Je bent hier: Home > Nieuws > Belgische verzekeringssector boekt ook in 2019 recordomzet

Belgische verzekeringssector boekt ook in 2019 recordomzet

Belgische verzekeringssector boekt ook in 2019 recordomzet

25 februari 2020

Uit schattingen van beroepsvereniging Assuralia blijkt dat de Belgische verzekeringssector in 2019 een nieuw record heeft neergezet. De omzet steeg met 4,4% tot 29,5 miljard euro.

In 2015 en 2016 was er nog een krimp in de omzet, maar door de goede cijfers van 2019 is er voor het derde opeenvolgende jaar een groei waar te nemen.

De tak schadeverzekeringen bleef groeien en bleef ook in 2019 rendabel. Bij de autoverzekeringen was er een groei van 1,7% in de omzet. Dankzij betere veiligheidssystemen en een betere weginfrastuctuur daalt het aantal ongevallen stelselmatig. Op tien jaar tijd is een autoverzekering zo'n 53 euro goedkoper geworden, gecorrigeerd voor inflatie.

Voor de verzekeraars blijft de impact van sommige ongevallen wel groot. Er waren in 2018 bijvoorbeeld 831 zware schadegevallen waarbij voor meer dan 125.000 euro schade moest vergoed worden. In totaal tekenden de zware ongevallen voor 30% van de totale schadelast over 340.618 schadegevallen.

Ook de brandverzekeringen blijven groeien. De verzekeraars stellen bovendien vast dat de intensiteit en de frequentie van stormen en overstromingen blijven toenemen. In maart 2019 waren er bijvoorbeeld veel schadedossiers door omgewaaide bomen en weggevlogen dakpannen. De verzekeraars spreken over een grote storm als er meer dan 25.000 schadegevallen zijn. Tijdens de huidige maand was er met Ciara bijvoorbeeld weer een grote storm.

De definitieve cijfers van 2019 zijn pas in het najaar beschikbaar.


Laatste artikels over Verzekeren

Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

29 maart 2020

De stormen Ciara en Dennis, die in februari door ons land trokken, veroorzaakten enorm veel schade. Er werden maar liefst 150.000 schadegevallen geopend.
Lees meer


Juridische documenten in een andere taal? Belangrijke tips!

19 maart 2020

Wanneer je te maken hebt met overeenkomsten, juridische brieven of contracten, wil je graag dat alles foutloos opgesteld wordt. Ook wanneer je zaken gaat doen in het buitenland dan wil je dat deze belangrijke juridische documenten correct vertaald worden. Een kleine fout in één van deze documenten kan verstrekkende gevolgen hebben voor jouw organisatie.
Lees meer


Betaal je autoverzekering op tijd

08 maart 2020

Ruim voor de vervaldag van je autoverzekering zal je een betalingsuitnodiging krijgen van jouw verzekeraar. Betaal deze ook op tijd.
Lees meer


Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

23 februari 2020

De verwachting was dat de verzekeraar Ageas het jaar 2019 kon afsluiten met een nettowinst van meer dan 1 miljard euro. Door tegenvallers in het Verenigd Koninkrijk werd dit symbolisch bedrag niet gehaald.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken