Je bent hier: Home > Nieuws > Belg blijft trouw aan klassieke verzekeringsmakelaar

Belg blijft trouw aan klassieke verzekeringsmakelaar

Belg blijft trouw aan klassieke verzekeringsmakelaar

26 januari 2020

Uit cijfers van Assuralia blijkt dat de Belg vooral kiest voor lokale makelaars voor het afsluiten van zijn verzekeringen. De online verkoop van verzekeringen komt in België amper van grond.

Bij schadeverzekeringen haalden de verzekeringsmakelaars een marktaandeel van maar liefst 61,2% in 2018. De overige koek werd vooral verdeeld tussen de banken en de exclusieve verzekeringsagenten, die aan één merk gebonden zijn. De online verkoop van verzekeringen was met een marktaandeel van 0,2% verwaarloosbaar.

De studie onderstreept dat mensen het internet vooral gebruiken om informatie op te zoeken en om vergelijkingen te maken. Zo kan je op verschillende websites bijvoorbeeld een autoverzekering simulatie maken. De effectieve aankoop gebeurt daarna nog meestal via de traditionele kanalen.

Het contrast met Nederland is groot. DPG Media heeft daar met haar website Independer een marktaandeel van 10% in autoverzekeringen en zelfs 25% in zorgverzekeringen. Een Belgische versie van deze website wordt momenteel klaargestoomd en zou na de zomer gelanceerd worden. Er zullen eerst autoverzekeringen worden aangeboden en later ook brandverzekeringen.

Ondanks de lage verkoop via internet zet de digitalisering zich wel sterk door. Klanten kunnen hun verzekeringen steeds vaker online raadplegen, schadegevallen aangeven en opvolgen.


Laatste artikels over Verzekeren

AG verzekert eerste zelfrijdende voertuig in België

15 september 2020

Aan het  Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent werd Olli 2.0 in gebruik genomen, de eerste zelfrijdende shuttlebus die zich in het verkeer mengt.
Lees meer


Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.
Lees meer


Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

13 mei 2020

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt dat verzekeraars een deel van de premies van autoverzekeringen moeten terugbetalen aan hun klanten.
Lees meer


Lockdown zorgt voor minder ongevallen

22 april 2020

De coronacrisis en de lockdown zorgt voor minder auto's op de baan. Daarom daalt ook het aantal ongevallen. Dit zal zich echter niet vertalen in een goedkopere autoverzekering.
Lees meer


Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

12 april 2020

Omdat er door de coronacrisis veel minder met de wagen wordt gereden, schat de verzekeraar Corona Direct dat hij 4 miljoen aan premies zal moeten terug storten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken