Je bent hier: Home > Nieuws > Lockdown zorgt voor toestroom jonge beleggers

Lockdown zorgt voor toestroom jonge beleggers

Lockdown zorgt voor toestroom jonge beleggers

24 juni 2020

De brokers in ons land konden de toestroom aan nieuwe beleggers amper verwerken tijdens de lockdown. Uit cijfers blijkt nu dat het vooral jonge beleggers zijn die de stap naar de beurs wagen.

De krant De Tijd meldt dat de helft van de nieuwe klanten bij Bolero en BinckBank jonger zijn dan 35 jaar. Uit cijfers van de FSMA blijkt ook dat tijdens de coronacrash de grootste kopers te vinden waren in de leeftijdscategorie 18 tot 35. In de vierde week van maart zouden ze voor maar liefst 21 miljoen euro aandelen hebben gekocht. In sommige weken kochten ze tot tien maal meer dan voor de crisis.

Ook wereldwijd gezien zijn de jonge beleggers een groeiende groep. Dat komt vooral door het succes van gebruiksvriendelijke apps als Robinhood, die het gratis verhandelen van aandelen mogelijk maken.

De mensen zijn duidelijk op zoek naar alternatieven voor spaarrekeningen en komen dan al snel bij beleggen uit. Tijdens de crisis zijn ze veel actiever geworden op de beurs. De groep particuliere beleggers kocht voor ruim 634 miljoen euro meer aan dan dat er verkocht werd. Niet-frequente beleggers stapten ook massaal in de markt. In de week voor de crisis kocht deze groep voor 3 miljoen euro aandelen. In de tweede week van maart was dat voor 30 miljoen euro.

Wie wil besparen op de aankoopkosten van aandelen, kan op onze website brokers vergelijken. Wie voor het eerst de stap naar de beurs waagt, krijgt op onze website alvast enkele tips om beter te beleggen.

Beleggers niet alleen tuk op aandelen

Ook meer speculatieve beleggingen zitten in de lift. CFD brokers zagen bijvoorbeeld het aantal klanten en transacties fors stijgen. Recent raakte tevens bekend dat bitcoins kopen in België steeds populairder wordt. De gemiddelde cryptocurrency belegger is eerder jong en deze niche trekt veel twintigers aan die op korte termijn willen handelen. Tienduizenden Belgen zouden al cryptomunten bezitten.


Laatste artikels over Beleggen

Nog een neobroker op komst

21 mei 2021

Trade Republic is een Duitse smartphonebroker die weldra ook zijn pijlen zal richten op de Belgische markt.
Lees meer


Beleggen vanaf 1 euro

16 maart 2021

De Weense neobroker Bitpanda lanceert in april fractionele aandelen, waarbij je stukjes van een aandeel zal kunnen kopen.
Lees meer


Grote bedrijven omarmen cryptocurrencies

13 februari 2021

In de voorbije dagen raakte ondermeer bekend dat Tesla voor zo'n 1,5 miljard dollar aan bitcoins heeft gekocht.
Lees meer


Fraudemeldingen bij FSMA stijgen met de helft op twee jaar tijd

05 februari 2021

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft vorig jaar 1.555 meldingen gekregen van fraude en illegale aanbiedingen van financiële producten en diensten.
Lees meer


Belgische vrouwen investeren meer in cryptocurrency

30 januari 2021

De bitcoin ging bij de start van het jaar even boven de 40.000 dollar en wist zich zo weer in de kijker te werken. Ook steeds meer vrouwen lijken de weg naar de cryptomunt te vinden.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken