Je bent hier: Home > Nieuws > Cyberverzekering

Cyberverzekering

Cyberverzekering

08 november 2019

Een cyberverzekering is een verzekering die je beschermt tegen schadelijke invloeden van cybercriminelen, maar ook tegen menselijke fouten van webbeheerders en technische problemen van computersystemen en de schade die hieruit kan voortkomen.

Ben je slachtoffer van een virus, hack of een data lek, dan kan een cyberverzekering de financiële schade dekken. Vaak bieden cyberverzekeringen ook hulp bij het herstellen van imagoschade.

Waarom een cyberverzekering afsluiten?

Het kan heel nuttig zijn om een cyberverzekering af te sluiten als je een ondernemer bent. Bedrijven gebruiken immers alsmaar meer digitale technologie om het werk sneller en efficiënter te laten verlopen.

Door de nieuwe privacywet is het nog belangrijker geworden om een cyberverzekering af te sluiten. De gestolen data van je onderneming kan namelijk voor veel geld doorverkocht worden of er kan identiteitsfraude mee gepleegd worden. Het gevolg is dat de slachtoffers jouw bedrijf hiervoor aansprakelijk kunnen stellen waardoor de financiële schade hoog kan oplopen.

Verschillende opties en premies

Cyberverzekeringen beschikken over verschillende opties die je kan kiezen bij het afsluiten. De ene cyberverzekering biedt een grote dekking aan en de andere dekt slechts kleine risico’s. Je kunt zelf bepalen wat je wel en niet wilt verzekeren en hoe groot de dekking is.

Daarnaast verschillen ook de premies per verzekeraar. De premie hangt af van diverse factoren zoals de omzet van je bedrijf en de hoeveelheid data die je beheert. Daarnaast wordt er ook gekeken naar welke veiligheidsmaatregelen er getroffen worden en welk bedrag je wenst te verzekeren.

Lees altijd goed de algemene voorwaarden. Als blijkt na een cyberaanval dat je zelf geen enkele veiligheidsmaatregel hebt getroffen, zullen de verzekeraars de schade niet altijd dekken. Zo dien je minimaal gebruik te maken van een antivirussoftware van een betrouwbare leverancier.

Risico’s

Ook al zorg je voor voldoende beveiliging, 100% veilig ben je nooit. Een werknemer hoeft maar op een verkeerde link te klikken en je zit met een virus. Ook particulieren zijn vaak het slachtoffer van cybercriminelen. Klik je bijvoorbeeld op een verdachte advertentie of houd je je software niet up to date, dan loop je een hoger risico om gehackt te worden. Surf dus altijd naar betrouwbare online goksites en shop bij geregistreerde webwinkels.

Hackers kunnen je persoonlijke gegevens stelen en inloggen op je bankaccount en e-mailaccounts. In bedrijven gaan ze vaak aan de haal met klantenbestanden, boekhoudgegevens en andere gevoelige informatie om vervolgens losgeld te vragen.

Een cyberverzekering is geen extra slot op de deur, maar het helpt wel om achteraf de schade te beperken.


Laatste artikels over Verzekeren

Autoverzekering prijs: hoe wordt de premie berekend?

27 juli 2019

De prijs die je betaalt voor een autoverzekering is vooral afhankelijk van een aantal factoren. Op sommige van deze factoren heb je zelf invloed waardoor je een goedkopere verzekering kan krijgen.
Lees meer


Touring Verzekeringen kiest voor nieuwe naam Yuzzu

08 mei 2019

De bekende autoverzekeraar Touring Verzekeringen start een rebranding operatie. Er komt een nieuwe naam en logo en er zal ook meer ingezet worden op andere producten.
Lees meer


Geen autoverzekering voor horecapersoneel

30 april 2019

Heel wat mensen die werkzaam zijn in de horeca vinden maar moeilijk een autoverzekering. Volgens de statistieken veroorzaken ze vaker ongevallen.
Lees meer


Snel en eenvoudig een dienst opzeggen

18 april 2019

Wil je jouw kredietkaart opzeggen? Stap je over naar een andere verzekeraar? Of ben je gewoon niet tevreden met de service waar je voor betaalt? Vanaf nu kun je via FinanceInfo jouw automatische incasso’s per direct stopzetten!
Lees meer