Je bent hier: Home > Nieuws > Hypothecair krediet herfinancieren blijft populair

Hypothecair krediet herfinancieren blijft populair

Hypothecair krediet herfinancieren blijft populair

23 januari 2020

Uit de jaarcijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren blijkt dat één op de vier nieuwe hypotheekleningen eigenlijk een herfinanciering is.

Door de extreem lage rentevoeten blijft het interessant om een duurder woonkrediet te herfinancieren. Er moeten uiteraard enkele kosten betaald worden, maar deze kunnen relatief snel terug verdiend worden. En daarna blijft er maandelijks wat meer budget over om te sparen of beleggen.

Daarnaast zorgde de afschaffing van de woonbonus voor een enorme rush op vastgoed en woonkredieten. In het laatste kwartaal van 2019 steeg het aantal hypothecaire kredieten met 69,1% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Op het gebied van wanbetalingen op leningen zijn we op de goede weg. Het aantal kredietnemers met een betalingsachterstand daalde in 2019 met 5,1% tot 336.691 mensen. Het totaal achterstallig bedrag daalde ook met 5,3% tot 2,7 miljard euro. De meeste betalingsproblemen doen zich voor bij leningen op afbetaling. Het achterstallig bedrag is dan ook relatief beperkt. Per persoon gaat het over 11.416 euro, terwijl twee derde van de gevallen zich onder de 5.000 euro situeert.


Laatste artikels over Leningen

Leenbedrag voor woningen op historisch hoog niveau

17 februari 2020

Uit cijfers van BNP Paribas Fortis blijkt dat de Belg vorig jaar gemiddeld 207.000 euro leende voor de aankoop van een woning.
Lees meer


Nooit zoveel woonkredieten toegekend als in 2019

02 februari 2020

In 2019 werden haast 310.000 hypothecaire kredieten toegekend. Vooral de afschaffing van de woonbonus zorgde voor een stormloop op de woonkredieten.
Lees meer


Massaal veel woonleningen afgesloten in oktober

07 november 2019

In oktober werden er 61% meer woonkredieten afgesloten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vooral het afschaffen van de woonbonus zet mensen ertoe aan om op dit moment te lenen.
Lees meer


Verkoop elektrische fietsen schiet de hoogte in

19 september 2019

Door de populariteit van de elektrische fietsen is er steeds meer vraag naar fietsverzekeringen en fietsleningen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken