Je bent hier: Home > Nieuws > Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

12 april 2020

Omdat er door de coronacrisis veel minder met de wagen wordt gereden, schat de verzekeraar Corona Direct dat hij 4 miljoen aan premies zal moeten terug storten.

Door de coronacrisis en de lockdown blijven heel wat auto's op stal staan en worden er veel minder kilometers gereden. Voor de klanten van de verzekeraar met de momenteel wat ongelukkige naam 'Corona Direct' is dat eigenlijk goed nieuws. Omdat ze een kilometerverzekering hebben afgesloten zullen ze een deel van hun premie terugbetaald krijgen.

Corona Direct schat momenteel dat de klanten een derde minder kilometers zullen afleggen. Bij de start van het contract of bij de verlenging betalen deze klanten een voorschot op de eindfactuur. Op het einde van het jaar geven ze door hoeveel kilometers ze gereden hebben. Als de klanten minder hebben gereden dan verwacht, dan krijgen ze een deel van de premie terug gestort. Corona Direct verwacht nu dat dit bedrag zal oplopen tot zo'n 4 miljoen euro.

Over de groei in het aantal klanten geeft Corona Direct momenteel nog geen informatie. Heel wat partijen in allerlei sectoren merken op dat consumenten meer tijd hebben om hun bestaande vaste kosten te analyseren en aanbieders te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan de elektriciteits- of telecomfactuur. Dat zet vele consumenten aan om in de huidige periode een switch tussen deze leveranciers voor te bereiden. Maar ook op verzekeringen kan flink wat bespaard worden door de goedkoopste aanbieder te kiezen.

Ook interesse in lagere vaste kosten? Maak dan een autoverzekering simulatie.


Laatste artikels over Verzekeren

Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

13 mei 2020

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt dat verzekeraars een deel van de premies van autoverzekeringen moeten terugbetalen aan hun klanten.
Lees meer


Lockdown zorgt voor minder ongevallen

22 april 2020

De coronacrisis en de lockdown zorgt voor minder auto's op de baan. Daarom daalt ook het aantal ongevallen. Dit zal zich echter niet vertalen in een goedkopere autoverzekering.
Lees meer


Stormen richten voor 300 miljoen euro schade aan

29 maart 2020

De stormen Ciara en Dennis, die in februari door ons land trokken, veroorzaakten enorm veel schade. Er werden maar liefst 150.000 schadegevallen geopend.
Lees meer


Juridische documenten in een andere taal? Belangrijke tips!

19 maart 2020

Wanneer je te maken hebt met overeenkomsten, juridische brieven of contracten, wil je graag dat alles foutloos opgesteld wordt. Ook wanneer je zaken gaat doen in het buitenland dan wil je dat deze belangrijke juridische documenten correct vertaald worden. Een kleine fout in één van deze documenten kan verstrekkende gevolgen hebben voor jouw organisatie.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken