Je bent hier: Home > Nieuws > Belg blijft trouw aan klassieke verzekeringsmakelaar

Belg blijft trouw aan klassieke verzekeringsmakelaar

Belg blijft trouw aan klassieke verzekeringsmakelaar

26 januari 2020

Uit cijfers van Assuralia blijkt dat de Belg vooral kiest voor lokale makelaars voor het afsluiten van zijn verzekeringen. De online verkoop van verzekeringen komt in België amper van grond.

Bij schadeverzekeringen haalden de verzekeringsmakelaars een marktaandeel van maar liefst 61,2% in 2018. De overige koek werd vooral verdeeld tussen de banken en de exclusieve verzekeringsagenten, die aan één merk gebonden zijn. De online verkoop van verzekeringen was met een marktaandeel van 0,2% verwaarloosbaar.

De studie onderstreept dat mensen het internet vooral gebruiken om informatie op te zoeken en om vergelijkingen te maken. Zo kan je op verschillende websites bijvoorbeeld een autoverzekering simulatie maken. De effectieve aankoop gebeurt daarna nog meestal via de traditionele kanalen.

Het contrast met Nederland is groot. DPG Media heeft daar met haar website Independer een marktaandeel van 10% in autoverzekeringen en zelfs 25% in zorgverzekeringen. Een Belgische versie van deze website wordt momenteel klaargestoomd en zou na de zomer gelanceerd worden. Er zullen eerst autoverzekeringen worden aangeboden en later ook brandverzekeringen.

Ondanks de lage verkoop via internet zet de digitalisering zich wel sterk door. Klanten kunnen hun verzekeringen steeds vaker online raadplegen, schadegevallen aangeven en opvolgen.


Laatste artikels over Verzekeren

Storm Ciara zorgt voor miljoenen schade

15 februari 2020

Verzekeraar AG laat weten dat het minstens 40 miljoen euro zal uitkeren aan klanten die getroffen werden door de storm Ciara.
Lees meer


Waarom is een autoverzekering verplicht?

19 januari 2020

Je kan je verzekeren tegen allerlei mogelijke schade, maar daar ben je vaak vrij in. Sommige verzekeringen zijn echter wel verplicht, zoals de autoverzekering. Waarom is dat juist?
Lees meer


Autosalon levert kortingen op voor autoleningen en autoverzekeringen

13 januari 2020

Het Autosalon is vrijdag van start gegaan. Traditioneel gezien verlagen banken en verzekeraars daarom een hele tijd hun tarieven.
Lees meer


Cyberverzekering

08 november 2019

Een cyberverzekering is een verzekering die je beschermt tegen schadelijke invloeden van cybercriminelen, maar ook tegen menselijke fouten van webbeheerders en technische problemen van computersystemen en de schade die hieruit kan voortkomen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken