Je bent hier: Home > Nieuws > Belg blijft trouw aan klassieke verzekeringsmakelaar

Belg blijft trouw aan klassieke verzekeringsmakelaar

Belg blijft trouw aan klassieke verzekeringsmakelaar

26 januari 2020

Uit cijfers van Assuralia blijkt dat de Belg vooral kiest voor lokale makelaars voor het afsluiten van zijn verzekeringen. De online verkoop van verzekeringen komt in België amper van grond.

Bij schadeverzekeringen haalden de verzekeringsmakelaars een marktaandeel van maar liefst 61,2% in 2018. De overige koek werd vooral verdeeld tussen de banken en de exclusieve verzekeringsagenten, die aan één merk gebonden zijn. De online verkoop van verzekeringen was met een marktaandeel van 0,2% verwaarloosbaar.

De studie onderstreept dat mensen het internet vooral gebruiken om informatie op te zoeken en om vergelijkingen te maken. Zo kan je op verschillende websites bijvoorbeeld een autoverzekering simulatie maken. De effectieve aankoop gebeurt daarna nog meestal via de traditionele kanalen.

Het contrast met Nederland is groot. DPG Media heeft daar met haar website Independer een marktaandeel van 10% in autoverzekeringen en zelfs 25% in zorgverzekeringen. Een Belgische versie van deze website wordt momenteel klaargestoomd en zou na de zomer gelanceerd worden. Er zullen eerst autoverzekeringen worden aangeboden en later ook brandverzekeringen.

Ondanks de lage verkoop via internet zet de digitalisering zich wel sterk door. Klanten kunnen hun verzekeringen steeds vaker online raadplegen, schadegevallen aangeven en opvolgen.


Laatste artikels over Verzekeren

Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

29 maart 2020

De stormen Ciara en Dennis, die in februari door ons land trokken, veroorzaakten enorm veel schade. Er werden maar liefst 150.000 schadegevallen geopend.
Lees meer


Juridische documenten in een andere taal? Belangrijke tips!

19 maart 2020

Wanneer je te maken hebt met overeenkomsten, juridische brieven of contracten, wil je graag dat alles foutloos opgesteld wordt. Ook wanneer je zaken gaat doen in het buitenland dan wil je dat deze belangrijke juridische documenten correct vertaald worden. Een kleine fout in één van deze documenten kan verstrekkende gevolgen hebben voor jouw organisatie.
Lees meer


Betaal je autoverzekering op tijd

08 maart 2020

Ruim voor de vervaldag van je autoverzekering zal je een betalingsuitnodiging krijgen van jouw verzekeraar. Betaal deze ook op tijd.
Lees meer


Belgische verzekeringssector boekt ook in 2019 recordomzet

25 februari 2020

Uit schattingen van beroepsvereniging Assuralia blijkt dat de Belgische verzekeringssector in 2019 een nieuw record heeft neergezet. De omzet steeg met 4,4% tot 29,5 miljard euro.
Lees meer


Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

23 februari 2020

De verwachting was dat de verzekeraar Ageas het jaar 2019 kon afsluiten met een nettowinst van meer dan 1 miljard euro. Door tegenvallers in het Verenigd Koninkrijk werd dit symbolisch bedrag niet gehaald.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken