Je bent hier: Home > Nieuws > Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

29 maart 2020

De stormen Ciara en Dennis, die in februari door ons land trokken, veroorzaakten enorm veel schade. Er werden maar liefst 150.000 schadegevallen geopend.

Schade veroorzaakt door een storm, zoals dakpannen die gaan vliegen of bomen die op een huis vallen, is gedekt door de brandverzekering. De stormen Ciara en Dennis veroorzaakten voor zo'n 300 miljoen euro schade die door de verzekeringsmaatschappijen werd vergoed.

Alle verzekeraars samen kregen zo'n 150.000 dossiers te verwerken. De gemiddelde schadevergoeding per dossier komt dus uit op zo'n 2.000 euro. Volgens Assuralia is dat normaal voor stormen.

In de afgelopen tien jaren waren er nog stormen die voor veel schade zorgden. In 2014 was er de pinksterstorm, waarbij vooral veel schade werd veroorzaakt door inslagende hagel. In totaal keerden de verzekeraars toen voor 650 miljoen euro schadevergoedingen uit. In 2019 was er dan weer stormweer in maart. De schade bedroeg toen 236 miljoen euro.


Laatste artikels over Verzekeren

Stormen zorgen in 2020 voor de meeste schadegevallen in tien jaren

12 maart 2021

De voorbije dagen zorgden de hevige winden voor veel schadegevallen. De verzekeraars hebben hun handen weer vol met aangiftes van stormschade.
Lees meer


Groene kaart wordt gedigitaliseerd

01 maart 2021

Onlangs veranderde de traditionele groene kaart voor de autoverzekering in een wit papier. In de komende jaren volgt een verdere digitalisering.
Lees meer


Gevoelig minder ongevallen in 2020

26 februari 2021

De kans op een aanrijding is in 2020 verder gedaald. Definitieve cijfers zijn nog niet gepubliceerd, maar het aantal ongevallen is door de lockdown en het thuiswerken gevoelig gedaald.
Lees meer


Belfius beste digitale verzekeraar in België

18 februari 2021

Consultingbedrijf Sia Partners maakte een rangschikking van de Belgische verzekeraars die het best scoren qua digitaal aanbod en dienstverlening.
Lees meer


Schadedatabank moet verzekeringsfraude halt toeroepen

30 januari 2021

De Belgische verzekeraars richten samen een databank op om oplichters sneller op het spoor te komen. Jaarlijks proberen zij de verzekeraars voor honderden miljoenen op te lichten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken