Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe de afbetaling van je hypotheek pauzeren?

Hoe de afbetaling van je hypotheek pauzeren?

Hoe de afbetaling van je hypotheek pauzeren?

19 maart 2020

Met de huidige coronacrisis die voor veel tijdelijke werkloosheid zorgt, vragen mensen zich af hoe ze hun hypotheek kunnen blijven aflossen.

Als je geconfronteerd wordt met betalingsproblemen om welke reden dan ook, kan je steeds aan jouw bank vragen om de afbetaling van je woonkrediet tijdelijk aan te passen. Dat kan zijn omdat je bijvoorbeeld een operatie moet ondergaan met daarna een langdurig herstel, waardoor je terugvalt op lagere inkomsten. In dat geval kan de bank toestaan dat je alleen de rente van jouw woonkrediet maandelijks betaalt en het kapitaalsdeel wordt dan tijdelijk niet afbetaald.

In het geval van een langdurig lichamelijk herstel weet je op voorhand dat je het financieel moeilijk zal krijgen. Daarom neem je best zo snel mogelijk contact op met jouw bank om jouw situatie uit te leggen. Wacht niet tot het te laat is en voorkom dat je een aflossing niet kan nakomen. 

Door de coronacrisis hebben de Belgische banken reeds opgeroepen om eventuele betalingsmoeilijkheden te melden. Op die manier kan geval per geval bekeken worden welke mogelijkheden er zijn. Zo kan bijvoorbeeld de looptijd van de lening verlengd worden of kan er dus een uitstel van betaling overeen gekomen worden.

In veel gevallen rekent de bank wel dossierkosten aan om het woonkrediet aan te passen. In de huidige crisis hebben sommige banken al besloten om deze kosten te laten vallen.


Laatste artikels over Leningen

KBC Mobile app krijgt extra uitbreidingen

22 juni 2020

In de mobiele app van KBC kan je voortaan tankbeurten starten en betalen of een deelauto reserveren. Verder wordt er ook hard gewerkt aan een stemassistent.
Lees meer


Coronacrisis zorgt voor toename betalingsachterstand

21 juni 2020

Belgische bedrijven merken sinds de coronacrisis op dat er meer klanten zijn met betalingsproblemen.
Lees meer


Corona zorgt voor meer digitale betalingen en veel betalingsuitstellen

15 juni 2020

Uit de coronamonitor van bankenfederatie Febelfin blijkt dat de Belg steeds vaker met de kaart betaalt. De banken verleenden ondertussen ook al meer dan 250.000 betalingsuitstellen.
Lees meer


Al meer dan 160.000 betalingsuitstellen toegestaan

24 april 2020

De Belgische banken hebben door de coronacrisis al meer dan 160.000 betalingsuitstellen toegestaan.
Lees meer


Betalingsuitstel voor woonkredieten

22 maart 2020

De banksector en de regering hebben afgesproken om getroffen gezinnen en bedrijven betalingsuitstel te geven op hun lening.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken