Je bent hier: Home > Nieuws > Hypothecair krediet herfinancieren blijft populair

Hypothecair krediet herfinancieren blijft populair

Hypothecair krediet herfinancieren blijft populair

23 januari 2020

Uit de jaarcijfers van de Centrale voor kredieten aan particulieren blijkt dat één op de vier nieuwe hypotheekleningen eigenlijk een herfinanciering is.

Door de extreem lage rentevoeten blijft het interessant om een duurder woonkrediet te herfinancieren. Er moeten uiteraard enkele kosten betaald worden, maar deze kunnen relatief snel terug verdiend worden. En daarna blijft er maandelijks wat meer budget over om te sparen of beleggen.

Daarnaast zorgde de afschaffing van de woonbonus voor een enorme rush op vastgoed en woonkredieten. In het laatste kwartaal van 2019 steeg het aantal hypothecaire kredieten met 69,1% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Op het gebied van wanbetalingen op leningen zijn we op de goede weg. Het aantal kredietnemers met een betalingsachterstand daalde in 2019 met 5,1% tot 336.691 mensen. Het totaal achterstallig bedrag daalde ook met 5,3% tot 2,7 miljard euro. De meeste betalingsproblemen doen zich voor bij leningen op afbetaling. Het achterstallig bedrag is dan ook relatief beperkt. Per persoon gaat het over 11.416 euro, terwijl twee derde van de gevallen zich onder de 5.000 euro situeert.


Laatste artikels over Leningen

Banken vrezen grote kredietverliezen

07 augustus 2020

De echte impact van de coronacrisis zal er pas komen wanneer de steunmaatregelen van de overheid uitdoven. Banken bereiden zich er nu al op voor.
Lees meer


Coronacrisis zorgt voor toename betalingsachterstand

21 juni 2020

Belgische bedrijven merken sinds de coronacrisis op dat er meer klanten zijn met betalingsproblemen.
Lees meer


Corona zorgt voor meer digitale betalingen en veel betalingsuitstellen

15 juni 2020

Uit de coronamonitor van bankenfederatie Febelfin blijkt dat de Belg steeds vaker met de kaart betaalt. De banken verleenden ondertussen ook al meer dan 250.000 betalingsuitstellen.
Lees meer


Al meer dan 160.000 betalingsuitstellen toegestaan

24 april 2020

De Belgische banken hebben door de coronacrisis al meer dan 160.000 betalingsuitstellen toegestaan.
Lees meer


Betalingsuitstel voor woonkredieten

22 maart 2020

De banksector en de regering hebben afgesproken om getroffen gezinnen en bedrijven betalingsuitstel te geven op hun lening.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken