Je bent hier: Home > Nieuws > Verdere consolidatie in de Belgische bankensector

Verdere consolidatie in de Belgische bankensector

Verdere consolidatie in de Belgische bankensector

08 december 2019

De overname van AXA door Crelan is nog niet achter de rug of het volgende overnamedossier ligt al op tafel. Deze keer staat Bank Nagelmackers te koop.

Bank Nagelmackers bestaat al sinds 1747 en is zo de oudste bank van het land. De naam verdween echter een tijdje van het toneel en de activiteiten werden verdergezet onder Delta Lloyd Bank. In oktober 2015 kocht het Chinese Anbang de bank en na een restyling werd besloten om de naam Bank Nagelmackers opnieuw van onder het stof te halen.

Er werd getracht een nieuwe brede totaalspeler in de markt te zetten, maar dat plan bleek niet aan te slaan. Daarom werd meer de kaart getrokken van vermogensbeheer en private banking. Maar ondanks deze nieuwe richting bleef de bank wel reguliere bankdiensten als leningen en spaarrekeningen aanbieden.

Anbang startte zo'n vijftien jaar geleden als een kleine autoverzekeraar, maar rijgde in een rotvaart de overnames aan elkaar. De groep kwam echter de laatste jaren in de problemen en werd volledig genationaliseerd. China moest miljarden in Anbang pompen om een faillissement te vermijden en de groep wordt momenteel ontmanteld. Om die reden werd onlangs Fidea verzekeringen verkocht aan Baloise en nu staat dus ook Bank Nagelmackers in de etalage.

Omdat banken steeds minder verdienen aan hun klassieke activiteiten zijn klanten die beleggen interessant. Door de focus op vermogensbeheer is Bank Nagelmackers daarom een gegeerde bruid. Er zouden al verschillende partijen een bod hebben uitgebracht. Er wordt gefluisterd dat Crédit  Mutuel Nord Europe bij de bieders zit. Deze groep is in België al actief met Beobank en als zij het winnende bod doen volgt er mogelijk een fusie tussen de twee banken. Beobank staat momenteel vooral sterk in leningen en een fusie kan dus een strategisch goede beslissing zijn.


Laatste artikels over Bankieren

Voetbal kijken in de KBC app

10 juli 2020

KBC biedt weldra een extra beleving aan in zijn bankapp. Zo zal je alle goals en hoogtepunten van de Jupiler Pro League matchen kunnen zien.
Lees meer


KBC Mobile app krijgt extra uitbreidingen

22 juni 2020

In de mobiele app van KBC kan je voortaan tankbeurten starten en betalen of een deelauto reserveren. Verder wordt er ook hard gewerkt aan een stemassistent.
Lees meer


Minder vraag naar cash door coronacrisis

23 april 2020

Winkels geven momenteel duidelijk de voorkeur aan elektronische betalingen. Het aantal geldafhalingen aan de bankautomaten valt dan ook flink terug.
Lees meer


Belgen bij de slechtste leerlingen van de klas

30 november 2019

De Belgische consument is slecht op de hoogte van financiële zaken. Dat blijkt uit het European Consumer Payment Report van financiële dienstverlener Intrum.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken