Je bent hier: Home > Nieuws > Goedgelovige Belgen laten zich oplichten met cryptomunten

Goedgelovige Belgen laten zich oplichten met cryptomunten

Goedgelovige Belgen laten zich oplichten met cryptomunten

08 mei 2020

Vorig jaar verloren de Belgen minstens 3 miljoen euro omdat ze een graantje wilden meepikken van de stijging van de bitcoin.

In maart kon je bitcoins kopen voor zo'n 4.500 euro per stuk. Momenteel tel je al meer dan 9.000 euro neer voor deze cryptocurrency. De forse stijgingen wekken de interesse van heel wat mensen die weinig technisch onderlegd zijn en zich makkelijk in de luren laten leggen.

Beleggen in cryptomunten is erg toegankelijk voor de kleine belegger die wat wil speculeren, maar dat weten de meeste mensen niet. Via een website als Bitvavo kan je enkele tientallen euro's storten en met dat geld wat cryptomunten aankopen. De website is erg gebruiksvriendelijk en wie online bankiert zal ook deze website kunnen gebruiken. Zulk een legitieme cryptowebsite zal je nooit onder druk zetten om extra geld te storten en je kan op elk moment je cryptomunten verkopen en jouw geld weer opvragen.

Forse koersschommelingen

Legitieme websites kunnen je uiteraard geen massale winsten beloven. Want hoewel de bitcoin momenteel fors hoger staat dan begin vorig jaar, zijn er ook periodes van stevige dalingen. Zo steeg de bitcoin tijdens 2019 van zowat 3.000 euro naar 11.000 euro, om vervolgens terug te vallen richting 6.000 euro. Daarna ging het weer richting 9.000 euro in februari van dit jaar. Door de coronacrisis crashte de bitcoin vervolgens richting 4.500 euro om daarna opnieuw naar de 9.000 euro te koersen. Een halvering of verdubbeling van de waarde van de bitcoin kan dus al snel gebeuren. 

Bekijk hier de actuele bitcoin koers.

Gegarandeerde winsten zijn onmogelijk

Websites die je een gegarandeerde winst beloven nemen dus een loopje met de realiteit. Toch zijn er nog altijd Belgen die zich net door zulk opzet laten bedriegen. De Tijd meldt vandaag dat er bij de economische inspectie voor 2,94 miljoen euro aan financiële schade werd aangegeven. Dit zal uiteraard slechts het topje van de ijsberg zijn. Veel mensen zijn immers te beschaamd om toe te geven dat ze werden opgelicht. De websites in kwestie beleggen in veel gevallen helemaal niet in de cryptomunt, maar ze halen op korte tijd zoveel mogelijk geld op om vervolgens compleet van de radar te verdwijnen. De gebruikers kunnen daarna alleen maar vaststellen dat hun geld gestolen is.

Laat je dus niet van de wijs brengen door flitsende websites en gladde verkoopspraatjes aan de telefoon. Cryptomunten zijn extreem volatiel en je moet beseffen dat je grote verliezen kan lijden. Investeer daarom slechts een heel klein deel van je beleggingsportefeuille in deze nieuwe en erg risicovolle activaklasse.

Wil je nog meer weten? Lees onze pagina over bitcoin kopen in België.


Laatste artikels over Beleggen

Dan toch gratis beleggen in België, maar niet altijd goedkoper

29 juli 2020

De Nederlandse mobiele broker Bux wil binnen enkele maanden in België van start gaan en gratis beleggen mogelijk maken.
Lees meer


Lockdown zorgt voor toestroom jonge beleggers

24 juni 2020

De brokers in ons land konden de toestroom aan nieuwe beleggers amper verwerken tijdens de lockdown. Uit cijfers blijkt nu dat het vooral jonge beleggers zijn die de stap naar de beurs wagen.
Lees meer


Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

11 juni 2020

Het aantal Belgen die bitcoins en andere cryptomunten bezit groeit snel. Het gaat vooral over jongere mensen die hun spaargeld willen beleggen.
Lees meer


Veilig op reis met Bitcoin als injectiemiddel

06 april 2020

Als jij constant aan het dagdromen bent om de wereld rond te kunnen reizen en daarbij ook nog eens regelmatig last krijgt van jeukende voeten, dan heb je waarschijnlijk last van reislust.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken