Je bent hier: Home > Nieuws > Corona zorgt voor meer digitale betalingen en veel betalingsuitstellen

Corona zorgt voor meer digitale betalingen en veel betalingsuitstellen

Corona zorgt voor meer digitale betalingen en veel betalingsuitstellen

15 juni 2020

Uit de coronamonitor van bankenfederatie Febelfin blijkt dat de Belg steeds vaker met de kaart betaalt. De banken verleenden ondertussen ook al meer dan 250.000 betalingsuitstellen.

Winkeliers riepen op om zoveel mogelijk met de kaart te betalen, wat de consument ook effectief deed. Contactloze betalingen met een bankkaart of kredietkaart zitten in de lift en ook de betalingen met een smartphone trekken aan. In februari gebeurde 16% van alle betalingen met de kaart contactloos, in mei was dat aantal verdubbeld tot 32%.

Financiële problemen

De Covid-19 crisis heeft ook heel wat gezinnen en bedrijven in financiële problemen gebracht. Om die reden kon er dan ook een uitstel van betaling aangevraagd worden. Ondertussen hebben de banken al 121.651 keer een uitstel toegestaan op hypothecaire kredieten. Voor bedrijven werd er al 131.705 een uitstel toegestaan voor leningen.

De banken roepen nogmaals op om tijdig contact op te nemen in geval van mogelijke betalingsmoeilijkheden. Op die manier kan er op voorhand een regeling uitgewerkt worden en moeten er geen aflossingen gemist worden.

Ondanks de crisis blijven de banken ook nieuwe kredieten toekennen. In mei werden er zo'n 17.000 nieuwe leningen toegekend voor een totaal bedrag van zo'n 4,2 miljard euro.


Laatste artikels over Leningen

Steeds meer fietsleningen in België

05 januari 2021

De coronacrisis heeft nog een extra turbo gezet op de vraag naar elektrische fietsen. Hierdoor sluiten banken ook steeds meer fietsleningen af.
Lees meer


Een persoonlijke lening afsluiten? Zo werkt het!

19 december 2020

Lenen bij de bank kan om grofweg vier verschillende leenmotieven.
Lees meer


Banken vrezen grote kredietverliezen

07 augustus 2020

De echte impact van de coronacrisis zal er pas komen wanneer de steunmaatregelen van de overheid uitdoven. Banken bereiden zich er nu al op voor.
Lees meer


Coronacrisis zorgt voor toename betalingsachterstand

21 juni 2020

Belgische bedrijven merken sinds de coronacrisis op dat er meer klanten zijn met betalingsproblemen.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken