Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe de afbetaling van je hypotheek pauzeren?

Hoe de afbetaling van je hypotheek pauzeren?

Hoe de afbetaling van je hypotheek pauzeren?

19 maart 2020

Met de huidige coronacrisis die voor veel tijdelijke werkloosheid zorgt, vragen mensen zich af hoe ze hun hypotheek kunnen blijven aflossen.

Als je geconfronteerd wordt met betalingsproblemen om welke reden dan ook, kan je steeds aan jouw bank vragen om de afbetaling van je woonkrediet tijdelijk aan te passen. Dat kan zijn omdat je bijvoorbeeld een operatie moet ondergaan met daarna een langdurig herstel, waardoor je terugvalt op lagere inkomsten. In dat geval kan de bank toestaan dat je alleen de rente van jouw woonkrediet maandelijks betaalt en het kapitaalsdeel wordt dan tijdelijk niet afbetaald.

In het geval van een langdurig lichamelijk herstel weet je op voorhand dat je het financieel moeilijk zal krijgen. Daarom neem je best zo snel mogelijk contact op met jouw bank om jouw situatie uit te leggen. Wacht niet tot het te laat is en voorkom dat je een aflossing niet kan nakomen. 

Door de coronacrisis hebben de Belgische banken reeds opgeroepen om eventuele betalingsmoeilijkheden te melden. Op die manier kan geval per geval bekeken worden welke mogelijkheden er zijn. Zo kan bijvoorbeeld de looptijd van de lening verlengd worden of kan er dus een uitstel van betaling overeen gekomen worden.

In veel gevallen rekent de bank wel dossierkosten aan om het woonkrediet aan te passen. In de huidige crisis hebben sommige banken al besloten om deze kosten te laten vallen.


Laatste artikels over Leningen

Betalingsuitstel voor woonkredieten

22 maart 2020

De banksector en de regering hebben afgesproken om getroffen gezinnen en bedrijven betalingsuitstel te geven op hun lening.
Lees meer


Woonkrediet weegt zwaar bij jonge gezinnen

11 maart 2020

Ruim vier op de tien jongeren besteden meer dan een derde van hun inkomen aan het afbetalen van een hypothecair krediet.
Lees meer


Een woonkrediet via een immo website

22 februari 2020

Immoweb, de zoekertjeswebsite voor vastgoed, gaat samenwerken met Keytrade Bank om woonkredieten aan de man te brengen.
Lees meer


Leenbedrag voor woningen op historisch hoog niveau

17 februari 2020

Uit cijfers van BNP Paribas Fortis blijkt dat de Belg vorig jaar gemiddeld 207.000 euro leende voor de aankoop van een woning.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken