Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggingsverzekeringen steeds populairder

Beleggingsverzekeringen steeds populairder

Beleggingsverzekeringen steeds populairder

24 december 2019

Door de aanhoudende lage rente zoeken spaarders naar producten die een hoger rendement kunnen opleveren, zoals bijvoorbeeld tak-23 verzekeringen.

Mensen die op zoek zijn naar een veilig alternatief voor een spaarrekening komen vaak in eerste instantie uit bij de tak 21-producten. Dit zijn levensverzekeringen met een bescherming van jouw inleg en een gewaarborgd rendement, soms ook aangevuld met een winstdeelname. Door de kapitaalbescherming en het gewaarborgde rendement weet je waar je aan toe bent, maar in veel gevallen komt het jaarlijkse rendement amper boven de inflatie uit. Al veel beter dan een spaarrekening, maar teleurstellend als je jouw kapitaal wil zien groeien.

Voor wie op zoek is naar een hoger rendement en niet vies is van wat risico, zijn er de Tak 23 producten. Hierbij is jouw inleg doorgaans niet beschermd en is er geen gegarandeerde rente. Het is een verzekeringsproduct dat gekoppeld is aan een beleggingsfonds en het rendement kan dus sterk variëren. Nemen we als voorbeeld een verzekering gekoppeld aan het AE Allianz Europe Equity Growth fonds, dan zien we voor 2019 een rendement van maar liefst 31,3%. Daartegenover staat wel een verlies van 15% in 2018. In 2017 en 2016 presteerde het fonds respectievelijk +13,5% en -3,9%. Deze beleggingsverzekering kan dus veel meer opleveren dan een veilige belegging, maar is tegelijk veel risicovoller.

Door de lage rentevoeten durven steeds meer mensen de stap te zetten naar de tak23-verzekeringen. Dat is ook de verzekeraar P&V niet ontgaan. Zij namen onlangs Private Insurer over, een Brusselse groep gespecialiseerd in deze beleggingsverzekeringen. 

Het nadeel bij al deze producten zijn de hoge instapkosten en beheerskosten. Mensen die sterk geïnteresseerd zijn in geldzaken doen er dan beter aan om zelf te leren beleggen. Om mooie rendementen te realiseren, kan je alvast deze tips om beter te beleggen lezen.


Laatste artikels over Beleggen

Goedgelovige Belgen laten zich oplichten met cryptomunten

08 mei 2020

Vorig jaar verloren de Belgen minstens 3 miljoen euro omdat ze een graantje wilden meepikken van de stijging van de bitcoin.
Lees meer


Veilig op reis met Bitcoin als injectiemiddel

06 april 2020

Als jij constant aan het dagdromen bent om de wereld rond te kunnen reizen en daarbij ook nog eens regelmatig last krijgt van jeukende voeten, dan heb je waarschijnlijk last van reislust.
Lees meer


Starten met beleggen? Tips en trucs

04 maart 2020

Ontdek wat u moet weten om effectief te beleggen aan de hand van deze tips en houvasten voor beginners.
Lees meer


Belgen willen beleggen in cryptocurrency maar laten zich oplichten

03 februari 2020

Dat Belgen willen beleggen in cryptocurrency blijkt uit een waarschuwing van de FSMA. Tussen 2017 en 2019 verloren goedgelovige beleggers zo'n 5 miljoen euro aan fraudeurs.
Lees meer


Onstabiel fiscaal klimaat ontmoedigt beleggers

27 januari 2020

Uit cijfers van Euronext Brussel blijkt dat de kleine belegger het laat afweten. De handel in de Bel Small index, die kleine bedrijven bevat, daalde met maar liefst 26%.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken