Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggingsverzekeringen steeds populairder

Beleggingsverzekeringen steeds populairder

Beleggingsverzekeringen steeds populairder

24 december 2019

Door de aanhoudende lage rente zoeken spaarders naar producten die een hoger rendement kunnen opleveren, zoals bijvoorbeeld tak-23 verzekeringen.

Mensen die op zoek zijn naar een veilig alternatief voor een spaarrekening komen vaak in eerste instantie uit bij de tak 21-producten. Dit zijn levensverzekeringen met een bescherming van jouw inleg en een gewaarborgd rendement, soms ook aangevuld met een winstdeelname. Door de kapitaalbescherming en het gewaarborgde rendement weet je waar je aan toe bent, maar in veel gevallen komt het jaarlijkse rendement amper boven de inflatie uit. Al veel beter dan een spaarrekening, maar teleurstellend als je jouw kapitaal wil zien groeien.

Voor wie op zoek is naar een hoger rendement en niet vies is van wat risico, zijn er de Tak 23 producten. Hierbij is jouw inleg doorgaans niet beschermd en is er geen gegarandeerde rente. Het is een verzekeringsproduct dat gekoppeld is aan een beleggingsfonds en het rendement kan dus sterk variëren. Nemen we als voorbeeld een verzekering gekoppeld aan het AE Allianz Europe Equity Growth fonds, dan zien we voor 2019 een rendement van maar liefst 31,3%. Daartegenover staat wel een verlies van 15% in 2018. In 2017 en 2016 presteerde het fonds respectievelijk +13,5% en -3,9%. Deze beleggingsverzekering kan dus veel meer opleveren dan een veilige belegging, maar is tegelijk veel risicovoller.

Door de lage rentevoeten durven steeds meer mensen de stap te zetten naar de tak23-verzekeringen. Dat is ook de verzekeraar P&V niet ontgaan. Zij namen onlangs Private Insurer over, een Brusselse groep gespecialiseerd in deze beleggingsverzekeringen. 

Het nadeel bij al deze producten zijn de hoge instapkosten en beheerskosten. Mensen die sterk geïnteresseerd zijn in geldzaken doen er dan beter aan om zelf te leren beleggen. Om mooie rendementen te realiseren, kan je alvast deze tips om beter te beleggen lezen.


Laatste artikels over Beleggen

Hoe beginnen met beleggen?

07 januari 2020

Als beginnend belegger komt er veel op je af. Laat je niet overweldigen door alles wat je moet weten. Deze tips helpen je direct op weg.
Lees meer


NewB haalt target

28 november 2019

Wat vorige week nog onmogelijk leek, is vandaag toch gelukt. De nieuwe coöperatieve bank NewB heeft de beoogde 30 miljoen euro opgehaald.
Lees meer


Nu of nooit voor NewB

21 november 2019

De nieuwe coöperatieve bank NewB moet tegen midden volgende week 30 miljoen euro ophalen om een banklicentie te kunnen verwerven.
Lees meer


Belgen vrezen voor nieuwe crisis

19 november 2019

Uit de ING-beleggersbarometer van oktober blijkt dat Belgische beleggers vrezen voor een nieuwe financiële crisis. Bijna de helft van de respondenten gelooft dat deze crisis al voor de zomer van 2020 zal starten.
Lees meer