Je bent hier: Home > Nieuws > Betaal je autoverzekering op tijd

Betaal je autoverzekering op tijd

Betaal je autoverzekering op tijd

08 maart 2020

Ruim voor de vervaldag van je autoverzekering zal je een betalingsuitnodiging krijgen van jouw verzekeraar. Betaal deze ook op tijd.

Op de groene kaart van je autoverzekering staat vermeld tot welke datum je verzekerd bent. Ruim op tijd zal je van jouw verzekeraar een betalingsuitnodiging krijgen en een nieuwe tijdelijke groene kaart, waarbij de vervaldatum van jouw verzekering al met een maand verlengd is. Nadat je de betaling hebt uitgevoerd krijg je vervolgens een nieuwe groene kaart die weer een jaar geldig is.

Betaal je de verzekeraar te laat, dan zal deze een aanmaning sturen, meestal per aangetekende brief. Betaal je vervolgens onmiddellijk, dan loopt het contract gewoon verder. Betaal je nog steeds niet, dan zal jouw autoverzekering opgeschort worden. Vervolgens zal de verzekeraar het contract per aangetekende brief stopzetten waarna je op de lijst van wanbetalers wordt ingeschreven. Dat zal het moeilijk maken om nog een nieuwe verzekering af te sluiten, zelfs bij een andere partij.

Autoverzekeringen kunnen duur zijn en een serieuze hap uit jouw budget nemen. Maar bedenk wel dat de basis autoverzekering, de zogenaamde BA, steeds verplicht is. Om een goedkopere autoverzekering te vinden kan je bij verschillende partijen een autoverzekering simulatie maken.


Laatste artikels over Verzekeren

AG verzekert eerste zelfrijdende voertuig in België

15 september 2020

Aan het  Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent werd Olli 2.0 in gebruik genomen, de eerste zelfrijdende shuttlebus die zich in het verkeer mengt.
Lees meer


Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.
Lees meer


Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

13 mei 2020

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt dat verzekeraars een deel van de premies van autoverzekeringen moeten terugbetalen aan hun klanten.
Lees meer


Lockdown zorgt voor minder ongevallen

22 april 2020

De coronacrisis en de lockdown zorgt voor minder auto's op de baan. Daarom daalt ook het aantal ongevallen. Dit zal zich echter niet vertalen in een goedkopere autoverzekering.
Lees meer


Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

12 april 2020

Omdat er door de coronacrisis veel minder met de wagen wordt gereden, schat de verzekeraar Corona Direct dat hij 4 miljoen aan premies zal moeten terug storten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken