Je bent hier: Home > Nieuws > Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

13 mei 2020

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt dat verzekeraars een deel van de premies van autoverzekeringen moeten terugbetalen aan hun klanten.

Door de lockdown, die ondertussen al bijna twee maanden duurt, is het aantal verkeersongevallen in ons land drastisch gedaald. Alleen nog essentiële verplaatsingen waren toegelaten en veel bedrijven schakelden volledig over op telewerk. Schattingen wijzen uit dat er hierdoor zo'n 68% minder ongevallen gebeurd zijn tegenover het gemiddelde van de voorbije drie jaren.

Door de daling in het aantal ongevallen worden verzekeraars geconfronteerd met veel minder schadegevallen. De schadelast daalt dus sterk en Test-Aankoop vindt dat deze financiële meevaller moet terugvloeien naar de klanten van de autoverzekeringen. Ze vragen aan de sector een gedeeltelijke terugbetaling van de reeds betaalde premie ofwel een korting op de volgende premie.

Mensen die al gebruik maken van een kilometerverzekering krijgen automatisch een deel terugbetaald. Bij de start van het jaar moeten zij inschatten hoeveel kilometers ze zullen afleggen. Er wordt dan een voorschot betaald op de eindfactuur. Dit jaar zullen de meeste mensen een te hoog voorschot betaald hebben, waardoor ze een deel van de premie teruggestort zullen krijgen. De verzekeraar Corona Direct maakte vorige maand al bekend dat er zo'n 4 miljoen euro zal terugbetaald worden.

Wil jij ook besparen? Maak dan alvast een autoverzekering simulatie.


Laatste artikels over Verzekeren

Mediahuis en Van Breda lanceren vergelijkingswebsite Voilà

23 november 2020

Mediahuis, de groep boven kranten als De Standaard en de Gazet Van Antwerpen, lanceert binnenkort een vergelijkingswebsite voor verzekeringen. Het gaat over een samenwerking met de makelaar Vanbreda Risk & Benefits.
Lees meer


Ethias lanceert digitale verzekeraar Flora

30 september 2020

Ethias probeert met de nieuwe digitale verzekeraar Flora de concurrentie aan te gaan met de grote techbedrijven en de Insurtechs.
Lees meer


AG verzekert eerste zelfrijdende voertuig in België

15 september 2020

Aan het  Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent werd Olli 2.0 in gebruik genomen, de eerste zelfrijdende shuttlebus die zich in het verkeer mengt.
Lees meer


Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken