Je bent hier: Home > Nieuws > Al meer dan 160.000 betalingsuitstellen toegestaan

Al meer dan 160.000 betalingsuitstellen toegestaan

Al meer dan 160.000 betalingsuitstellen toegestaan

24 april 2020

De Belgische banken hebben door de coronacrisis al meer dan 160.000 betalingsuitstellen toegestaan.

Door de coronacrisis werd een steunpakket uitgewerkt waardoor mensen en bedrijven met betalingsproblemen extra zuurstof krijgen. Particulieren kunnen de afbetaling van hun woonkrediet voor een periode van maximaal zes maanden pauzeren. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moeten de particulieren bewijzen dat de coronacrisis een impact heeft op hun inkomsten. Ze mogen ook niet meer dan 25.000 euro op hun spaarrekening en zichtrekening hebben staan. Bovendien is het uitstel niet mogelijk voor wie al een betaalachterstand had.

Uit cijfers van de bankenkoepel Febelfin blijkt dat op 22 april al 66.514 particulieren een betalingsuitstel hebben gekregen. In totaal gaat het over een kredietbedrag van 6,9 miljard of gemiddeld 104.000 euro per krediet.

Ook bedrijven kunnen uitstel krijgen van hun kapitaalbetalingen, tot en met 31 oktober 2020. Er werden al 98.826 dossiers goedgekeurd, voor een totaal bedrag van 13,8 miljard euro. Het gemiddelde kredietbedrag waarvoor uitstel is verleend bedraagt 142.000 euro. Meer dan 75% van deze betalingsuitstellen komt op rekening van kleine zelfstandigen en KMO's.

De banken roepen tenslotte op om snel contact op te nemen bij eventuele betalingsproblemen. Ze vermoeden dat ze in de komende weken nog heel wat betalingsuitstel zullen verlenen.


Laatste artikels over Leningen

Betalingsuitstel voor woonkredieten

22 maart 2020

De banksector en de regering hebben afgesproken om getroffen gezinnen en bedrijven betalingsuitstel te geven op hun lening.
Lees meer


Hoe de afbetaling van je hypotheek pauzeren?

19 maart 2020

Met de huidige coronacrisis die voor veel tijdelijke werkloosheid zorgt, vragen mensen zich af hoe ze hun hypotheek kunnen blijven aflossen.
Lees meer


Woonkrediet weegt zwaar bij jonge gezinnen

11 maart 2020

Ruim vier op de tien jongeren besteden meer dan een derde van hun inkomen aan het afbetalen van een hypothecair krediet.
Lees meer


Een woonkrediet via een immo website

22 februari 2020

Immoweb, de zoekertjeswebsite voor vastgoed, gaat samenwerken met Keytrade Bank om woonkredieten aan de man te brengen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken