Je bent hier: Home > Nieuws > Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

Consumenten vragen deel premie van autoverzekering terug

13 mei 2020

Consumentenorganisatie Test-Aankoop vindt dat verzekeraars een deel van de premies van autoverzekeringen moeten terugbetalen aan hun klanten.

Door de lockdown, die ondertussen al bijna twee maanden duurt, is het aantal verkeersongevallen in ons land drastisch gedaald. Alleen nog essentiële verplaatsingen waren toegelaten en veel bedrijven schakelden volledig over op telewerk. Schattingen wijzen uit dat er hierdoor zo'n 68% minder ongevallen gebeurd zijn tegenover het gemiddelde van de voorbije drie jaren.

Door de daling in het aantal ongevallen worden verzekeraars geconfronteerd met veel minder schadegevallen. De schadelast daalt dus sterk en Test-Aankoop vindt dat deze financiële meevaller moet terugvloeien naar de klanten van de autoverzekeringen. Ze vragen aan de sector een gedeeltelijke terugbetaling van de reeds betaalde premie ofwel een korting op de volgende premie.

Mensen die al gebruik maken van een kilometerverzekering krijgen automatisch een deel terugbetaald. Bij de start van het jaar moeten zij inschatten hoeveel kilometers ze zullen afleggen. Er wordt dan een voorschot betaald op de eindfactuur. Dit jaar zullen de meeste mensen een te hoog voorschot betaald hebben, waardoor ze een deel van de premie teruggestort zullen krijgen. De verzekeraar Corona Direct maakte vorige maand al bekend dat er zo'n 4 miljoen euro zal terugbetaald worden.

Wil jij ook besparen? Maak dan alvast een autoverzekering simulatie.


Laatste artikels over Verzekeren

AG verzekert eerste zelfrijdende voertuig in België

15 september 2020

Aan het  Algemeen Ziekenhuis Maria Middelares in Gent werd Olli 2.0 in gebruik genomen, de eerste zelfrijdende shuttlebus die zich in het verkeer mengt.
Lees meer


Kleine lettertjes reisverzekeringen aangepast

26 juni 2020

De toezichthouder FSMA gaat enkele verzekeraars op het matje roepen. In de kleine lettertjes van hun reisannulatieverzekering wordt een epidemie plots niet meer gedekt.
Lees meer


Lockdown zorgt voor minder ongevallen

22 april 2020

De coronacrisis en de lockdown zorgt voor minder auto's op de baan. Daarom daalt ook het aantal ongevallen. Dit zal zich echter niet vertalen in een goedkopere autoverzekering.
Lees meer


Klanten Corona Direct krijgen groot deel premie terug

12 april 2020

Omdat er door de coronacrisis veel minder met de wagen wordt gereden, schat de verzekeraar Corona Direct dat hij 4 miljoen aan premies zal moeten terug storten.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken