Je bent hier: Home > Nieuws > Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

23 februari 2020

De verwachting was dat de verzekeraar Ageas het jaar 2019 kon afsluiten met een nettowinst van meer dan 1 miljard euro. Door tegenvallers in het Verenigd Koninkrijk werd dit symbolisch bedrag niet gehaald.

In de eerste drie kwartalen realiseerde Ageas al een nettowinst van 877 miljoen euro. Voor het hele boekjaar leek een winst van meer dan 1 miljard euro dus binnen handbereik. Ageas sloot het jaar echter af met een nettowinst van 979 miljoen euro. De hoogste winst ooit voor het bedrijf, maar toch lager dan verwacht. Op de beurs daalde het aandeel dan ook.

De oorzaak van de mindere cijfers is ondermeer te vinden in het Verenigd Koninkrijk. Ageas werd daar geconfronteerd met hoge schadeclaims in de autoverzekeringen en moest meerdere miljoenen euro's uitkeren. Hoewel het eerder over toevallige claims gaat, is de reputatie van de Britten als veilige chauffeurs al lang aan het verslechteren. In een concurrentiële markt als Engeland valt dus amper nog iets te verdienen met autoverzekeringen.

Dat is anders in een markt als China, waar Ageas steeds grotere omzetten en winsten boekt. Daarnaast is de verzekeraar ook in andere groeimarkten op zoek naar degelijke overnameprooien. In het afgelopen jaar viste Ageas enkele keren achter het net, maar een grote overname komt er hoe dan ook aan. De verzekeraar beschikt over een ruime oorlogskas die ingezet zal worden.

Op de beurs kon het aandeel Ageas in december bijna de €55 aantikken, maar vrijdag sloot het af op €47,48. De koerszwakte maakt het aandeel al snel interessant voor de beleggers. Het dividend per aandeel komt namelijk uit op 2,65 euro. Dat geeft een brutorendement van 5,5% of een netto rendement van 3,9%. Uiteraard veel beter dan wat een spaarrekening te bieden heeft. En misschien wel het geknipte moment om te starten met beleggen.


Laatste artikels over Verzekeren

AG verzekert eerste zelfrijdende voertuig in België

15 september 2020

Aan het  Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent werd Olli 2.0 in gebruik genomen, de eerste zelfrijdende shuttlebus die zich in het verkeer mengt.
Lees meer


Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.
Lees meer


Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

13 mei 2020

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt dat verzekeraars een deel van de premies van autoverzekeringen moeten terugbetalen aan hun klanten.
Lees meer


Lockdown zorgt voor minder ongevallen

22 april 2020

De coronacrisis en de lockdown zorgt voor minder auto's op de baan. Daarom daalt ook het aantal ongevallen. Dit zal zich echter niet vertalen in een goedkopere autoverzekering.
Lees meer


Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

12 april 2020

Omdat er door de coronacrisis veel minder met de wagen wordt gereden, schat de verzekeraar Corona Direct dat hij 4 miljoen aan premies zal moeten terug storten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken