Je bent hier: Home > Nieuws > Weer meer miljonairs in België

Weer meer miljonairs in België

Weer meer miljonairs in België

30 juli 2020

Uit de jaarlijkse studie van Capgemini blijkt dat er eind 2019 maar liefst 132.700 dollarmiljonairs in België wonen.

Het consultancybedrijf Capgemini lijst jaarlijks op hoeveel dollarmiljonairs een land telt. Dat zijn mensen die minstens 1 miljoen dollar bezitten. De eigen gezinswoning wordt niet meegeteld, maar alle ander beleggingsvastgoed of buitenverblijven wel.

Tegenover het vorige jaar zien we in België een groei van 8,5%. Tegenover 2012 gaat het zelfs over een groei van meer dan 60%. Toen waren er zo'n 82.600 dollarmiljonairs in België.

Gemiddeld gezien bezit zo'n Belgische miljonair 2,5 miljoen dollar. Ruim 28% daarvan staat op een spaarrekening of een ander cash product. Zo'n 20% wordt gebruikt om te beleggen op de beurs of niet genoteerde aandelen. Vastgoed tekent voor zo'n 17%. De rest wordt verdeeld over alternatieve beleggingen en fixed-income beleggingen zoals obligaties. 

De stijging van de aandelenbeurzen en de vastgoedprijzen deed het vermogen van deze miljonairs de laatste jaren flink aandikken. Het valt nog af te wachten of de coronacrisis het aantal Belgische dollarmiljonairs dit jaar zal laten dalen. Ondanks de economische impact zijn de beurskoersen flink hersteld en is er ook weinig impact op de prijzen van het vastgoed.


Laatste artikels over Sparen

Spaarboekjes blijven aandikken

02 juli 2020

Uit een rondvraag van de krant De Tijd blijkt dat de gereglementeerde spaarrekeningen in het eerste half jaar met 9,8 miljard euro aandikten.
Lees meer


Belg spaart meer tijdens coronacrisis

12 juni 2020

Ruim 40% van de Belgen zegt meer gespaard te hebben tijdens de coronacrisis. Door de gesloten horecazaken kon er minder geld worden uitgegeven.
Lees meer


Doorsnee Belg heeft het financieel moeilijk door coronacrisis

02 april 2020

Doordat veel mensen met tijdelijke werkloosheid geconfronteerd worden, stapelen de financiële problemen zich ook op.
Lees meer


Daarom sparen twintigers nauwelijks

19 maart 2020

Jong geleerd is altijd goed. Dat geldt ook voor het opbouwen van een financiële buffer. Hoeveel kun je eigenlijk sparen als twintiger? 
Lees meerPopulair op Financeinfo.be
Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken