Je bent hier: Home > Nieuws > Belgen vrezen voor nieuwe crisis

Belgen vrezen voor nieuwe crisis

Belgen vrezen voor nieuwe crisis

19 november 2019

Uit de ING-beleggersbarometer van oktober blijkt dat Belgische beleggers vrezen voor een nieuwe financiële crisis. Bijna de helft van de respondenten gelooft dat deze crisis al voor de zomer van 2020 zal starten.

De ING-beleggersbarometer daalde in oktober naar 84 punten. In september stond de barometer nog op 91 punten. Het gaat over de zesde maand op rij dat de barometer onder de neutrale 100 puntengrens duikt, wat er op wijst dat er weinig vertrouwen van beleggers is.

Maar liefst 54% van de respondenten denkt dat er een nieuwe crisis gaat komen. Volgens 44% van de ondervraagden zal deze crisis nog voor de zomer van 2020 beginnen. Volgens de beleggers zal het ook een zware crisis worden: 26% van de ondervraagden denkt dat de crisis erger zal zijn dan de bankencrisis van 2008, terwijl 36% aangeeft een crisis van gelijkaardige omvang te verwachten.

Ook in een crisis zijn er echter aandelen die wel goed zullen presteren. Aandelen uit de farmasector blijven bijvoorbeeld erg gewild om in te beleggen. Zo'n 27% van de ondervraagden zegt zulke aandelen in portefeuille te hebben. Op de tweede plaats komen aandelen uit de bank-en verzekeringssector. Deze zijn terug te vinden in de portefeuilles van 22% van de respondenten.

Uit ander recent onderzoek blijkt dat beleggers ook graag in vastgoed investeren. Vermogende beleggers kopen zelf panden aan, maar de kleinere belegger kan ook via de beurs een blootstelling aan vastgoed krijgen. Dit kan via verschillende beursgenoteerde vastgoedvennootschappen, die bijvoorbeeld investeren in zorgvastgoed of studentenwoningen.


Laatste artikels over Beleggen

Goedgelovige Belgen laten zich oplichten met cryptomunten

08 mei 2020

Vorig jaar verloren de Belgen minstens 3 miljoen euro omdat ze een graantje wilden meepikken van de stijging van de bitcoin.
Lees meer


Veilig op reis met Bitcoin als injectiemiddel

06 april 2020

Als jij constant aan het dagdromen bent om de wereld rond te kunnen reizen en daarbij ook nog eens regelmatig last krijgt van jeukende voeten, dan heb je waarschijnlijk last van reislust.
Lees meer


Starten met beleggen? Tips en trucs

04 maart 2020

Ontdek wat u moet weten om effectief te beleggen aan de hand van deze tips en houvasten voor beginners.
Lees meer


Belgen willen beleggen in cryptocurrency maar laten zich oplichten

03 februari 2020

Dat Belgen willen beleggen in cryptocurrency blijkt uit een waarschuwing van de FSMA. Tussen 2017 en 2019 verloren goedgelovige beleggers zo'n 5 miljoen euro aan fraudeurs.
Lees meer


Onstabiel fiscaal klimaat ontmoedigt beleggers

27 januari 2020

Uit cijfers van Euronext Brussel blijkt dat de kleine belegger het laat afweten. De handel in de Bel Small index, die kleine bedrijven bevat, daalde met maar liefst 26%.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken