Je bent hier: Home > Nieuws > Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

23 februari 2020

De verwachting was dat de verzekeraar Ageas het jaar 2019 kon afsluiten met een nettowinst van meer dan 1 miljard euro. Door tegenvallers in het Verenigd Koninkrijk werd dit symbolisch bedrag niet gehaald.

In de eerste drie kwartalen realiseerde Ageas al een nettowinst van 877 miljoen euro. Voor het hele boekjaar leek een winst van meer dan 1 miljard euro dus binnen handbereik. Ageas sloot het jaar echter af met een nettowinst van 979 miljoen euro. De hoogste winst ooit voor het bedrijf, maar toch lager dan verwacht. Op de beurs daalde het aandeel dan ook.

De oorzaak van de mindere cijfers is ondermeer te vinden in het Verenigd Koninkrijk. Ageas werd daar geconfronteerd met hoge schadeclaims in de autoverzekeringen en moest meerdere miljoenen euro's uitkeren. Hoewel het eerder over toevallige claims gaat, is de reputatie van de Britten als veilige chauffeurs al lang aan het verslechteren. In een concurrentiële markt als Engeland valt dus amper nog iets te verdienen met autoverzekeringen.

Dat is anders in een markt als China, waar Ageas steeds grotere omzetten en winsten boekt. Daarnaast is de verzekeraar ook in andere groeimarkten op zoek naar degelijke overnameprooien. In het afgelopen jaar viste Ageas enkele keren achter het net, maar een grote overname komt er hoe dan ook aan. De verzekeraar beschikt over een ruime oorlogskas die ingezet zal worden.

Op de beurs kon het aandeel Ageas in december bijna de €55 aantikken, maar vrijdag sloot het af op €47,48. De koerszwakte maakt het aandeel al snel interessant voor de beleggers. Het dividend per aandeel komt namelijk uit op 2,65 euro. Dat geeft een brutorendement van 5,5% of een netto rendement van 3,9%. Uiteraard veel beter dan wat een spaarrekening te bieden heeft. En misschien wel het geknipte moment om te starten met beleggen.


Laatste artikels over Verzekeren

Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

29 maart 2020

De stormen Ciara en Dennis, die in februari door ons land trokken, veroorzaakten enorm veel schade. Er werden maar liefst 150.000 schadegevallen geopend.
Lees meer


Juridische documenten in een andere taal? Belangrijke tips!

19 maart 2020

Wanneer je te maken hebt met overeenkomsten, juridische brieven of contracten, wil je graag dat alles foutloos opgesteld wordt. Ook wanneer je zaken gaat doen in het buitenland dan wil je dat deze belangrijke juridische documenten correct vertaald worden. Een kleine fout in één van deze documenten kan verstrekkende gevolgen hebben voor jouw organisatie.
Lees meer


Betaal je autoverzekering op tijd

08 maart 2020

Ruim voor de vervaldag van je autoverzekering zal je een betalingsuitnodiging krijgen van jouw verzekeraar. Betaal deze ook op tijd.
Lees meer


Belgische verzekeringssector boekt ook in 2019 recordomzet

25 februari 2020

Uit schattingen van beroepsvereniging Assuralia blijkt dat de Belgische verzekeringssector in 2019 een nieuw record heeft neergezet. De omzet steeg met 4,4% tot 29,5 miljard euro.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken