Je bent hier: Home > Nieuws > Betaal je autoverzekering op tijd

Betaal je autoverzekering op tijd

Betaal je autoverzekering op tijd

08 maart 2020

Ruim voor de vervaldag van je autoverzekering zal je een betalingsuitnodiging krijgen van jouw verzekeraar. Betaal deze ook op tijd.

Op de groene kaart van je autoverzekering staat vermeld tot welke datum je verzekerd bent. Ruim op tijd zal je van jouw verzekeraar een betalingsuitnodiging krijgen en een nieuwe tijdelijke groene kaart, waarbij de vervaldatum van jouw verzekering al met een maand verlengd is. Nadat je de betaling hebt uitgevoerd krijg je vervolgens een nieuwe groene kaart die weer een jaar geldig is.

Betaal je de verzekeraar te laat, dan zal deze een aanmaning sturen, meestal per aangetekende brief. Betaal je vervolgens onmiddellijk, dan loopt het contract gewoon verder. Betaal je nog steeds niet, dan zal jouw autoverzekering opgeschort worden. Vervolgens zal de verzekeraar het contract per aangetekende brief stopzetten waarna je op de lijst van wanbetalers wordt ingeschreven. Dat zal het moeilijk maken om nog een nieuwe verzekering af te sluiten, zelfs bij een andere partij.

Autoverzekeringen kunnen duur zijn en een serieuze hap uit jouw budget nemen. Maar bedenk wel dat de basis autoverzekering, de zogenaamde BA, steeds verplicht is. Om een goedkopere autoverzekering te vinden kan je bij verschillende partijen een autoverzekering simulatie maken.


Laatste artikels over Verzekeren

Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

29 maart 2020

De stormen Ciara en Dennis, die in februari door ons land trokken, veroorzaakten enorm veel schade. Er werden maar liefst 150.000 schadegevallen geopend.
Lees meer


Juridische documenten in een andere taal? Belangrijke tips!

19 maart 2020

Wanneer je te maken hebt met overeenkomsten, juridische brieven of contracten, wil je graag dat alles foutloos opgesteld wordt. Ook wanneer je zaken gaat doen in het buitenland dan wil je dat deze belangrijke juridische documenten correct vertaald worden. Een kleine fout in één van deze documenten kan verstrekkende gevolgen hebben voor jouw organisatie.
Lees meer


Belgische verzekeringssector boekt ook in 2019 recordomzet

25 februari 2020

Uit schattingen van beroepsvereniging Assuralia blijkt dat de Belgische verzekeringssector in 2019 een nieuw record heeft neergezet. De omzet steeg met 4,4% tot 29,5 miljard euro.
Lees meer


Nettowinst Ageas blijft onder verwachtingen

23 februari 2020

De verwachting was dat de verzekeraar Ageas het jaar 2019 kon afsluiten met een nettowinst van meer dan 1 miljard euro. Door tegenvallers in het Verenigd Koninkrijk werd dit symbolisch bedrag niet gehaald.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken