Je bent hier: Home > Nieuws > Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

29 maart 2020

De stormen Ciara en Dennis, die in februari door ons land trokken, veroorzaakten enorm veel schade. Er werden maar liefst 150.000 schadegevallen geopend.

Schade veroorzaakt door een storm, zoals dakpannen die gaan vliegen of bomen die op een huis vallen, is gedekt door de brandverzekering. De stormen Ciara en Dennis veroorzaakten voor zo'n 300 miljoen euro schade die door de verzekeringsmaatschappijen werd vergoed.

Alle verzekeraars samen kregen zo'n 150.000 dossiers te verwerken. De gemiddelde schadevergoeding per dossier komt dus uit op zo'n 2.000 euro. Volgens Assuralia is dat normaal voor stormen.

In de afgelopen tien jaren waren er nog stormen die voor veel schade zorgden. In 2014 was er de pinksterstorm, waarbij vooral veel schade werd veroorzaakt door inslagende hagel. In totaal keerden de verzekeraars toen voor 650 miljoen euro schadevergoedingen uit. In 2019 was er dan weer stormweer in maart. De schade bedroeg toen 236 miljoen euro.


Laatste artikels over Verzekeren

Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.
Lees meer


Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

13 mei 2020

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt dat verzekeraars een deel van de premies van autoverzekeringen moeten terugbetalen aan hun klanten.
Lees meer


Lockdown zorgt voor minder ongevallen

22 april 2020

De coronacrisis en de lockdown zorgt voor minder auto's op de baan. Daarom daalt ook het aantal ongevallen. Dit zal zich echter niet vertalen in een goedkopere autoverzekering.
Lees meer


Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

12 april 2020

Omdat er door de coronacrisis veel minder met de wagen wordt gereden, schat de verzekeraar Corona Direct dat hij 4 miljoen aan premies zal moeten terug storten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken