Je bent hier: Home > Nieuws > Lockdown zorgt voor toestroom jonge beleggers

Lockdown zorgt voor toestroom jonge beleggers

Lockdown zorgt voor toestroom jonge beleggers

24 juni 2020

De brokers in ons land konden de toestroom aan nieuwe beleggers amper verwerken tijdens de lockdown. Uit cijfers blijkt nu dat het vooral jonge beleggers zijn die de stap naar de beurs wagen.

De krant De Tijd meldt dat de helft van de nieuwe klanten bij Bolero en BinckBank jonger zijn dan 35 jaar. Uit cijfers van de FSMA blijkt ook dat tijdens de coronacrash de grootste kopers te vinden waren in de leeftijdscategorie 18 tot 35. In de vierde week van maart zouden ze voor maar liefst 21 miljoen euro aandelen hebben gekocht. In sommige weken kochten ze tot tien maal meer dan voor de crisis.

Ook wereldwijd gezien zijn de jonge beleggers een groeiende groep. Dat komt vooral door het succes van gebruiksvriendelijke apps als Robinhood, die het gratis verhandelen van aandelen mogelijk maken.

De mensen zijn duidelijk op zoek naar alternatieven voor spaarrekeningen en komen dan al snel bij beleggen uit. Tijdens de crisis zijn ze veel actiever geworden op de beurs. De groep particuliere beleggers kocht voor ruim 634 miljoen euro meer aan dan dat er verkocht werd. Niet-frequente beleggers stapten ook massaal in de markt. In de week voor de crisis kocht deze groep voor 3 miljoen euro aandelen. In de tweede week van maart was dat voor 30 miljoen euro.

Wie wil besparen op de aankoopkosten van aandelen, kan op onze website brokers vergelijken. Wie voor het eerst de stap naar de beurs waagt, krijgt op onze website alvast enkele tips om beter te beleggen.

Beleggers niet alleen tuk op aandelen

Ook meer speculatieve beleggingen zitten in de lift. CFD brokers zagen bijvoorbeeld het aantal klanten en transacties fors stijgen. Recent raakte tevens bekend dat bitcoins kopen in België steeds populairder wordt. De gemiddelde cryptocurrency belegger is eerder jong en deze niche trekt veel twintigers aan die op korte termijn willen handelen. Tienduizenden Belgen zouden al cryptomunten bezitten.


Laatste artikels over Beleggen

Toch verlies op een Tak 21-verzekering

16 augustus 2020

Tak 21 verzekeringen zijn beleggingsverzekeringen die een alternatief bieden voor spaarrekeningen. Hoewel je inleg beschermd is, kan je op de vervaldag toch een negatief rendement incasseren.
Lees meer


Dan toch gratis beleggen in België, maar niet altijd goedkoper

29 juli 2020

De Nederlandse mobiele broker Bux wil binnen enkele maanden in België van start gaan en gratis beleggen mogelijk maken.
Lees meer


Tienduizenden Belgen bezitten cryptomunten

11 juni 2020

Het aantal Belgen die bitcoins en andere cryptomunten bezit groeit snel. Het gaat vooral over jongere mensen die hun spaargeld willen beleggen.
Lees meer


Goedgelovige Belgen laten zich oplichten met cryptomunten

08 mei 2020

Vorig jaar verloren de Belgen minstens 3 miljoen euro omdat ze een graantje wilden meepikken van de stijging van de bitcoin.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken