Je bent hier: Home > Nieuws > Weer meer miljonairs in België

Weer meer miljonairs in België

Weer meer miljonairs in België

30 juli 2020

Uit de jaarlijkse studie van Capgemini blijkt dat er eind 2019 maar liefst 132.700 dollarmiljonairs in België wonen.

Het consultancybedrijf Capgemini lijst jaarlijks op hoeveel dollarmiljonairs een land telt. Dat zijn mensen die minstens 1 miljoen dollar bezitten. De eigen gezinswoning wordt niet meegeteld, maar alle ander beleggingsvastgoed of buitenverblijven wel.

Tegenover het vorige jaar zien we in België een groei van 8,5%. Tegenover 2012 gaat het zelfs over een groei van meer dan 60%. Toen waren er zo'n 82.600 dollarmiljonairs in België.

Gemiddeld gezien bezit zo'n Belgische miljonair 2,5 miljoen dollar. Ruim 28% daarvan staat op een spaarrekening of een ander cash product. Zo'n 20% wordt gebruikt om te beleggen op de beurs of niet genoteerde aandelen. Vastgoed tekent voor zo'n 17%. De rest wordt verdeeld over alternatieve beleggingen en fixed-income beleggingen zoals obligaties. 

De stijging van de aandelenbeurzen en de vastgoedprijzen deed het vermogen van deze miljonairs de laatste jaren flink aandikken. Het valt nog af te wachten of de coronacrisis het aantal Belgische dollarmiljonairs dit jaar zal laten dalen. Ondanks de economische impact zijn de beurskoersen flink hersteld en is er ook weinig impact op de prijzen van het vastgoed.


Laatste artikels over Sparen

Rabobank.be vindt geen overnemer

22 juni 2021

Rabobank.be lokte jaren geleden massaal veel klanten met hoge rentevergoedingen, maar de bank gaat deze spaarrekeningen volgend jaar afsluiten.
Lees meer


Belgen kunnen 2,8 miljoen euro verliezen door negatieve rente

20 mei 2021

Het lijkt alleen een kwestie van tijd vooraleer meer Belgische banken een negatieve rente zullen hanteren op grote spaardeposito's...
Lees meer


ING rekent sneller strafrente aan op grote spaarsaldo's

23 april 2021

ING voerde in de tweede helft van 2020 al een negatieve rentevoet in voor spaarrekeningen die meer dan 1 miljoen euro bevatten. Die limiet wordt nu verlaagd.
Lees meer


Aantal Belgen zonder spaargeld groeit met 3%

14 april 2021

Zo'n 11 procent van de Belgen heeft helemaal geen spaargeld. Dat blijkt uit een enquête van Aion Bank onder meer dan 1.000 Belgen.
Lees meer


Haast geen opbrengst voor tak21-spaarverzekeringen

09 april 2021

Door de lage rente en hoge kosten brengen de tak-21 spaarproducten haast niets meer op.
Lees meerPopulair op Financeinfo.be

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken