus – Vermogen.
Lees meer


Garagebox: mooi huurrendement, weinig meerwaarde

07 mei 2019

De waarde van een garagebox of parkeerplaats is de voorbije 10 jaren minder snel gestegen dan de inflatie. Maar de huuropbrengsten zijn met 2 tot 4 procent wel aantrekkelijker dan een spaarrekening.
Lees meer


Drukke vastgoedmarkt in eerste trimester

23 april 2019

In het eerste trimester van 2019 werd er in ons een land een absoluut record aan vastgoedtransacties afgesloten. Dat bewijzen de statistieken van de Federatie van het Notariaat.
Lees meer