Je bent hier: Home > Nieuws > Verdere consolidatie in de Belgische bankensector

Verdere consolidatie in de Belgische bankensector

Verdere consolidatie in de Belgische bankensector

08 december 2019

De overname van AXA door Crelan is nog niet achter de rug of het volgende overnamedossier ligt al op tafel. Deze keer staat Bank Nagelmackers te koop.

Bank Nagelmackers bestaat al sinds 1747 en is zo de oudste bank van het land. De naam verdween echter een tijdje van het toneel en de activiteiten werden verdergezet onder Delta Lloyd Bank. In oktober 2015 kocht het Chinese Anbang de bank en na een restyling werd besloten om de naam Bank Nagelmackers opnieuw van onder het stof te halen.

Er werd getracht een nieuwe brede totaalspeler in de markt te zetten, maar dat plan bleek niet aan te slaan. Daarom werd meer de kaart getrokken van vermogensbeheer en private banking. Maar ondanks deze nieuwe richting bleef de bank wel reguliere bankdiensten als leningen en spaarrekeningen aanbieden.

Anbang startte zo'n vijftien jaar geleden als een kleine autoverzekeraar, maar rijgde in een rotvaart de overnames aan elkaar. De groep kwam echter de laatste jaren in de problemen en werd volledig genationaliseerd. China moest miljarden in Anbang pompen om een faillissement te vermijden en de groep wordt momenteel ontmanteld. Om die reden werd onlangs Fidea verzekeringen verkocht aan Baloise en nu staat dus ook Bank Nagelmackers in de etalage.

Omdat banken steeds minder verdienen aan hun klassieke activiteiten zijn klanten die beleggen interessant. Door de focus op vermogensbeheer is Bank Nagelmackers daarom een gegeerde bruid. Er zouden al verschillende partijen een bod hebben uitgebracht. Er wordt gefluisterd dat Crédit  Mutuel Nord Europe bij de bieders zit. Deze groep is in België al actief met Beobank en als zij het winnende bod doen volgt er mogelijk een fusie tussen de twee banken. Beobank staat momenteel vooral sterk in leningen en een fusie kan dus een strategisch goede beslissing zijn.


Laatste artikels over Bankieren

Tarieven bankrekeningen in de lift

12 januari 2021

Heel wat banken verhogen de tarieven van hun zichtrekeningen en bankverrichtingen. Consumentenorganisatie Test Aankoop trekt aan de alarmbel.
Lees meer


Bankgeheim toch op de helling ondanks bezwaren privacywaakhond

05 december 2020

Gisteren plaatste de Gegevensbeschermingsautoriteit in de krant De Tijd vraagtekens bij de plannen van de regering over de inzage van bankrekeningen.
Lees meer


Facebook dicht bij lancering eigen cryptomunt

04 december 2020

Begin volgend jaar zou de eigen cryptomunt van Facebook gelanceerd kunnen worden, waarmee je zal kunnen betalen in eigen apps als WhatsApp en Facebook Messenger.
Lees meer


Laat je bankrekening niet misbruiken door criminelen

04 december 2020

Steeds meer jongeren laten zich vangen door criminelen en geven ze toegang tot hun bankrekening.
Lees meer


NewB schiet na 10 jaar eindelijk uit de startblokken

30 november 2020

De coöperatieve bank NewB test momenteel het openen van nieuwe rekeningen en zal begin volgend jaar echt uit de startblokken schieten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken