Je bent hier: Home > Nieuws > Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

12 april 2020

Omdat er door de coronacrisis veel minder met de wagen wordt gereden, schat de verzekeraar Corona Direct dat hij 4 miljoen aan premies zal moeten terug storten.

Door de coronacrisis en de lockdown blijven heel wat auto's op stal staan en worden er veel minder kilometers gereden. Voor de klanten van de verzekeraar met de momenteel wat ongelukkige naam 'Corona Direct' is dat eigenlijk goed nieuws. Omdat ze een kilometerverzekering hebben afgesloten zullen ze een deel van hun premie terugbetaald krijgen.

Corona Direct schat momenteel dat de klanten een derde minder kilometers zullen afleggen. Bij de start van het contract of bij de verlenging betalen deze klanten een voorschot op de eindfactuur. Op het einde van het jaar geven ze door hoeveel kilometers ze gereden hebben. Als de klanten minder hebben gereden dan verwacht, dan krijgen ze een deel van de premie terug gestort. Corona Direct verwacht nu dat dit bedrag zal oplopen tot zo'n 4 miljoen euro.

Over de groei in het aantal klanten geeft Corona Direct momenteel nog geen informatie. Heel wat partijen in allerlei sectoren merken op dat consumenten meer tijd hebben om hun bestaande vaste kosten te analyseren en aanbieders te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan de elektriciteits- of telecomfactuur. Dat zet vele consumenten aan om in de huidige periode een switch tussen deze leveranciers voor te bereiden. Maar ook op verzekeringen kan flink wat bespaard worden door de goedkoopste aanbieder te kiezen.

Ook interesse in lagere vaste kosten? Maak dan een autoverzekering simulatie.


Laatste artikels over Verzekeren

Mediahuis en Van Breda lanceren vergelijkingswebsite Voilà

23 november 2020

Mediahuis, de groep boven kranten als De Standaard en de Gazet Van Antwerpen, lanceert binnenkort een vergelijkingswebsite voor verzekeringen. Het gaat over een samenwerking met de makelaar Vanbreda Risk & Benefits.
Lees meer


Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

30 september 2020

Ethias probeert met de nieuwe digitale verzekeraar Flora de concurrentie aan te gaan met de grote techbedrijven en de Insurtechs.
Lees meer


AG verzekert eerste zelfrijdende voertuig in België

15 september 2020

Aan het  Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent werd Olli 2.0 in gebruik genomen, de eerste zelfrijdende shuttlebus die zich in het verkeer mengt.
Lees meer


Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.
Lees meer


Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

13 mei 2020

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt dat verzekeraars een deel van de premies van autoverzekeringen moeten terugbetalen aan hun klanten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken