Je bent hier: Home > Nieuws > Hypothecair krediet herfinancieren blijft populair

Hypothecair krediet herfinancieren blijft populair

Hypothecair krediet herfinancieren blijft populair

23 januari 2020

Uit de jaarcijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren blijkt dat één op de vier nieuwe hypotheekleningen eigenlijk een herfinanciering is.

Door de extreem lage rentevoeten blijft het interessant om een duurder woonkrediet te herfinancieren. Er moeten uiteraard enkele kosten betaald worden, maar deze kunnen relatief snel terug verdiend worden. En daarna blijft er maandelijks wat meer budget over om te sparen of beleggen.

Daarnaast zorgde de afschaffing van de woonbonus voor een enorme rush op vastgoed en woonkredieten. In het laatste kwartaal van 2019 steeg het aantal hypothecaire kredieten met 69,1% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Op het gebied van wanbetalingen op leningen zijn we op de goede weg. Het aantal kredietnemers met een betalingsachterstand daalde in 2019 met 5,1% tot 336.691 mensen. Het totaal achterstallig bedrag daalde ook met 5,3% tot 2,7 miljard euro. De meeste betalingsproblemen doen zich voor bij leningen op afbetaling. Het achterstallig bedrag is dan ook relatief beperkt. Per persoon gaat het over 11.416 euro, terwijl twee derde van de gevallen zich onder de 5.000 euro situeert.


Laatste artikels over Leningen

Betalingsuitstel voor woonkredieten

22 maart 2020

De banksector en de regering hebben afgesproken om getroffen gezinnen en bedrijven betalingsuitstel te geven op hun lening.
Lees meer


Hoe de afbetaling van je hypotheek pauzeren?

19 maart 2020

Met de huidige coronacrisis die voor veel tijdelijke werkloosheid zorgt, vragen mensen zich af hoe ze hun hypotheek kunnen blijven aflossen.
Lees meer


Woonkrediet weegt zwaar bij jonge gezinnen

11 maart 2020

Ruim vier op de tien jongeren besteden meer dan een derde van hun inkomen aan het afbetalen van een hypothecair krediet.
Lees meer


Een woonkrediet via een immo website

22 februari 2020

Immoweb, de zoekertjeswebsite voor vastgoed, gaat samenwerken met Keytrade Bank om woonkredieten aan de man te brengen.
Lees meer


Leenbedrag voor woningen op historisch hoog niveau

17 februari 2020

Uit cijfers van BNP Paribas Fortis blijkt dat de Belg vorig jaar gemiddeld 207.000 euro leende voor de aankoop van een woning.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken